İzmir'de Yapabileceğiniz 10 Eğlence Dolu Aktivite

Eğer İzmir de iseniz hafta sonunuzu nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız bu içeriğimiz size oldukça yararlı olabilir. İşte Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan İzmir de hafta sonlarını değerlendirmenin yolları.
İzmir'de Yapabileceğiniz 10 Eğlence Dolu Aktivite

İzmir'de hafta sonu yapılabilecek pek çok aktivite bulunmaktadır, İzmir'in o dingin havasında ve güzel insanları arasında tadına doymak için yapabileceğiniz bir çok şey olduğunu biliyor muydunuz? İşte İzmir de hasta sonunuzu harika bir şekilde geçirebileceğiniz 10 aktivite önerisi;

İzmir'de Hafta Sonu Yapabileceğiniz Aktiviteler

izmir


1. Teleferik ve İzmir Manzarası

İzmir'e tepeden bakan bir piknik ve mesire alanı olan Teleferik'ten İzmir'i tüm güzelliğiyle seyredebilirsiniz. Bir ara çalışması durdurulmuştu fakat şu anda tekrar çalışmaya başlamıştır.

izmir telefelik


2. Körfez Boyunca Bisiklet Sürmek

Yaşanacak şehir İzmir'in sahilini boydan boya bisikletle turlayabilirsiniz. Çiğli, Karşıyaka, Bostanlı, bayraklı, Alsancak, Kordon, Göztepe, İnciraltı sahillerini tamamen bisikletle geçebilirsiniz. 29 adet Bisim istasyonundan kiralayacağınız bisikletle İzmir'i dolaşmak çok güzel.

körfez boyunca bisiklet sürmek


3. Alsancak'ta Kahvaltı

Hafta sonunda kahvaltı yapmak için Alsancak'ta Kordon'da bulunan kahvaltı salonlarını tercih edebilirsiniz. Mis gibi deniz kokusunu içinize çekerken sahilde müzik yapan gençleri dinleyebilirsiniz. Kıbrıs Şehitlerin'deki mağazalardan alışveriş yapabilir, sahilde oturup denizi seyredebilirsiniz.

izmir alsancak kahvaltı


4. İzmir - Sasalı Doğal Yaşam Parkı

Türkiye'nin ilk doğal yaşam parkı olma özelliğini taşıyan 425 dönüm alanda kurulu olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı bir çok hayvanı barındırıyor. Afrika Savanı, Asya Savanı, Tropikal Bölge, kuşlar, maymunlar, ayılar, filler, atlar ve daha pek çok cins hayvan bu doğal yaşam alanında yaşamlarını sürdürüyorlar. Cumartesi gününüzü değerlendirmek için iyi bir seçenek olabilir.

izmir sasalı doğal yaşam parkı


5. Tarihi Asansör - Dario Moreno Sokağı

Tarihi asansörün bulunduğu Dario Moreno Sokağının güzel ve sıcak havası arasından geçerek asansöre binersiniz ve yukarı çıktığınızda eşsiz İzmir manzarası ile büyülenirsiniz. Bütün körfezi bir anda görebilen alanda bulunan restoranda çay içebilir, yemek yiyebilirsiniz.

izmir dario moreno sokağı


6. Foça Açıklarında Tekne Turu

Eski Foça'nın muhteşem sokaklarında dolaştıktan sonra pırıl pırıl denizinde tekne turu yapabilirsiniz. Tarihi dokusunu koruyan Foça'yı gezebilir ve uygun fiyatlarıyla tekne turuna katılıp koyları gezebilirsiniz. Foça'ya gitmek için kara yolunu kullanabilirsiniz ya da İzdeniz seferlerinden faydalanabilirsiniz.

izmir foça tekne turu


7. Çeşme'nin Muhteşem Denizine Girmek

Dünyanın en güzel sahillerinden birine sahip olan Çeşme'de muhteşem koylar ve sahiller bulunuyor. Altınkum'da, Alaçatı'da, Ilıca'da denize girebilirsiniz. Çeşme'nin berrak sularıyla masmavi denizlerinde yüzmek kadar rahatlatan başka bir aktivite yoktur. Güneşin yakıcılığı altında güneşlenebilir, bronzlaşabilirsiniz. Tüm dünyadan turistlerin akın ettiği bu güzel cennet köşesine yakın bir yerde yaşamak en büyük şansımızdır.

izmir çeşme


8. Sığacık Kaleiçi Dizilerin Mekanı

Türkiye'de ilk olarak "Sakin Şehir" unvanını alan Seferihisar'a bağlı Kaleiçi sokaklarında gezebilirsiniz. Gündüz ayrı güzel gece ayrı güzel olan Kaleiçi sokaklarında otantik evler, cafeler, tezgahlar bulunuyor. Dizilerin çekimlerinin yapıldığı alanlarda çekimleri izleyebilir, ünlüleri görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Akşamları sahile masa atan restoranlarda balık yiyebilir, çay içebilirsiniz.

izmir Sığacık Kaleiçi


9. Kemeraltı Çarşısını Gezmek

Cumartesi günü etkinliği için Kemeraltı çarşısını gezmek iyi bir seçenek olabilir. Tarihi çarşıda gezmek, dükkanlardan alışveriş yapmak, Kızlarağası Hanında kahve içmek güzel bir hafta sonu etkinliğidir.

izmir Kemeraltı Çarşısı


10 İnciraltı Kent Ormanında Yürüyüş

Şehrin içinde konuşlandırılmış, nefes alabileceğiniz Kent Ormanında yürüyüş yaparak oksijen depolayabilirsiniz.

izmir İnciraltı Kent Ormanı

Önerilen İçerik;

 Arkadaşlarla Buluşmak İçin 10 Bahane

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum