Sinema Dünyasının Kesinlikle İzlenmesi Gereken 34 Filmi

Dünyanın en çok izlenen ve IMDb Top 250 listesinde bulunan en güzel filmlerini listeledik. İşte yerli ve yabancı izlenebilecek en iyi film önerileri.
Sinema Dünyasının Kesinlikle İzlenmesi Gereken 34 Filmi

İzlenmesi Gereken Filmler Listesi | 2022

Sinemaseverlerin ve film tutkunlarının en az bir kere izlemesi gereken unutulmaz filmleri bir araya getirdik. Listemizde hayatınız boyunca izleyebileceğiniz en iyi ve IMDb puanı yüksek filmler yer alıyor. İşte ölmeden önce mutlaka izlenmesi gereken en iyi filmler ve benzeri film önerileri…

1. On Üç Yaşam

İzlenmesi Gereken Filmler
Yağmurun sele dönüştüğü bir anda futbol takımı ve koçları Taylan’da bir mağarada mahsur kalırlar. Yanlarında azıcık bile erzak olmamasından kaynaklı ve mağarada bulunan oksijenin her saniye azalıyor olması ekibin büyük bir ölüm kalım savaşı içerisine girmesine neden olur. Dünya’nın dört bir yanından insanlar ekibi kurtarmak için Tayland’a gelirken mağara içindeki ekibin ise fazla vakti kalmamıştı.

TürAksiyonMaceraBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRon
Howard
OyuncularViggo
Mortensen
Colin
Farrell
Joel
Edgerton

2. Uncharted

İzlenmesi Gereken Filmler
Hazine avcısı Nathan, efsanelere yazılmış olan Günay Amerika altın şehri El Dorado’nun yerini bulabileceğine inanmaktadır. Ortağı Victor ile yola koyulan Nathan’ın planını rakipleri de keşfettiğinde işler bir yarışa dönüşmeye başlar. Nathan, baş düşmanını alt etmek üzere onun hain planlarını engelleyerek El Dorado’ya ulaşmak için tüm becerilerini kullanmaya hazırdır.

TürAksiyonMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularTom
Holland
Mark
Walhberg
Antonio
Banderas

3. Dual

İzlenmesi Gereken Filmler
Ölümcül bir hastalığa tutulan kadın ölümünden ailesinin ve arkadaşlarının etkilenmemesi, acılarının da hafifletmek için kendisini klonlamaya karar verir. Başlarda klonu her şeyi iyi gösterse de genç kadın ölümcül hastalığından mucizevi bir şekilde kurtulmaya başlar. Bu durum altında klonunun görevini sonlandırmak istese de işler sanıldığı kadar kolay olmaz.

TürBilim KurguGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRiley
Stearns
OyuncularKaren
Gillan
Aaron
Paul
Beulah
Koale

4. Lou

İzlenmesi Gereken Filmler
Lou’nun hayatı evini kiraya vermesi ile alt üst olur. Kiracısının kocası kızını kaçırdığında işler tamamen değişirken kayıp kızını bulmak için kadın kiracısı ile iş birliği yapması gerekmektedir. Allison, taviz vermeyen, kuralları umursamayan ve beklenmedik iz sürme yeteneklerine sahip olan bir kadındır. Artık kızının hayatı Allison’a bağlıdır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAnna
Foerster
OyuncularAllison
Janney
Jurnee
Smollett
Logan
Marshall Green

5. Interceptor

İzlenmesi Gereken Filmler
Kaptan JJ Pentagon’daki işinden haksız yere atıldıktan sonra, Pasifik Okyanusu’nun ortasında bir nükleer füze önleme üssünden sorumlu olur. Bir saldırı üssü tehdit ettiğinde ise JJ, düşünülmez planlar uygulamaya niyetli eski subay Alexander ile karşı karşıya gelir. JJ, kime güveneceğini belirlemek ve Alexander ile gizli paralı askerlerin korkunç görevlerini tamamlamasını engellemek için tüm uzmanlığını kullanması gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraGerilim
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatthew
Reilly
OyuncularElsa
Pataky
Luke
Bracey
Aaron
Glenane

6. Mr. Harrigan's Phone

İzlenmesi Gereken Filmler
Bay Harrigan öldüğünde, kendisi ile arkadaş olan çocuk için her şey alt üst olur. Genç çocuk kendi büyük arkadaşının ölümünü kabullenip onunla her zaman iletişim halinde olduğu telefonunu mezarındaki cebine koyar. Bay Harrigan’a sürekli sesli mesaj bırakan genç çocuk bir gün cevap almasıyla hayatını komple değiştirmeye başlar.

