İzzet Ulvi Yönter Kimdir? & Hakkında Bilgi

MHP Genel Başkan Yardımcılığı yapan İzzet Ulvi Yönter hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte İzzet Ulvi Yönter'in biyografisi!
İzzet Ulvi Yönter Kimdir? & Hakkında Bilgi

İzzet Ulvi Yönter Biyografisi

11 Mayıs 1976 tarihinde Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesinde dünyaya gelen İzzet Ulvi Yönter, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Anabilim Dalı üzerinden de yüksek lisansını tamamlayan Yönter, Gazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde iktisat alanındaki doktora çalışmalarına devam etmektedir. İyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

izzet-ulvi-yonter-biyografisi.jpg


İzzet Ulvi Yönter'in İktisat Geçmişi

İktisat alanında Türkiye'nin pek çok kurumunda öncülük ettiği alanlar olmakla beraber İzzet Ulvi Yönter, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı olarak işletilmekte olan pek çok kuruluşta müfettiş olarak da çalışmıştır. Türkiye'nin birbirinden farklı kurumlarında farklı pozisyonlarda yer almış olan Yönter, iktisat alanındaki atılımları ile ilgili ciddi makalelere sahiptir. MHP teşkilatı içerisinde yer alır.

izzet-ulvi-yonterin-iktisat-gecmisi.jpg


İzzet Ulvi Yönter'in Milletvekili Oluşu

Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı içerisinde yer alan ve parti içerisinde İstanbul Milletvekili olarak aday gösterilen Yönter, 25. ve 26. dönemlerde Milletvekilliği yapmıştır. Sanayi, Enerji, Ticaret, Bilgi, Tabii Kaynaklar ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği bulunan Yönter için milletvekilliği dönemi de oldukça hareketli ve atılımlarla geçmiştir. Milletvekili oluşu 25. ve 26. Dönem seçimlerine denk gelen Yönter şu anda MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmektedir.

izzet-ulvi-yonterin-milletvekili-olusu.jpg


İzzet Ulvi Yönter'in Siyasi Yaşamı

Siyasete Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde başlayan ve bütün siyasi hayatını bu parti teşkilatı içerisinde gösteren İzzet Ulvi Yönter, bu anlamda siyasetin göbeğinde yer almıştır. 25. ve 26. dönemlerde İstanbul Milletvekili olarak meclisteki yerini de alan Yönter, pek çok atılımda payı olan siyasetçilerden bir tanesi olarak bilinir. Hala MHP içerisinde aktif bir şekilde var olan Yönter, siyaset içerisindeki söylemleri ile de bilinmektedir. Meclis toplantılarındaki tavırları ile dikkat çeken siyasetçi şu anda MHP içerisinde Genel Başkan Yardımcısı konumunu taşımaktadır.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.