Jordan Rossiter Kimdir

Jordan Rossiter, 24 Mart 1997’de İngiltere’nin Liverpool kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jordan Rossiter Kimdir

Jordan Rossiter Biyografisi

Jordan Rossiter’in Kulüp Kariyeri

Jordan Rossiter, genç yaşlarda futbol ilgilendi ve 2003 yılında doğduğu kentin en büyük takımı olan Liverpool’da kariyerine başladı. İlk senelerinde minik takımlarda forma giyerken, her geçen zaman yaşı ile beraber performansını geliştirdi. Uzun süre kaldığı alt yapı takımlarının neredeyse hepsinde forma giyen genç futbolcu, 2014 yılında teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi.

jordan rossiter liverpool

Profesyonel kariyerine başlayan Jordan Rossiter, 2018 yılına kadar sürecek olan yeni bir profesyonel sözleşmeye de imza attı. 2014-2015 sezonunda Liverpool U-19 takımında forma giyerken, sezon içerisinde 1 kez İngiltere Lig Kupası maçında as takım ile mücadele verdi ve bu karşılaşma onun ilk profesyonel karşılaşması oldu. Jordan Rossiter, 2015 -2016 sezonunda ise takımda direk oynamaya başladı ve ligin ilk haftaları oynanırken, 1 kez Premier Lig, 3 kez de UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına çıktı.

Jordan Rossiter’in Milli Takım Kariyeri

Jordan Rossiter, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İngiltere U-16 takımında giydi ve burada 3 maça çıkıp 1 gol attı. Bir sene sonra U-17’ye davet edildi ve burada da 2 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi. Ardından gelen yıllarda sırasıyla U-18 ve U-19 takımların da forma şansı yakaladı. Genç takımlarda 2015 yılı itibariyle 8 kez forma giyip 2 kez fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.