TürDramKorkuGizem
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularDonald
Sutherland
Jaeden
Martell
Joe
Tippett

7. Tepki

İzlenmesi Gereken Filmler
Charlie, ateş yaratma yeteneğine sahiptir. Charlie’nin ebeveynleri Andy ve Vicky kızlarına benzeri görülmemiş yeteneğinin kontrol altında tutmasına dair bir yardımda bulunmadıkları gibi onu karanlık federal bürodan da saklamak üzere uzun süre kaçarlar. Lakin bir olay patlak verdiğinde ailenin saklandığı yer belli olur ve Charlie daha önce hiç yaşamadığı deneyimler yaşamaya başlar.

TürBilim KurguKorkuGerilim
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKeith
Thomas
OyuncularZac
Efron
Sydney
Lemmon
Michael
Greyeyes

8. The Gray Man

İzlenmesi Gereken Filmler
CIA ajanı Court, sessiz ve profesyonel suikastleri ile efsaneye dönüşmek üzeredir. Lakin alıştık olduğu avlayan durumu tamamen alt üst olduğunda kendisi avlanmaya başlar. Court kendisine kurulan bu komployu açığa çıkarmak için elinden geleni yapmaktadır. Bunun yanında kendi ailesinin bu kaosun ortasında ailesinin de emniyet içerisinde olduğundan emin olması gerekmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAnthony
Russo
Joe
Russo
OyuncularRyan
Gosling
Chris
Evans
Ana de
Armas

9. The Adam Project

İzlenmesi Gereken Filmler
13 yaşındaki Adam, bir yıl önce aniden ölen babasının acısını yaşarken garajında saklanan yaralı bir pilot bulur. Gizemli pilot, zaman yolculuğunun yeni başladığı bir gelecekten gelen kendisi olduğunu ve çok gizli bir görev için her şeyi riske atacağını öğrendiğinde ise küçük Adam bu durumdan etkilenir. Hem genç hem de yetişkin Adam girdikleri macerada babalarının kayıpları ile yüzleşirken ikili birbirlerinden de asla haz almamaya başlarlar.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShawn
Levy
OyuncularRyan
Reynolds
Walker
Scobell
Mark
Ruffalo

10. Kuzeyli

İzlenmesi Gereken Filmler
Viking kralı Aurvandil imparatorluğunu küçük oğluna devretmek için hareket ederken üvey kardeşi tarafından öldürülür. Amleth kendisini zar zor bu kaostan kurtardığında ise günün birinde babasının intikamını alacağına dair yemin eder. Yirmi yıl sonra Slav köylerine akın yapan bir Viking savaşçısına dönüşen Amleth, bir kahinin de yardımı ile yeminini gerçekleştirmek için savaşmaya başlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularNicole
Kidman
Claes
Bang
Ethan
Hawke

11. Nil’de Ölüm

İzlenmesi Gereken Filmler
Linnet, yeni kocasıyla birlikte Nil Nehrinin güzellikleri içinde lüks bir yolculuğa çıkar. Lakin bu yolculuk Linnet’in ölümüne neden olduğunda işler tüm yolcular için değişmeye başlar. Gemide bulunan dedektif Hercule’nin de tatilinin son bulmasıyla bu ölümün altında var olabilecek tüm ipuçlarını takip etmeye başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularTom
Bateman
Annette
Benning
Kenneth
Branagh

12. Arada Bir Yerde

İzlenmesi Gereken Filmler
Tessa, erkek arkadaşının hayatını kaybetmesine neden olan büyük bir trafik kazasından sağ kurtulur. Bu kurtuluş onun için bir umut olması gerekirken Tessa büyük bir yıkım altında kazanın ardındaki gerçekleri aramaya başlar. Kısa bir süre sonra sevgilisi Skylar’ın öbür dünyadan onunla yeniden bağlantı kurmaya başladığında Tessa aşklarının hak ettiği destansı bir sonu yaratmak için elinden geleni yapmaya başlar.

