Joe Biden Kimdir

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Joe Biden, 20 Kasım 1942 tarihinde ABD, Pennsylvania eyaletinde doğdu.
Joe Biden Kimdir

Joe Biden’ın Biyografisi

Tam adı Joseph Robinette Biden, Jr.’dır. Ailesinin 4 çocuğundan birisidir. İlkokul, ortaokul ve liseyi sonradan taşındıkları Claymont’ta okudu ve liseden 1961 mezun oldu.

1965 yılında Delaware Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu. Hemen sonrasında ise Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyarak 1969 yılında mezun oldu. Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Wilmington hukuk firmasında çalışmaya başladı.

 

Siyasi Hayatı

1979 yılında New Castle County meclisine seçilirken, 1972 yılında ise Senato’ya giriş yaptı. Henüz daha aradan bir yıl geçmemişken, 3 Ocak 1973 tarihinde ABD Delaware eyaletinin senatörü oldu. Uzun yıllar boyunca senatör olarak görev alan Joe Biden, 2009 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet başkanı yardımcısı görevine atandı.

Joe Biden, 2008 yılında ABD’nin başkanlık seçimlerine aday oldu ancak 3 Ocak 2008 yılında yapılan ön seçimlerde başarısız oldu. Aynı yıl içerisinde dönemin ABD Devlet Başkanı Barack Obama tarafından Başkan Yardımcılığına aday gösterildi. 2009 yılında bir kez daha Obama’nın başkan olmasıyla beraber ABD Başkan Yardımcısı oldu.

 

Joe Biden ve Türkiye Ziyaretleri

Joe Biden, 4 Kasım 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geldi. O dönem içerisinde DAEŞ ( IŞID ) Terör Örgütü meselesi görüşüldü.

joe biden politakacı

21 Kasım 2014 tarihinde ise bir kez daha Türkiye’ye ziyaretini gerçekleştirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İstanbul Dolmabahçe’de görüşme yaptı.

 

Neoldu.Com/ Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.