Joker Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Gerçekler

Kendisi genel olarak Batman ile tanıdığımız Joker’in filmi hakkında bilinmesi gereken bilgileri araştırdık ve liste haline getirdik. İşte Joker filmi hakkında bilinmesi gereken bilgi.
Joker Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Gerçekler

Joker Filmi Hakkında Bilinmeyen Bilgi

Amerikalı yönetmen Todd Phillips tarafından yönetilen Joker filmi gişede istediği başarıyı yakalamış durumda. İşte inceleme film içeriğimize konu olan adını en iyi aksiyon filmlerine yazdırmış Joker filmi hakkında 13 bilinmeyen gerçek


1. Amerikalı yönetmen Martin Scorsese, Todd Phillips’den önce Joker filmi çekmeyi aklına getirmiş. Warner Bros şirketi ise Joker filmini Martin tarafından yönetilmesini ve karakteri Leonardo DiCaprio’nun oynamasını istemişti. Fakar Scorsese bu tarz filmlere ilgisi olmadığı için yönetmek istemeyerek Irishman isimli filmde çalışmaya başladı.

01-179.jpg


2. Arthur Fleck karakteri için Leonardo DiCaprio ismini isteyen Warner Bros, film Todd’un eline geçince role uygun düşündüğü Amerikalı oyuncu Joaquin Phoenix kadroya dahil edildi. Joker rolü için çok sayıda fazla isim gündeme gelirken Phoenix’in alınmasının en büyük etkeni Todd’un bu oyuncuyu istemesiydi.

02-199.jpg


3. Role en iyi şekilde hazırlanmak isteyen Joaquin Phoenix, bazı günler sadece elma yiyerek toplamda 23 kilo zayıfladı. Bir diğer olarak rol için yapmış olduğu patolojik gülme hastası insanlara bakarak karakterin en önemli unsurlarından biri olan gülme hareketini yapmak için uzun süreler uğraştı. Buna ek olarak diyalog içermeyen filmlerde oynayan Buster Keaton ile Ray Bolger sanatçılarını izlemiştir.

03-212.jpg


4. Hollywood filmlerinde duymaya alışık olmadığımız bir durum gerçekleşti. Todd Phillips, filmin müziklerini Hildur Gudnadóttir’den çok önceden yapmasını istedi. Todd böylelikle müzikleri çekim sırasında kullanarak istediği başarıyı elde etmeyi başardı. Bu müzikler En İyi Müzik Oscar ödülünü kazandı.

04-208.jpg


5. Arthur’un metroda silahla 3 kişiyi öldürdükten sonra koşarak tuvalete kaçtığı sahnede Phoenix doğaçlama bir şekilde dans etmiştir. Bu sahne yazılmış olan senaryodan farklı olarak çekilmiş. Filmde Murray Franklini oynayan Robert De Niro ve Sophie Dummond karakterini canlandıran Zazie Beetz’in bile doğaçlama yapmış olduğu sahneler bulunmaktadır.

05-154.jpg


6. Todd Phillips’in yaratmış olduğu hikayesinin senaryosu 1981 yılında Gotham şehrinde geçmektedir. Todd, Joker filmi için Martin Scorsese tarafından yönetilen The King of Comedy ve Taxi Driver filmlerinden ilham almıştır. 

06-149.jpg


7. Filmden bazı sahneleri çıkaran Todd, yaptığı bir açıklamada filmin 33 dakika daha kısa süreyle çıktığını açıkladı. Bazı gösterilen çekim fotoğrafları filmde görmediğimiz sahnelerin olduğunu göstermektedir. Yönetmen Todd, sahnelerin kaldırmasının nedenini yaş sınırına dikkat ettikleri için kaldırdığını söyledi.

07-147.jpg


8. Filmin başarılı oyuncuları Robert De Niro ve Joaquin Phoenix birbirlerinin role çalışma şekli oldukça farklı olduğundan dolayı aralarında tartışma yaşamışlardır. Filmin senaryosunun okunacağı sırada herkesi bir arada isteyen Robert, diğer yandan senaryo okumalarına gelmeyen Phoenix, yönetmen Todd’u ortada bırakmıştır. Yaşanan bu tartışmalar yüzünden bu ikili birbirleriyle diyalog kurmadı.

08-143.jpg


9. Filmin ilk gösteriminin yapıldığı 76. Venedik Film Festivali’nde fazlasıyla beğeni topladı. Fakat ilerleyen zamanlarda sinema yazarları tarafından insanları şiddete meyilli hale getireceğini düşünerek eleştirilmeye başlandı. İnsanları şiddet eğiliminde bulunmasını sağlayacak diye düşünülen Joker filmi eleştirileri haksız çıkardı.

09-086.jpg


10. Film vizyona girdikten sonra Joaquin Phoenix üzerinde dans ettiği Bronx’ta bulunan merdivenler popüler hale geldi ve normalden fazla ziyaretçi ağırlamaya başladı. Çok fazla insanın gidip gördüğü bu merdivenler Google Maps’te adı Joker merdivenleri olarak değiştirildi. Burada yaşayan insanların gelen toplu insan gruplarından şikayetçi durumda.

10-454.jpg


11. İlk gösteriminin yapıldığı 76. Venedik Film Festivali’nde Altan Aslan ödülü kazanan Joker filmi aynı zamanda en iyi film ve 11 ayrı Oscar adaylığına hak kazandı. Filmde bireysel olarak Joaquin Phoenix ve Hildur Gudnadóttir isimleri Oscar ödülüne sahip olmayı başardı. Genel olarak bu tarz filmlerin ödül alması alışık olunan bir durum değildir.

11-247.jpg


12. Film yaş sınırıyla çıksa bile tahmin edildiğinden daha fazla ilgi gördü ve büyük yapım filmleri gibi 500 milyon dolar gibi bir gelir elde etmeyi başardı.

12-290.jpg


13. Todd Phillips’in yarattığı hikaye aslında tek bir film için yapılmıştı. Fakat filme gösterilen ilgi yeterince tatmin ettiği için Warner Bros, Joker filminin yakaladığı başarıyı devam ettirmeyi düşünmekte. Devam filmi için sadece Todd ve Phoenix’in konuşup anlaşması gerekmektedir.

13-218.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.