Johannesburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük metropollerinden biri olan Johannesburg'un gezip görmeniz gereken yerlerini sizlerle paylaşıyoruz.
Johannesburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Johannesburg 4,5 milyona yaklaşan nüfusuyla Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük merkezi iken Afrika kıtasının ise en büyük 5 yerleşim yerinden biridir. 1,644 kilometrekarelik alanı kapsayan kent yüksek yapıları, parkları, tarihi ve turistik yerleriyle kıtanın yıldızlarındandır. Güney Afrika'nın siyasi, sosyal ve kültürel açıdan en tanınmış şehirlerinden biri olan Johannesburg'un gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.

Apartheid Müzesi

apartheid-muzesi-.jpg

2001 yılında açılan müze ülkedeki beyazların 20. yüzyılın ikinci çeyreğinin sonlarında kurdukları rejimin (Apartheid Hükümeti) ismiyle anılmaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 20. yüzyıl tarihinin yansıtıldığı kurumda halkın ırkçılık, ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı ortaya koyduğu direnişe ait belgeler sergilenmektedir. Kısa sürede Johennesburg'un en önemli kurumlarından biri haline gelen müzede esaret yılları bittikten sonra 94'te ülkenin cumhurbaşkanı olan milli lider Nelson Mandela'nın mücadelesinden de bahsedilmektedir. Yüzlerce siyahın asılarak katledildiği ipler de burada sergilenmektedir. Güney Afrikalıların yakın tarihini aydınlatan müze, Johannesburg gezi rehberinizde bulunmalıdır.


Constitution Hill

constitution-hill.jpg

Kentin Kotze Caddesi'nde yer alan bina Güney Afrika Anayasa Mahkemesi'nin merkezidir. Burası yaklaşık 100 yıl öncesine kadar hapishane olarak kullanılmıştır. 'Old Fort Cezaevi Kompleksi' ve '4 Numara' gibi isimlerle anılan yapı yüzlerce kişinin tutsak edildiği bir mekandır. Hindistan ulusunun en önemli liderlerinden Mahatma Gandhi'nin de hapsedildiği mekan yıkılarak yerine 'Mahkeme Binası' oluşturulmuştur. 2004 yılından bu yana mahkeme binası olarak faaliyet gösteren binada Anayasa Mahkemesi yargıçlarından Albie Sachs'ın topladığı 200'den fazla çağdaş sanat koleksiyonu da sergilenmektedir. Şehrin manzarasını ayaklar altına seren Anayasa Mahkemesi binası Johennesburg gezisinde görmeniz gerekenler arasında yer alıyor.


İnsanlığın Beşiği

insanligin-besigi.jpg

Burası 47 bin hektarlık alanı kapsayan kireçtaşı mağaraları kompleksini içeren eski bir bölgedir. Johennesburg'un kuzeybatı bölümünde kente yaklaşık 50 km mesafede bulunmaktadır. 20. yüzyılın ortalarında keşfedilen bölgede milyonlarca yıllık fosiller aşkar olunmuştur. Bölgenin 'İnsanlığın Beşiği' ismiyle anılmasının sebebi dünyada en fazla fosile ulaşılan nokta olmasından kaynaklanmaktadır. Yakın zaman önce nesli tükenen 15 hayvanın daha iskeletlerinin çıkarıldığı bölge, Johannesburg'un turistik yerlerinden biridir. Bölge 1999 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunuyor.


Johannesburg Botanik Bahçesi

johannesburg-botanik-bahcesi.jpg

Emmarentia banliyösünde bulunan ve Johannesburg Şehir Parkları Müdürlüğü tarafından yönetilen harika bir botanik bahçedir. 1964 yılında açılan bahçe, daha sonra 125 hektara kadar genişletilmiştir. Emmarentia Barajı yakınındaki botanik bahçe, içerisinde bulunan 10 bin gül ağacı sebebiyle zaman zaman 'Büyük Gül Bahçesi' ismiyle de anılmaktadır. Kent insanının ve şehri ziyaret eden yabancıların sık sık uğradığı botanik bahçe, Johannesburg'un gezilecek yerlerinden biridir.


Johannesburg Sanat Galerisi

johannesburg-sanat-galerisi.JPG

Kentin merkezinde Joubert Parkı içinde bulunan bir sanat galerisidir. Robert Howden ile Sir Edwin Lutyens tarafından tasarlanan galeri, 15 sergi salonu ve heykel bahçelerinden oluşmaktadır. 17. yüzyıl Hollanda resim, 18 ve 19. yüzyıl İngiliz ve Avrupa sanat, 19. yüzyıl Güney Afrika eserleri, 20. yüzyıl yerel ve uluslararası sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan kurum, 1915 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Zaman zaman geçici sergilere de ev sahipliği yapan sanat galerisi Auguste Rodin, Dante Gabriel Rossetti, Pablo Picasso, Camille Pissarro, Claude Monet ve Edgar Degas gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini barındırmaktadır. Johannesburg'un görülecek yerlerinden biri olan sanat kurumu kesinlikle keşfedilmelidir.


Gold Reef City

gold-reef-city.jpg

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde bulunan bir eğlence merkezidir. Birçok aktivite sunan Gold Reef City kentin en canlı noktalarından biridir. Burası aynı zamanda bir çocuk bilim parkı ve dünyanın en derin altın madeni olma özelliklerini taşımaktadır. 1971 yılında eski bir altın maden rezervi üzerine kurulan parkta altını sıvı şekilde görebilme imkanı bulabilirsiniz.


Lion Park

lion-park.jpg

Lion Park, Güney Afrika’nın Gauteng eyaletinde yer alır. Bu mekan 500 dönümlük alana kurulmuş bir yaban hayatı koruma parkıdır. Çita, aslan, antilop, sırtlan, beyaz aslan gibi birçok vahşi hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Yaban hayatını gözler önüne seren parkta sıklıkla safari turları düzenlenmektedir. Lion Park dünyaca ünlü popstar Shakira’nın yanı sıra birçok ünlü ismi de ağırlamıştır.


Afrika Müzesi

afrika-muzesi.jpg

Eski Afrika müzesi olarak da bilinen kurum, Johannesburg'un Newtown bölgesinde bulunmaktadır. 1933 yılında kurulan müzenin koleksiyonları 1930'ların ortalarından itibaren, Afrikalı kültür tarihi ve maddi kültürünü tüm yönleriyle kapsayacak eserlerle zenginleştirilmiştir. Müzik aletleri, ıslak plaka baskılar, stereoskopik görüş ve dijital görüntüler, resifler ve 17 bin civarında kayaç ve mineraller içermektedir.

NeOldu.Com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.