Son Yılların En Tartışmalı Yapımı: Joker Filmi Hakkında 11 İlginç Gerçekler

Sinema severler tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan Joker filmi 4 Ekim 2019 tarihinde vizyona girdi. Gerilim dolu sahnelere ev sahipliği yapan film hakkında merak edilenleri sıraladık. DC Comics çizgi roman karakteri Joker hakkında merak edilenler..
Son Yılların En Tartışmalı Yapımı: Joker Filmi Hakkında 11 İlginç Gerçekler

Son Yılların En Tartışmalı Filmi; Joker Hakkında 11 İlginç Gerçekler

Joker, DC Comics karakterleri arasında yer alan Arthur Fleck'i canlandırmaktadır. Çoğu zaman Batman'in ezeli düşmanı olarak tanıdığımız Joker karakteri, 2019 yılında yepyeni filmiyle yeniden sinemaseverlerle buluştu. Warner Bros. film yapım şirketi bünyesinde tüm dünyada gösterime giren Joker filmi hakkında 11 ilginç bilgi sizlerle!

1. DC Comics karakterleri arasında yer alan Joker, Todd Phillips yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılmıştır.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


2. Psikolojik gerilim temalarının işlendiği Joker filmi, 76. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde "Altın Aslan" ödülüne layık görülmüştür.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


3. İlk olarak 31 Ağustos 2019 tarihinde İtalya'da gösterime giren Joker filmi, 4 Ekim 2019 tarihinde Türk izleyicileriyle buluşmuştur. 

Joker Filmi Hakkında Bilgi


4. 2012 yapımlı "Batman:Kara Şövalye Yükseliyor" film galasında meydana gelen silahlı saldırı, yeni Joker film galasında korku ve paniğe sebep olmuştur. New York Polis Teşkilatı olası bir saldırıya karşı gizli polis servisini görevlendirmiştir.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


5. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Joker film seansları, gizli polis servisi tarafından korunmaktadır. Amerika'daki sinema zincirleri tarafından maske, kostüm, yüz boyası ve oyuncak silahla gelinmesini yasaklanmıştır.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


6. Warner Brothers film şirketi tarafından vizyona giren Joker filmi, yayınlandığı ilk gün sadece Amerika'da 13.3 milyon, dünya genelinde ortalama 24.6 milyon dolar gişe hasılatıyla rekor kırmıştır.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


7. Sinema tarihinin en sevilen kötü karakteri Joker, 2019 yılında gösterime giren yeni filmi için 55 milyon dolar bütçe ayrılmıştır.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


8. Joker filmi, DC Comics'in kurgusal karakteri başarısız komedyen Arthur Fleck'in hayatını anlatmaktadır. Joker karakterine Amerikalı aktör Joaquin Phoenix hayat vermektedir. Phoenix bu filmiyle Oscar'a aday gösterilmiştir.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


9. Joker filminin konusu; hayatı başarısızlıklarla dolu Arthur Fleck'in, toplum tarafından dışlanması ve yapayalnız kaldığı hayatını maske takarak geçirmesini anlatmaktadır. Arthur, gündüzleri geçimini sağlamak için palyaço maskesi takarken, geceleri hayatının zorluğunu asla unutamayacağı maskesine bürünmektedir. Zamanla kendi kabuğuna çekilen Arthur Fleck, kısa bir süre sonra Gotham şehrinin karanlık yüzü Joker karakterine bürünecektir.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


10. Joker filminin başrol oyuncuları arasında "Joaquin Phoenix (Joker), Robert De Niro (Murray Franklin), Zazie Beetz (Sophie Dumond), Brett Cullen (Thomas Wayne) ve Frances Conroy (Penny Fleck)" yer almaktadır.

Joker Filmi Hakkında Bilgi


11. En iyi çizgi roman filmleri arasında yer alan Joker filmi, şiddet ve korku dolu sahnelere ev sahipliği yapmasından dolayı çocuklar için uygun değildir. Yaş sınırının getirildiği filme yalnızca 18 yaş ve üstü izleyiciler girebilmektedir.

Joker Filmi Hakkında Bilgi

Önerilen İçerik; IMDb Puanına Göre En İyi DC Comics Filmleri

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum