Jaime Baez Kimdir

Jaime Baez, 25 Nisan 1995’de Uruguay’ın Montevideo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Jaime Baez Kimdir

Jaime Baez Biyografisi

Jaime Baez’in Kulüp Kariyeri

Jaime Baez, futbol kariyerine doğduğu ülke olan Uruguay’da başladı ve ilk deneyimini Canelones takımının alt yapısında başladı. Uzun süre burada kendini geliştirdikten sonra 2012 yılında yine ülkesinin bir takımı olan Juventud’un alt yapısına geçiş yaptı. İlk senesinde teknik ekip tarafından beğenilen Jaime Baez, as takıma yükseltildi ve genç yaşında profesyonel kariyerine adım attı.

jaime baez uruguay

2012-2013 sezonunda takım ile beraber ilk maçlarına çıkmaya başlayan genç futbolcu, zaman zaman performans düşüklüğü yaşasa da etkili performanslar göstermeye başladı. 3 yıl içerisinde 67 maça çıkıp 16 kez fileleri havalandırdı. 2015 yılının ilk devresinde Defensor takımına kiralık gönderildi ve burada da 6 maçta 1 gol attı. 2015-2016 sezonu öncesinde ise sürpriz bir şekilde İtalyan ekip Fiorentina’nın gündemine girdi. 2,3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Jaime Baez’in Milli Takım Kariyeri

Jaime Baez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2015 yılında Uruguay U-20 takımında giydi. FİFA Dünya Kupası U-20 Şampiyonası’nda yer aldı. Kariyeri boyuna bu forma altında 13 kez sahne alıp 1 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.