TürDramRomantikBilim Kurgu
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenArie
Posin
OyuncularJoey
King
Kyle
Allen
Kim
Dickens

13. Babamın Kemanı

İzlenmesi Gereken Filmler
Özlem’in babası bir sokak çalgısıdır. Arkadaşlarıyla birlikte keman çalarak para kazanan babası günün birinde bir hastalığa yakalanarak ölür. Özlem’in hayatta kalan tek yakını ünlü keman virtüözü olan amcasıdır. Amcası Özlem’in bakımını üstlenmediğinde ise küçük kız yetimhanede büyümesi gerekir.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndaç
Haznedaroğlu
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Belçim
Belgin
Gülizar
Nisa Uray

14. Kalplerimiz Bir

İzlenmesi Gereken Filmler
Cassie ve Luke birbirlerinden tamamen farklıdır. Keskin zekalı Cassie, bir şarkıcı ve söz yazarı olma hayalini sürdürürken geçimini sağlamak için bir barda çalışır. Luke ise görev için yola çıkmak üzere olan bir ordu subayıdır. Cassie’nin barında tesadüfen karşılaştığında ikisinin de hayatı tamamen değişmektedir. Tüm zorluklara rağmen Cassie ve Luke işin sonunda birbirlerine aşık olurlar.

TürDramRomantikMüzikal
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenElizabeth
Allen Rosenbaum
OyuncularSofia
Carson
Nicholas
Galitzine
Chosen
Jacobs

15. Tenet 

İzlenmesi Gereken Filmler

Bilim kurgu tarzının efsanevi yönetmeni ve senaristi Christopher Nolan’ın en yeni filmi olan Tenet zamanın ötesinde savaşan ve dünyayı kurtarmak için casusluk görevini üstlenen bir kahramanın hikayesini anlatıyor. Üçüncü Dünya savaşının eşiğinde geçen film hikayesi aksiyon dolu sahneleri ve fantastik hikayeleriyle izlenmesi gereken dünyanın en iyi filmleri arasında yer alıyor. 

Tenet Film İncelemesi, Eleştirisi ve İzleyici Yorumları

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Kenneth
Branagh
Robert
Pattinson

16. The Boy Who Harnessed the Wind 

İzlenmesi Gereken Filmler

Gerçek hayattan uyarlanan filmler listesinde bulunan Rüzgarı Dizginleyen Çocuk filminde yoksulluk içerisinde yaşayan William Kamkwamba isimli 13 yaşındaki bir çocuğun muhteşem başarı hikayesi anlatılıyor. Afrika’nın Malavili kentinde yaşayan William ailesinin ve köy ahalisinin fakirliğe karşı verdiği mücadeleyi görür ve hayatını değiştirecek bir iş yapmayı hayal eder. Maddi yetersizlik yüzünden okulu bırakmak zorunda kalan William kuraklıkla birlikte gelen açlığı bitirmek için bir hava tribünü geliştirir.

The Boy Who Harnessed the Wind Filmi İzleyici Yorumları ve Konusu

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
Aïssa
Maïga

17. The Platform 

İzlenmesi Gereken Filmler

Netflix’in izlenmesi gereken en iyi filmleri arasında yer alan The Platform isimli yapım dikey şekilde tasarlanan acımasız bir hapishanedeki yaşam mücadelesini konu ediniyor. Üst katlardan aşağı katlara doğru inen bir yemek platformu her katta azalarak aşağı doğru devam ediyor. Bu durumda üst kattakiler karınlarını doyurabilirken alt kattakiler açlık sebebiyle hayatta kalabilmenin farklı yollarını arıyorlar.

