Jonathan Tah Kimdir

Jonathan Tah, 11 Şubat 1996’da Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Almanya Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jonathan Tah Kimdir

Jonathan Tah Biyografisi

Jonathan Tah’ın Kulüp Kariyeri

Jonathan Tah, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Altona 93 takımının alt yapısında başladı. 9 sene boyunca forma giydiği takımdan 2009 yılında ayrıldı ve Concordia’ya geçiş yaptı. Aynı yıl içerisinde dikkatleri üzerine çekti ve Hamburger SV takımının alt yapısına transfer oldu. 5 sezon boyunca Hamburger SV’nin alt yapı takımlarında mücadele ettikten sonra 2014 yılında rezerv takımına yükseltildi.

jonathan tah hamburger sv

İlk maçlarda gösterdiği performans ile kısa sürede as takıma monte edildi ve profesyonel kariyerine de bu süre içerisinde başladı. As takımda kariyeri boyunca 16 maça çıkarken, başlarda oynadığı rezerv takımında da 8 kez forma şansı buldu. 2014-2015 sezonuna gelindiğinde kendisini geliştirmesi için takımı tarafından Fortuna Düsseldorf’a kiralık olarak gönderildi.

Jonathan Tah, 2015-2016 sezonunda ise Alman ekiplerinden bir başkası olan Bayer Leverkusen ile görüşmelere başladı. Bonservis bedeli için 7,5 Milyon Euro veren Bayer Leverkusen’e transfer olan Jonathan Tah, kariyerine bu forma altında devam etti.

Jonathan Tah’ın Milli Takım Kariyeri

Jonathan Tah, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Almaya U-16 takımında giydi ve burada 5 maça çıktı. 2012 yılında ise Almanya U-17 takımında yer aldı. U-19 kadrosuna 2014 yılında dahil olan Jonathan Tah, kariyeri boyunca 6 maça çıktı. Genç takımlarda toplamda 24 kez sahne alırken 2 kez de fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.