Japonya Dünyanın En Güçlü Lazerini Üretti

Japon bilim insanları dünyanın en güçlü lazerini ürettiğini ve bu lazeri ateşlemeyi başardıklarını açıkladı.
Japonya Dünyanın En Güçlü Lazerini Üretti

Son zamanlarda devletler tarafından popüler hale gelen lazerler ve elektrikli silahlar Japon bilim adamlarının da geliştirme konusu olmuştu. Lazer üzerinde araştırma yapan bilim adamları dünyanın en güçlü lazerini ürettiklerini ve bu lazeri ateşleyebildiklerini açıkladı.

Son dönemde Amerika özellikle deniz kuvvetleri için lazerli ve elektrikli silah portatifleri geliştirmiş ve bunları tanıtmıştı. Tüm dünya Amerika’dan böyle bir atılım beklerken Japonya en güçlü lazeri ürettiklerini açıkladı.

LFEX

Japon araştırmacılarının ürettiği lazer ateşlendiği zaman saniyenin trilyonda biri gibi bir sürede 2 kattrilyon wattlık güç üretiyor. Geliştiricileri tarafından LFEX ismini alan ürünün üretimden çok ateşleme sistemi konuşuluyor. Zira lazeri ateşleyecek sistem tam 9.2 metre. LFEX bu kadar büyük bir güç üretmesine rağmen sadece birkaç yüz joule gibi bir enerji harcıyor.

Yeni icatları üzerinde çalışmalarına devam eden Japon bilim insanlarının bu muhteşem derecedeki gücü ne amaçla kullanacakları ise henüz belli değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.