The Platform Filmi Hakkında Bilgi, Oyuncu Kadrosu, İzleyici Yorumları ve Film Eleştirisi

TürBilim KurguKorku
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGalder
Gaztelu-Urrutia

18. Parasite

İzlenmesi Gereken Filmler

4 dalda Oscar ödülü almayı başaran Güney Kore yapımı bu unutulmaz filmde sınıfsal ayrımlar içerisinde boğuşan Kim ailesinin Park ailesiyle bir araya gelişini izliyoruz. Zeka bakımından oldukça kabiliyetli olan Kim ailesi önlerine çıkan bir fırsatı değerlendirerek Park ailesinin arasına karışırlar. Kısa sürede Park ailesini adeta sömürmeye başlayan Kim ailesi eve gelen patavatsız bir misafir sebebiyle zor anlar yaşayacaklardır.

TürGerilim
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Woo-sik
Choi
Park
So-Dam

19. Joker 

İzlenmesi Gereken Filmler

Joaquin Phoenix ve Robert De Niro gibi iki sinema duayenini bir araya getiren bu filmde Arthur Fleck isimli başarısız bir komedyenin hayatı anlatılıyor. Toplum tarafından dışlandığını düşünen bu adam hayatını yalnız bir şekilde sürdürürken Gotham şehrinin tehlikeli gecelerinden intikam almaya karar verir. Psikolojik olarak bunalıma giren Arthur kendisini suç ve kaosun içerisinde bulur. 

Joker Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Gerçekler

TürDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Robert
De Niro
Zazie
Beetz

20. Avengers: Infinity War 

İzlenmesi Gereken Filmler

Marvel filmleri listesinde bulunan ve izlenmesi gereken en iyi fantastik filmlerden biri olan Avengers ınfinity War 2018 yılında yayınlanmış olup muhteşem bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. 4 bölümlük bir seriden oluşan Avengers’da dünyaya karşı büyük bir öfkeyle hareket eden Thanos’a karşı yaşamı korumaya çalışan muhteşem kahramanların hikayesi anlatılıyor. Marvel evrenin sevilen kahramanları Kaptan Amerika ve İron Man önderliğinde birleşen ekip Thanos’a karşı savaşıyor.

TürMaceraAksiyonFantastik
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoe
Russo
Anthony
Russo
OyuncularRobert
Downey Jr.
Chris
Hemsworth
Mark
Ruffalo

21. La La Land 

İzlenmesi Gereken Filmler

7 dalda altın küre ödülüne layık görülen bu aşk filminde kendilerini ararken birbirlerini bulan iki farklı insanın hikayesini anlatıyor. Sebastian ve Mia çalkantılı hayatlarına bir yön ararken rastlaşırlar ve birbirlerine aşık olurlar. Ancak hayat onları farklı maceralara ve farklı yaşamlara itmektedir. İkili aşkları için hayallerini ve geleceklerini sorgulamaya başlarlar.

TürMüzikalRomantik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDamien
Chazelle
OyuncularRyan
Gosling
Emma
Stone
John
Legend

22. Interstellar 

İzlenmesi Gereken Filmler

Gelecek zamana dair muhteşem bir distopik hikayeyi konu edinen Interstellar dünyanın yok oluşa doğru gittiği bir dönemde yeni bir hayat imkanı arayan Cooper’ı ve kızı Murph’ü anlatmaktadır. Eski bir bilim adamı olan Cooper kurtuluş için bir çare kalmadığını gördüğü sıralarda ilginç bir teklifle karşılaşır. Bir uzay macerasına çıkacak olan Cooper insanlığı kurtarmak için savaşacaktır.

Interstellar Filmi Hakkında Bilinmeyen 10 İlginç Bilgi

TürBilim KurguDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McConaughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

23. Inception

İzlenmesi Gereken Filmler

En iyi filmler listemizde olan ve başrolünde Leonardo Di Caprio’nun yer aldığı bu unutulmaz filmde yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’un ve ekibinin rüya içinde rüyaya dalarak yaptıkları hırsızlık maceralarını izliyoruz. Kariyerinin son işini yapmaya yaklaşan Cobb bu sefer katmanları zorlayarak en dibe yani başlangıca ulaşmaya çalışacaktır. Mükemmel suçu işlemek için harekete geçen ekibin bu seferki amacı zihinlerden fikir çalmak değil yeni bir fikir eklemektir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Marion
Cotillard
Elliot
Page
 

24. The Prestige

İzlenmesi Gereken Filmler

Uzun yıllar süren muhteşem bir arkadaşlığın ardından başlayan düşmanlık ve rekabet iki iyi sihirbazın hayatına yön vermektedir. Hangisinin daha iyi olduğuna dair sürekli bir yarış içerisinde olan ikili birbirlerini engellemek için farklı yöntemlere başvururlar. Zaman içinde artan bu rekabet ortamı onları kaçınılmaz sona doğru sürüklemektedir. Christopher Nolan’ın yazıp yönettiği bu efsanevi filmi hayatınız boyunca defalarca izlemeniz gerekiyor.

TürGerilimDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularHugh
Jackman
Christian
Bale
Michael
Caine

25. The Lord of The Rings: The Return of the Kings

İzlenmesi Gereken Filmler

Fantastik maceraları, heyecan dolu sahneleri ve inanılmaz mücadeleci ruhu ile izleyicisini ekran başına hapseden Yüzüklerin Efendisi serisinde Sauron’un ordusuna karşı savaşan Frodo’nun hikayesi anlatılıyor. Orta Dünya’da geçen bu hikaye tüm güçleri içerisinde barındıran Tek Yüzük üzerine yapılan dehşet verici mücadeleyi anlatıyor. Kendilerini bir anda bu maceranın içerisinde bulan Frodo ve Sam yüzüğü yok etmek için Mordor’a doğru yol alırlar.

Yüzüklerin Efendisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 30 Gerçek

TürFantastikMacera
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPeter
Jackson
OyuncularSean
Astin
Elijah
Wood
Viggo
Mortensen

26. Pirates of Caribbean: The Curse of the Black Pearl 

İzlenmesi Gereken Filmler

Deniz filmleri listemizde yer alan ve Korsanların ve deniz haydutlarının korku saldığı bir dünyada geçen bu filmin hikayesi Jack Sparrow, Elizabeth Swan ve Will Turner’ın başına gelen bir düzine olayı anlatıyor. Yıllar önce küçük bir çocuğun hayatını kurtaran Elizabeth azılı korsan Barbosa tarafından kaçırıldığında artık büyük bir adam olan Will Turner tesadüfen karşılaştığı Jack Sparrow ile birlik olarak güzel kızı kurtarmaya çalışır.

Karayip Korsanları Hakkında İlk Kez Duyacağınız 33 Bilgi

TürAksiyonFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularJohnny
Depp
Geoffrey
Rush
Keira
Knightley

27. The Pianist 

İzlenmesi Gereken Filmler

İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçen bu filmde Polonyalı piyanist Wladyslaw Szpilman’ın yürek burkan hikayesi anlatılıyor. Varşova’nın sokaklarında sefil bir hayat süren Wladyslaw yaşamak için türlü zorluklara karşı gelmeye çalışır ancak bu durum hiç te kolay değildir. Filmin başrolünde yer alan Adrien Brody Oscar ödülüne de layık görülmüştür.

The Pianist Hakkında İlk Kez Duyacağınız Bilgiler

TürDramTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularAdrien
Brody
Thomas
Kretschmann
Emilia
Fox

28. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone 

İzlenmesi Gereken Filmler

Küçük yaşlarda yetim ve öksüz kalan Harry çocukluğunu bir sığıntı gibi yaşadığı dönemlerde Hogwarts Büyücülük okulundan bir davet alır. Bu davetle birlikte hayatı değişecek olan Harry yeni arkadaşları ile birlikte inanılmaz bir maceranın içerisine dalar. Ailesinin şüpheli ölümüne dair birkaç bilgi edinen Harry bu kayıpların peşindeki sırrı bulmaya çalışır.

Harry Potter Serisi Hakkında İlk Kez Duyacağınız 21 Gerçek

TürFantastikMaceraAile
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenChris
Columbus
OyuncularDaniel
Radcliffe
Rupert
Grint
Emma
Watson

29. Fight Club

İzlenmesi Gereken Filmler

Dövüş filmleri listemize giren Figth Club adlı yapımda İnsomnia hastalığına yakalanan Jack’in bir anda değişen hayatını izliyoruz. Bir yolculuk sırasında Tyler Durden isimli biriye tanışan Jack bu adamla yakın arkadaş olur. Jack’in istediği tarzda bir hayat süren Tyler yaşam tarzıyla Jack’i etkiler ve birlikte karanlık bir dünyanın kapısını aralarlar. David Fincher imzalı Figth Club filmi dünyanın en çok izlenen filmleri arasında yer alıyor.

