Javier Hernandez Kimdir

Javier Hernandez, 1 Haziran 1988’de Meksika’nın Guadalajara kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Meksika Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Javier Hernandez Kimdir

Javier Hernandez Biyografisi

Javier Hernandez’in Kulüp Kariyeri

Javier Hernandez, futbola 11 yaşındayken Guadalajara takımının alt yapısında başladı. Doğduğu yerin takımı olması sebebiyle takımda uyum sağlama sıkıntısını yaşamadı ve 9 sene burada hizmet verdi. 2006 yılına gelindiğinde hocaları tarafından performansına dikkat çekildi. Futbolcunun kendisi as takıma çıkartılarak profesyonel sözleşme imzalatıldı. İlk sezonlarda as takımda çok fazla forma şansı bulamadı ancak zaman ilerledikçe kendisini geliştirdi ve 4 sezon boyunca 64 kez forma giyip takımı adına 26 kez gol attı.

javier hernandez manchester united

Gösterdiği performans ile birçok Avrupa kulübünün dikkatini üzerine çekerken, Javier Hernandez’in kabul ettiği teklif 7,5 Milyon Euro öneren Manchester United oldu. İlk sezonundan itibaren kırmızı şeytanlar lakaplı takımda 45 maça çıkıp 20 gol atan Javier Hernandez ( Chicharito ) sezon sonunda İngiltere Premier Lig ve İngiltere Community Shield şampiyonluklarını kazanma sevinci yaşadı. Sonraki sezonlarda yüksek performanslı başarısını devam ettiren Hernandez, 2012-2013 sezonunda bir kez İngiltere Premier Ligi’ni bir kez daha kazandı. 2014-2015 sezonunda ise beklenmedik bir şekilde Real Madrid tarafından 4 Milyon Euro karşılığında kiralık olarak alındı.

javier hernandez real madrid

Real Madrid forması altında yarı sezonda 33 maça çıkıp 9 gol attı. 2015-2016 sezonunda ise yolunu Almanya’ya çeviren Javier Hernandez, Bayer Leverkusen ile görüşmelere başladı ve 10 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Javier Hernandez’in Milli Takımı

Javier Hernandez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2007 yılında Meksika U-20 takımında giydi ve burada 2 maça çıkıp 1 gol attı. İki sene sonra 2009 yılında Meksika Milli Takımı’na davet edildi. A Milli takım ile kariyeri boyunca 74 maça çıkıp 40 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Bu süre içerisinde 2010 ve 2014 Dünya Kupası Şampiyonası organizasyonlarında sahada yer aldı.

Javier Hernandez’in Başarıları

Guadalajara

Primera Division de Mexico: Apertura 2006

InterLiga : 2009

Manchester United

İngiltere Premier Ligi: 2010–11

FA Community Shield: 2010

Kişisel Başarıları

Meksika Primera Division Gol Kralı: Bicentenario 2010

Balon de Oro - Gol Kralı : Torneo Bicentenario 2010

Sir Matt Busby Yılın Oyuncusu : 2010–11

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.