Jeff Schlupp Kimdir

Jeff Schlupp, 23 Aralık 1992’de Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Gana Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jeff Schlupp Kimdir

Jeff Schlupp Biyografisi

Jeff Schlupp’in Kulüp Kariyeri

Jeff Schlupp, futbola olarak Almanya’nın yerel takımlarında başladı. Resmi anlamda ise İngiltere’ye gidip Leichester City’nin alt yapısına dahil olmasıyla beraber kariyerine başlangıç yaptı. 2005-20010 yılları arasında İngiltere’de futboluna katkı sağladı. Leichester alt yapılarında gösterdiği performans sayesinde 2010 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

jeff schlupp leichester city

Bu sayede profesyonel kariyerine başlangıç yapan genç futbolcu, ilk sezonunda çok fazla forma şansı elde edemediği gerekçesiyle, 2011 yılında Brentford’a kiralık olarak gönderildi. Kısa süre kiralık olarak oynadığı takımda 9 maçta 6 gol atarak dikkatleri üzerine çekti ve Aynı yıl içerisinde Leichester City’e geri döndü.

2011-2012 sezonunda forma giymeye başladığı takımı ile 26 maça çıkıp 6 kez gol sevinci yaşadı. Alt liglerde mücadele ettiği takımı ile 2013-2014 sezonunda İngiltere Championship mücadele etti. Sezon sonunda takımı ile 26 lig maçına çıkıp 1 gol attı ve lig şampiyonluğunu yaşadı.

jeff schlupp leichester city

2014-2015 sezonunda takımı ile İngiltere Premier Lig’de ilk kez mücadele etme fırsatını yaşadı. Sezon içerisinde 34 maça çıkıp 4 kez fileleri havalandıran Jeff Schlupp, 2015-2016 sezonunda da Leichester City formasını giymeye devam etti.

Jeff Schlupp’ın Milli Takım Kariyeri

Jeff Schlupp, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında Gana Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca milli forma altında 9 maça çıkma fırsatını yakaladı. Jeff Schlupp, bu maçlarda sadece 1 kez gol sevinci yaşayabildi.

Jeff Schlupp’ın Başarıları

Leichester City

İngiltere Champinship: 2013-2014

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.