Joaquin Correa Kimdir

Joaquin Correa, 13 Ağustos 1994’de Arjantin’in Juan Bautista Alberdi kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Joaquin Correa Kimdir

Joaquin Correa’nın Kulüp Kariyeri

Joaquin Correa, futbol kariyerine ilk olarak ülkesinin köklü ekiplerinden River Plate’nin alt yapısında başladı. Kısa bir süre burada oynadı ve daha sonrasında Renato Casarini takımına geçiş yaptı. Belli bir zamanda burada oynadıktan sonra 2009 yılında Estudiantes’in alt yapısına transfer oldu. 2012 yılına kadar Estudiantes’in genç takımlarında kendisini geliştirdi ve dönemin teknik direktörü tarafından 2012-2013 sezonu öncesinde As takıma davet edildi. 

joaquin correa estudiantes

Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan Joaquin Correa, ilk sezonunda sadece 3 maçta görev aldı ve bir sonraki sezonda da 8 kez forma şansı elde etti. 3 sezon formasını giydiği takımda 53 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

joaquin correa sampdoria

Estudiantes forması altında gösterdiği performans sayesinde birçok Avrupa kulübünün dikkatini üstüne çekti ve İtalyan ekiplerinden Sampdoria’ya 8,2 Milyon Euro’ya transfer oldu. 2015-2016 sezonuna burada giriş yapan Joaquin Correa, 8 maçta görev aldı. 10 Haziran 2016'dan itibaren  13 Milyon Euro'ya Sevilla'ya transfer oldu.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.