Jon Flanagan Kimdir

Jon Flanagan, 1 Ocak 1993’de İngiltere’nin Liverpool kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Jon Flanagan Kimdir

Jon Flanagan Biyografisi

Jon Flanagan’nın Kulüp Kariyeri

Jon Flanagan, futbol kariyerine çok küçük yaşlarda doğduğu kentin en büyük takımı olan Liverpool’da başladı. Henüz 9 yaşında dahil olduğu Liverpool’da, ilk olarak alt yapıda yer aldı. Uzun süre alt yapısında kaldığı takımda, ilk olarak minikler ve yıldızlar takımında yer aldı. Ardından gelen yıllarda ise genç takımları olan U-19 kadrosuna dahil edildi. 2010-2011 sezonunda U-19’dan U-21 yükseltilen genç futbolcu, 2 sene burada mücadele verdi ve kendi seviyesinde takımın en iyileri arasında yer aldı.

Gösterdiği performans sayesinde aynı yıllar içerisinde as takıma davet edildi ve 7 maçta forma şansı elde etti. Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan Jon Flanagan, çok kısa zamanda isminden söz ettirmeye başladı. 2011-2012 sezonunda as takımda bu sefer de 8 maçta forma şansı elde etti ve sezon sonunda kariyerinin ilk büyük başarısı olan İngiltere Lig Kupası’nı kazandı.

jon flanagan liverpool

Bir sonraki sezon takımın yaptığı transferlerden dolayı genel olarak genç takımlarda mücadele etti. 2014-2015 sezonunda ise kariyer rekorunu kırarak profesyonel anlamda Liverpool ile 25 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi. Jon Flanagan, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Liverpool kadrosunda devam etmektedir.

Jon Flanagan’ın Milli Takım Kariyeri

Jon Flanagan, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında İngiltere U-19 takımının alt yapısında giydi ve burada 1 maçta sahne alarak ilk kez milli oldu. Ardından gelen yıllarda ise sırasıyla 2 kez U-20’de ve 3 kez de U-21 kadrosunda yer aldı. 2014 yılında büyük bir başarısı elde ederek İngiltere A Milli Takımı’na yükseltildi. A milli formayı kariyeri boyunca sadece 1 kez giydi.

Jon Flanagan’ın Başarıları

Liverpool

İngiltere Lig Kupası: 2011-2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.