Jagos Vukovic Kimdir

Jagos Vukovic, 10 Haziran 19882de Sırbistan’ın Titov Vrbas kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve milli takımlar seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Jagos Vukovic Kimdir

Jagos Vukovic Biyografisi

Jagos Vukovic’in Kulüp Kariyeri

Jagos Vukovic, futbola kariyerine ilk olarak Kızılyıldız Belgrad takımından başladı. Uzun yıllar burada genç takımlarda mücadele verdikten sonra 2005 yılında as takıma yükseltildi ve o sezon sadece bir maçta forma giydi. Bir sonraki sezon Rad kulübü ile anlaştı. 3 sezon forma giydiği takımında 82 kez maça çıkıp 5 gol attı. 2009 yılında PSV Eindhoven’a kiralık olarak gönderilen Jagos Vukovic, sezon sonunda performansı beğenildiği gerekçesiyle bonservisi ile beraber transfer edildi.

jagos vukovic psv eindhoven

2013 yılına kadar burada forma giyen tecrübeli futbolcu, PSV formasını sadece 3 kez giydi. Bu süre içerisinde 2011-12 sezonunda Roda’ya da bir yıllığına kiralandı ve 25 maça çıkıp 2 gol attı. 2013 yılında Sırbistan Süper Ligi’nde mücadele veren Vojvodina’ya transfer oldu. Yarım sezon forma giydiği takımda 9 maçta yer aldıktan sonra 2014 yılında yolunu Türkiye’ye çevirip Konyaspor’a transfer oldu. Konyaspor ile toplamda 47 maça çıkıp 2 gol attı. Jagos Vukovic, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Konyaspor’da devam etmektedir.

Jagos Vukovic’in Milli Takım Kariyeri

Jagos Vukovic, milli formayı kariyerinde ilk kez 2008 yılında Sirbistan U-21 takımında giydi ve burada 8 maça çıkıp 1 gol attı. 2 sene burada mücadele veren Jagos Vukovic, 2009 yılında Sırbistan Milli Takımı’na davet edildi. A Milli formayı ise kariyeri boyunca toplamda maçta yer aldı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.