Jesus Gamez Kimdir

Jesus Gamez, 10 Nisan 1985’de İspanya’nın Fuengirola kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Jesus Gamez Kimdir

Jesus Gamez Biyografisi

Jesus Gamez’in Kulüp Kariyeri

Jesus Gamez, futbol kariyerine ilk olarak 1997 yılında doğduğu kentin takımı olan Fuengirola’nın alt yapısında giydi ve 3 sezon burada oynadıktan sonra 2000 yılında Malaga’nın alt yapısına transfer edildi. 4 sezon forma giydiği Malaga’nın alt yapısında kendisini gösterme fırsatını buldu ve 2004 yılında Malaga’nın B takımına yükseltildi. B takımda oynadığı birinci sezonun ardından dikkatleri üzerine çekti ve 2005 yılında as takıma davet edildi. Bu sırada B takımda da oynamaya devam etti ve toplamda B takım formasını 40 kez giyip 1 gol attı.

jesus gamez malaga

2005 yılında oynamaya başladığı Malaga’da 2014 yılına kadar mücadele verdi. As takımda ilk sezonlarında çok fazla forma şansı elde edemese de sonraki yıllarda takımda olan yerini sağlamlaştırdı ve neredeyse her maça ilk 11’de çıkmaya başladı. 2012-2013 sezonundan sonra takımda değişilmez oyuncular arasında gösterildi.

jesus gamez atletico madrid

2014-2015 sezonuna gelindiğinde ise ligin bir başla ekibi olan Atletico Madrid’e 2,5 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. 30 yaşında transfer olan Jesus Gamez, ilk sezonda takımı ile etkili performans gösterdi ve 21 maça çıkma fırsatını elde etti. Herkesin yedek kulübesinde oturacağını düşündüğü İspanyol yıldız, 2015-2016 sezonunda da Atletico Madrid forması altında etkili bir giriş yaptı.

Jesus Gamez’in Milli Takım Kariyeri

Jesus Gamez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2005 yılında İspanya U-23 takımında giydi ve burada kariyeri boyunca 4 maça çıktı. Çıktığı maçlar içinde ise toplamda 2 kez fileleri havalandırdı. Jesus Gamez, sonraki yıllarda ise milli takımın herhangi bir kategorisinde oynamadı.

Jesus Gamez’in Başarıları

Atletico Madrid

İspanya Süper Kupası: 2014

Milli Takım

Akdeniz Oyunları: 2005

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.