John Chibuike Kimdir

John Chibuike, 10 Ekim 1988’de Nijerya’da Enegu kentinde dünyaya gelen ve kariyeri boyunca yer aldığı kulüplerde forvet ve arkası pozisyonlarında görev alan futbolcudur.
John Chibuike Kimdir

John Chibuike Biyografisi

John Chibuike’nin Kulüp Kariyeri

John Chibuike'nin, daha 7 yaşındayken futbol kariyerine Nijerya'nın Enugu Rangers takımında başladı. Uzun yıllar burada alt yapı kategorilerinin çoğunda forma giydi ve 2009 yılında A takıma yükseldi. A takıma çıktığı ilk sezon içerisinde 14 maça çıkıp 4 gol attı ve gösterdiği bu performans ile Bk Hacken takımına transfer oldu. İlk sezonunda sadece 1 maça çıkan John Chibuike, bir sonraki sezon İsveç Ligi’nde 22 maça çıktı. Bir sezon daha forma giydiği takımda 27 maça çıkıp 3 gol attı ve 2011-2012 sezonunda Rosenborg’a transfer oldu. Bu transfer 1 Milyon Euro’ya tamamlandı. 3 sezon sahada takımla yer alan John Chibuike, toplamda 66 maça çıkıp 19 gol attı. Kariyerinde ilk Avrupa maçına’da bu takımda çıktı.

john chibuike gaziantepsor

2014-2015 sezonu öncesinde Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor’a transfer oldu. İlk sezonunda takıma beraber 31 maça çıkıp 7 kez fileleri havalandırdı. 2015 yılı itibariyle kariyerine Gaziantespor’da devam etmektedir.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.