Japon Tasarımcıdan İlginç Ayakkabı

Japon tasarım firması Vibram ayakkabıda çığır açabilecek yeni Furoshiki modeliyle görenleri şaşırttı.
Japon Tasarımcıdan İlginç Ayakkabı

Çoğu zaman mağazalardan ayakkabı alırken sorun yaşarız. Alacağımız ayakkabı çok sıkabilir ya da gevşek olabilir, ayağınızı rahatsız edebilir ve daha bir sürü sorun yaratabilir.

Ayakkabı bağlamak da bazı kişiler için zahmettir. Kimi bilmez bile! İşte bu sorunların hepsini biriktirip üstesinden nasıl gelinebileceği hakkında uzun süredir tasarım yapan Vibram firması çalışanı Masaya Hashimoto ilginç bir yakkabı tasarladı.

Masaya Hashimoto’nun tasarladığı ayakkabının bağcık gibi bir derdi yok. Ayakkabı ayağınıza tam oturuyor ve hiç sıkmıyor. Ayakkabı sadece tek parça ve üst üste binen cırtcırtlı kumaştan oluşuyor.

Vibram Furoshiki

Japonların eşya taşımak için kullandığı Furoshiki’den ilham alan tasarımcı yine aynı isimi verdiği ayakkabıyı tanıttı. Son derece rahat görünen ayakkabı oldukça da pratik. Sadece üç harekette giyilebilen ve kumaştan olan ayakkabı rahatlıkla ayağınızın ölçüsünü alıyor ve hiç rahatsızlık vermiyor.

Tasarım olarak bildiğimiz ayakkabıların son derece ötesinde olan ve Vibram markası adı altında satılan Furoshiki son derece de tarz duruyor. Giydiğiniz her eşyayla uyumlu görünen ayakkabının birden çok farklı rengi, deseni ve modeli bulunuyor.

Vibram Furoshiki

Ayakkabının aynı zamanda yazlık ve kışlık modelleri de mevcut. Su geçirmeyen kumaştan üretilen kışlık modelleri ayağınızda çizme gibi duruyor. Aynı zamanda yalıtımlı olan ayakkabıyla soğuk havalarda ayaklarınız üşümüyor. Yaz ayları için de havalandırıcı bulunan ayakkabı yazın ayağınızı da terletmiyor.

Şu an için Japonya’da satışa çıkartılan Vibram Furoshiki 140 dolar fiyat etiketiyle alıcılarını karşılıyor. Ayakkabının Avrupa pazarına ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.