Jordan Ibe Kimdir

Tam adı Jordan Ashley Femi Ibe olan, 8 Aralık 1995’de İngiltere’nin Bermondsey kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jordan Ibe Kimdir

Jordan Ibe Biyografisi

Jordan Ibe’nin Kulüp Kariyeri

Jordan Ibe, futbol kariyerine ilk olarak 2003 yılında Charlton Athletic takımının alt yapısında başladı. 4 sene burada mücadele verdikten sonra 2007 yılında Wycombe Wanderers takımının alt yapısına geçiş yaptı. 2012 yılında ise İngiltere’nin güçlü ekibi Liverpool’da oynadı. Bir sezon Liverpool’un alt yapısında forma giydi ve o sezonun içerisinde 1 kez as takıma davet edildi.

Sezonun geri kalanını genç takımlarda geçiren genç futbolcu, 2013-2014 sezonunda kendisini geliştirmesi için Birmingham’a kiralık olarak gönderildi. Yarım sezon burada oynadıktan sonra Liverpool’a geri döndü. Sezonun geri kalanında ise as takımda mücadele ederken sezon içerisinde bu sefer 2 kez forma şansı elde etti.

jordan ıbe liverpool

2014-2015 sezonunda bir kez daha kendisini geliştirmesi amacıyla Derby kulübüne kiralandı. Derby ile 24 maça çıkan Jordan Ibe, 5 gol atarken, ikinci devrede tekrardan Liverpool’a geri döndü. Jordan Ibe, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Liverpool’da devam etmektedir.

Jordan Ibe’nin Milli Takım Kariyeri

Jordan Ibe, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İngiltere U-18 takımında giydi ve 2 kez forma şansı elde etti. Bir sene sonra İngiltere U-19’a davet edildi. U-19 kadrosunda 6 maça çıkıp 4 gol atarken, senenin sonunda U-20’ye yükseltildi. 2015 yılında ise A2 takımı olan İngiltere 21 takımına çağrıldı. 2017 Avrupa Şampiyonası eleme maçlarında takımı ile forma giydi ve toplamda 2 kez sahne aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.