Jonathan de Guzman Kimdir

Jonathan de Guzman, 13 Eylül 1987’de Kanada’nın Ontario kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jonathan de Guzman Kimdir

Jonathan de Guzman Biyografisi

Jonathan de Guzman’ın Kulüp Kariyeri

Jonathan de Guzman, futbola ilk olarak Hollanda’nın Feyenoord takımının alt yapısında başladı. 1999 yılında başladığı futbol kariyerinde 2005 yılına kadar Feyenoord’un alt yapısında mücadele etti. Bu süre içerisinde alt yapıda geçirdiği son zamanlarda performansı ile dikkat çekti ve 2005 yılında as takıma yükseltildi. As takıma yükseldiği ilk sezonda takım ile 29 lig maçına çıktı ve aynı zamanda sezon içerisinde Avrupa Ligi karşılaşmasında yer alarak kariyerinde bir ilki gerçekleştirdi. Ardından gelen 4 sezonda da burada forma giyen tecrübeli futbolcu toplamda 109 maça çıkıp 23 kez fileleri havalandırdı.

jonathan de guzman feyenoord

2010-2011 sezonundan önce yolunu İspanya’ya çeviren Jonathan de Guzman, Mallorca’ya bonservissiz şekilde transfer oldu. Bir sezon mücadele verdiği İspanyol takım ile 34 maça çıkıp 6 gol attı.

jonathan de guzman swansea city

Sezon sonunda ligin bir başka ekibi olan Villarreal ile görüşmelere başlayan Kanadalı, 8 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda takımla beraber 26 maça çıktı ancak bir sezon sonra sürpriz bir şeklide İngiliz ekiplerinden Swansea City’e kiralık gönderildi. Kiralık oynadığı süre boyunca 90 maça çıkan Jonathan de Guzman, ilk sezonunda takımı ile İngiltere Lig Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

jonathan de guzman napoli

Kiralık geri döndükten sonra 2014-2015 sezonunda yolunu bu sefer İtalya’ya çevirdi ve Napoli’ye 6 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2014-2015 sezonunda Napoli ile 35 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösterdi. Jonathan de Guzman, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Napoli forması altında devam etmektedir.

Jonathan de Guzman’ın Milli Takım Kariyeri

Jonathan de Guzman, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Hollanda U-21 takımında giydi ve burada 4 maçta yer alıp 3 kez fileleri havalandırdı. 2013 yılına gelindiğinde ise Hollanda A Milli Takımı’nda kendisine yer buldu. A milli forma ile 2014 FİFA Dünya Kupası’nda yer aldı. Kariyeri boyunca milli formayı sırtında 14 kez taşıdı.

Jonathan de Guzman’ın Başarıları

Feyenoord

Hollanda KNVB Kupası: 2007–08

Swansea City

İngiltere Lig Kupası: 2012–13

Napoli

İtalya Süper Kupası: 2014

Milli Takım

Hollanda

FİFA Dünya Kupası: Üçüncülük 2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.