Jefferson Montero Kimdir

Jefferson Montero, 1 Eylül 1989’da Ekvador’un Babahoyo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Ekvador Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jefferson Montero Kimdir

Jefferson Montero Biyografisi

Jefferson Montero’nun Kulüp Kariyeri

Jefferson Montero, futbola genç yaşlarda ilgi duydu ve Emelec takımını alt yapısında kariyerine başladı. Bir dönem burada oynadıktan sonra 2007 yılında Emelec’in as takımına davet edilerek profesyonel kariyerine adım attı. Bir sezon kaldığı takımda 22 maça çıkı 2 gol attı. Ardındna gelen yıllarda ise İndependiente Valle, Darados ve Villarreal takımlarında yer aldı.

jefferson montero villarreal

2009 yılında transfer olduğu İspanyol ekibinde ilk olarak B takımda yer aldı. 32 maça çıkıp 10 gol attığı takımında dikkatleri üzerine çekti ve bir sezon sonra teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi. As takımda istenile veremedi ve bir sezon içinde 9 maçta görev aldı.

jefferson montero swansea city

2011-2012 sezonunda kendisini geliştirmesi için Levante’ye, aynı sezonun ikinci devresinde ise Real Betis’e kiralık gönderildi. Kiralık kaldığı dönemde kendisini geliştiren Jefferson Montero, 2012-2013 sezonunda Morelia’ya geçiş yaptı. 2 sezon burada oynadı ve 63 maça çıkıp 10 kez filleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu, 2014-2015 sezonunda ise Swansea City ile sözleşme imzaladı. İlk sezonundan itibaren takımda ilk 11’de forma giyen Ekvadorlu yıldız, 2015-2016 sezonu itibariyle 41 maça çıktı.

Jefferson Montero’nun Milli Takım Kariyeri

Jefferson Montero, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında Ekvador Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca milli takımın formasını 49 maça çıkıp 9 kez havalandırdı. 2014 Dünya Kupası’nda takımı ile sahada göre aldı ve bu şampiyonada sadece 3 maça çıktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.