John Berger ile Görme Biçimleri Üzerine

Görsel anlam ile sözel anlam arasında, sözcükler ile görüntüler arasındaki ilişkileri keşfetmeyi ele alan yazar John Berger...
John Berger ile Görme Biçimleri Üzerine

Konuşmadan önce görmeye başlarız. Yaşamımız boyunca gördüklerimizi kelimelere dökeriz. Bizi çevreleyen dünyada kendi yerimizi görerek bulunuruz. Dünyayı görmenin yanı sıra sözlüklerle anlamlandırırız. 

John Berger’ın  BBC’de yayınlanan sohbetlerinden derlenen kitap işte tam da bu konular üzerinde yoğunlaşıyor. Bakmak ve görmek... 1972 yılında yayınlanan kitap hala çok okunanlar listesinde kalmasının asıl nedeni okuyucuya eleştirel bir görme biçimi sunarken, ne söylendiği kadar nasıl söylendiğinin de önemli olduğunu ve bunun sorgulamamız gerektiği vurgusu yapmasından kaynaklanıyor.

Günümüzde kafamızı nereye çevirsek bir görsel imge bombardımanı altında kalmaktayız. Bu nedenle bunları nasıl okuyacağımız ve değerlendireceğimiz çok önem kazanmaktadır. John Berger bizim bu konuda en büyük yardımcılarımızdan biri olabilir. “Görme Biçimleri” size farklı bir bakış açısı sağlayacaktır.  

Keyifli Okumalar

john-berger-1.jpg


Yazar: John Berger

Kitap Adı: Görme Biçimleri

Sayfa Sayısı: 170
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Metis Yayıncılık

Duygu FURUNCU / neoldu.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.