Jordan Rhodes Kimdir

Jordan Rhodes, 5 Şubat 1990’da İngiltere’nin Oldham kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İskoçya Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jordan Rhodes Kimdir

Jordan Rhodes Biyografisi

Jordan Rhodes’in Kulüp Kariyeri

Jordan Rhodes, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Barnsley’in alt yapısında başladı. 2 sene burada oynadıktan sonra, 2005 yılında İpswich Town'un alt yapısına geçiş yaptı. 2005-2007 yılları arasında gösterdiği performans sayesinde dönemin teknik direktörü tarafından beğenilerek As takıma davet edildi.

jordan rhodes ipswich city

İlk sezonunda takımı ile 2 maça çıktı ancak bu serüveni çok uzun sürmedi. Aynı yıl içerisinde Oxford United, Rochdale ve Brentford takımlarında kiralık olarak oynadı. Bu süre içerisinde İpswich Town’da 10 maça çıkıp 1 gol attı. 

2009 yılında Huddersfield ile görüşmelere başlayan futbolcu, 1 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2012 yılına kadar mücadele verdiği takımı ile toplamda 124 maça çıkıp 73 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Oynadığı takımda değişilmez futbolculardan birisi oldu ve bu sayede birçok kulübünden transfer listesine girdi.

jordan rhodes blackburn rovers

2012-2013 sezonu öncesinde ise 10 Milyon Euro karşılığında Championsship ekiplerinden Blackburn Rovers'a transfer oldu. 2015-2016 sezonu itibarıyla formasını giymeye devam ettiği takımı ile 146 maça çıkıp 81 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 

Jordan Rhodes’in Milli Takım Kariyeri

Jordan Rhodes, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında İskoçya Milli Takımı’nda giydi. Bir sene burada oynayan futbolcu, aynı yıl içerisinde İskoçya A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyunca 13 kez giydiği forma altında 3 kez gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.