Jamal Blackman Kimdir

Jamal Blackman, 27 Ekim 1993’de İngiltere’nin Croydon kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında İngiltere Genç Milli Takımı’nda kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jamal Blackman Kimdir

Jamal Blackman Biyografisi

Jamal Blackman’nın Kulüp Kariyeri

Jamal Blackman, futbol kariyerine ilk olarak 2006 yılında ülkesinin takımı Chelsea’da başladı. 6 sene boyunca alt yapı kategorilerinde kendisini geliştiren genç futbolcu gösterdiği performans ile dönemin teknik direktörünün dikkatini çekti ve 2012 yılında as takıma çıkartıldı. 2012-2014 yılları arasında Chelsea’nın as takımında çalışmalara başlasa da maçlarda forma giyemedi.

Takımın 3. Kaleci pozisyonuna gerileyen Jamal Blackman, 2014-2015 sezonunda kendisine forma şansı yaratması için takımı tarafından Middlesbrough’a kiralık olarak gönderildi.

jamal blackman chelsea

Chelsea’da kalecilerden birisinin satılması üzerine tekrardan takıma davet edildi ve 2015-2016 sezonunda forma giymeye başladı. Sezon içerisinde Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında yedek kaleci pozisyonunda görev aldı. Jamal Blackman, bu sezon itibariyle takımın ikinci kaleci pozisyonundadır.

Jamal Blackman’nın Milli Takım Kariyeri

Jamal Blackman, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında İngiltere U-16 takımında giydi ve burada 2 maçta kaleyi korudu. Ardından gelen yıllarda ise 2 kez İngiltere U-17 ve 3 kez de İngiltere U-19 forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.