Jem Karacan Kimdir

Jem Karacan, 21 Şubat 1989’da İngiltere’nin Londra kentinde dünyaya gelen Türk futbolcudur. Kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Türkiye Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev almaktadır.
Jem Karacan Kimdir

Jem Karacan Biyografisi

Jem Karacan’ın Kulüp Kariyeri

Jem Karacan, futbola kariyerine daha 7 yaşındayken Wimbledon takımının alt yapısına 1996 yılında başladı. Burada 7 sezon boyunca top koşturduktan sonra 2004 yılında Türkiye döndü ve Galatasaray Spor Kulübü'nün alt yapısına dahil oldu. Burada bir sene geçirmeden İngiltere’ye döndü ve Reading takımının alt yapısına geçti.

jem karacan reading

2007 yılına kadar burada alt yapıda oynadıktan sonra A takıma çıkartıldı. İlk sezonda kendisini geliştirmesi için Bournemouth takımına kiralık gönderildi. 13 maçta forma giyip 1 gol attığı sezonun sonunda bu sefer Milwall takımına kiralandı. Sonraki süreçte uzun yıllar Reading’de forma giydi ve kariyeri boyunca 140 lig maçına çıkıp 8 kez fileleri havalandırdı. 2014-2015 sezonunun sonunda eskiden alt yapısında forma giydiği Galatasaray’dan teklif aldı. 2015-2016 sezonu başlamadan önce de bonservissiz şekilde Galatasaray’a transfer oldu. Kariyerine Galatasaray’da devam etmektedir.

Jem Karacan’ın Milli Takım Kariyeri

Jem Karacan, milli formayı ilk olarak 2006 yılında Türkiye U-17 kadrosunda giydi ve 5 maçta takımla beraber sahada yer aldı. Ardından geçen yıllarda sırasıyla 6 kez U-18, 10 kez U-19, 3 kez U-21, olmak üzere toplam 24 kez milli formayı giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.