TürGerilimDram
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
Helena
Bonham Carter

30. Titanic 

İzlenmesi Gereken Filmler

Sevgiliyle izlenecek filmler arasında yer alan Titanic filmi büyük bir deniz faciasının yaşandığı Titanik batığına farklı bir hikayeyle ışık tutuyor. 1912 yılında Avrupa’dan Amerika’ya doğru yola çıkan bu düşler gemisi buz dağına çarparak denizin derinliklerine batacaktır. Bu gemiden geriye kalan ise fakir bir ressam olan Jack ile güzeller güzeli Rose’un kısa sürede alevlenen aşkının hikayesidir.

TürDramRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenJames
Cameron
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Kate
Winslet
Billy
Zane

31. The Lion King 

İzlenmesi Gereken Filmler

Çocuk filmleri arasında başı çeken Aslan Kral isimli yapımda yavru bir aslan olan Simba’nın macera dolu hikayesi anlatılıyor. Ormanların kralı olan Aslan Mufasa küçük oğlu Simba doğunca hayatının en güzel günlerini geçirmeye başlar. Mufasa’nın kardeşi Scar ise sinsi planlarla abisini öldürüp Simba büyümeden kral olmak ister. Planlarında başarılı olan Scar kral olur ancak Simba bir şekilde hayatta kalmayı başarır. Küçük aslan Simba zamanı geldiğinde krallığını geri almak için evine dönecektir.

The Lion King 1994 Filmi Hakkında İlk Kez Duyacağınız Gerçekler

TürMaceraAnimasyonAile
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenJon
Favreau
OyuncularDonald
Glover
Beyoncé
Knowles-Carter
James
Earl Jones

32. Leon 

İzlenmesi Gereken Filmler

Senaryosuyla sinemasevelerin en çok önerdiği yapımlardan biri haline gelen Leon filminde masum biir küçük ve bir katilin hikayesi anlatılıyor. Küçük yaşta ailesini kaybeden Matilda kendisini bir anda silahların ve suçun ortasında bulur. Ona sahip çıkabilecek olan tek kişi ise kiralık katil Leon’dur. Ailesini öldürenlerden intikam almak isteyen Mathilda öğrenmesi gereken en son şeyi yani silah kullanmayı Leon’dan öğrenmek isteyecektir.

Leon 1994 Filmi Hakkında Bilinmeyen 13 Bilgi

TürPolisiyeDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Gary
Oldman
Natalie
Portman

33. Forrest Gump

İzlenmesi Gereken Filmler

İyi niyetli ancak düşük I,Q seviyesine sahip olan Forrest Gump isimli bir adamın hikayesinin anlatıldığı bu filmde macera dolu olaylar, dramatik sahneler ve azimle geçen bir ömrü izliyoruz. 1950’li yıllarında yaşayan Gump hayatını zorlu şartlarda geçirse de şansı ve azmi onu sevilen bir kişi haline getirir. Hayalleri ve amaçları uğruna hiç düşünmeden koşan Forrest Gump bu süreçte tesadüf eseri Vietnam savaşına dahi katılır.

TürRomantikDramKomedi
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

34. Rocky 

İzlenmesi Gereken Filmler

Aksiyon filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Sylvester Stallone’nin başrolünde yer aldığı bu filmde amatör bir boksör olan Rocky Balboa’nın yükselişi anlatılıyor. Hayatını sürdürebilmek için ufak tefek işlerle uğraşan Rocky’nin kaderi aldığı bir teklifle birlikte değişir. Genç ve amatör boksör dünya şampiyonu Apollo Creed ile karşı karşıya gelecektir. Herkes Rocky’nin kısa sürede nakavt olacağını söylese de Rocky onlara yanıldıklarını göstermek ister.

Rocky 1976 Hakkında İlk Kez Duyacağınız 26 Bilgi

TürAksiyonDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenJohn
G. Avildsen
OyuncularSylvester
Stallone
Talia
Shire
Burt
Young

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.