Jay Rodriguez Kimdir

Jay Rodriguez, 29 Temmuz 1989'da, İngiltere'nin Burnley kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı'nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jay Rodriguez Kimdir

Jay Rodriguez Biyografisi

Jay Rodriguez'in Kulüp Kariyeri

Jay Rodriguez, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yılların başında doğduğu kentin takımı olan Burnley'in alt yapısında başladı. Uzun bir süre alt yapı kademelerinden kendisini geliştirdi ve 2007 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma yükseltildi. İlk sezonunda takımla çok kısa süre forma giyerken, genel olarak B takımda yer aldı.

jay rodriguez burnley

Bir sonraki sezonda ise kendisini geliştirmesi için Stirling Albion’a kiralık gönderildi. Bir sezon burada oynayan tecrübeli futbolcu, 11 maça çıkıp 3 kez gol atma başarısı gösterdi. Ardından gelen iki yılda da Burnley’de form giyme fırsatı elde etse de, 2010 yılında hakkında bir kez daha kiralık gönderilme kararı alındı ve bu sefer Barnsley’e gönderildi. Kısa süre forma giydiği takımda 6 maça çıkıp 1 gol attı. Kiralık süresi bittikten sonra bir kez daha Burnley'e geri döndü ve 2012 yılına kadar burada forma giydi. Toplamda 105 maça çıkıp 31 kez fileleri havalandırdı.

Son zamanlarda gösterdiği performans sayesinde dikkatleri üzerine çeken Kay Rodriguez, 2012 yılında ise bu sefer Premier Lig’in güçlü ekibi Southampton ile görüşmelere başladı. Her iki takımın anlaşması sonucunda 8,5 Milyon Euro’ya transfer oldu ve 3 yıllık sözleşme imzaladı.

jay rodriguez southampton

Kariyerinin ilk Premier Lig karşılaşmasına takımı ile 2012-2013 sezonunda çıktı ve 37 maçta 9 gol attı. Ardından gelen sezonda da aynı performansı sergeleyen Jay Rodriguez, 2015-2016 sezonunda da Southampton formasını giymeye devam etti.

Jay Rodriguez’in Milli Takım Kariyeri

Jay Rodriguez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında İngiltere U-21 takımında giydi ve burada 1 maça çıktı. 2 sene sonra ise bu sefer İngiltere A Milli Takımı'na çağrıldı. Kariyeri boyunca A Milli formayı 1 kez giyebildi.

Jay Rodriguez’in Başarıları          

Burnley

Football League Championship play-off: 2008-09

Bireysel Başarıları

Burnley Yılın Oyuncusu: 2010-11

İngiltere'de Yılın Takımı: 2011-12 

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.