Jean Kevin Augustin Kimdir

Jean Kevin Augustin, 16 Haziran 1997’de Fransa’nın Paris kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jean Kevin Augustin Kimdir

Jean Kevin Augustin Biyografisi

Jean Kevin Augustin’nin Kulüp Kariyeri

Jean Kevin Augustin, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında ülkesinin yerel takımı olan FO Plaisir takımında başladı. 2 sene boyunca burada mücadele etti ve 2006 yılında kariyerine bir üst kademeye gelerek AC Boulogne-Billancourt’un alt yapısına geçiş yaptı. 3 sezona yakın bir süre de burada kendisine şans yaratan genç futbolcu, 2009 yılında Fransa Ligi’nin en köklü ve güçlü kulüplerinden biri olan Paris Saint Germain’in alt yapısına transfer oldu.

jean kevin augustin paris saint germain

İlk zamanlar küçük takımlarda yer alsa da sonrasında genç takımlara kadar yükseltildi ve 2014 yılında kendisinden iyice söz ettirip As takıma kadrosuna davet edildi. As takıma ile ilk zamanlar sadece çalışmalara çıkan Jean Kevin Augustin, profesyonel kariyerinde ilk maçına 2014-2015 sezonunda Fransa Kupası maçında çıktı ve o kupa organizasyonun sonunda takımı ile şampiyonluğa ulaştı.

jean kevin augustin paris saint germain

Jean Kevin Augustin, 2015-2016 sezonunda da ilk zamanlar genç takımlarda yer aldı ancak bir önceki sezona göre Fransa 1. Ligi’nde daha çok forma giyme şansı yakaladı. Özellikle sezonun başında Fransa Süper Kupası’nı takımı ile beraber müzeye götürdü. Sezon etkili bir başlangıç fırsatını yakalayan Jean Kevin Augustin, 2015-2016 sezonu itibariyle geride kalan haftalarda 4 maçta sahne aldı.

Jean Kevin Augustin’in Milli Takım Kariyeri

Jean Kevin Augustin, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Fransa U-16 takımında giydi. U-16 forması altında 7 maça çıkıp 2 gol attı. Bir sene sonra U-17 kadrosunda yer alan genç yetenek, 2 maçta forma giyerken, U-18’de ise 4 maça çıkma şansını elde etti. Jean Kevin Augustin, 2015 yılında Fransa U-19 kadrosuna yükseltildi. Kariyerine 2015 yılı itibarıyla U-19 kadrosunda devam etti ve 5 maçta 6 kez fileleri havalandırma fırsatını yakaladı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.