İşte Tarihin En Pahalı Aston Martin’i

Gelişen teknolojiden arabalar da nasibini alıyor ve buna bağlı olarak fiyatları artıyor. Fakat bu içeriğimizde bu durumdan biraz farklı olarak bir klasik haline gelen Aston Martin firmasının en pahalı aracını sizler için inceledik…
İşte Tarihin En Pahalı Aston Martin’i

Aston Martin firmasının en önemli aracı Sean Connery’nin Goldfinger filminde kullandığı mı?

Yoksa 1914’te üretilen ilk arabası mı? Yanıldınız!

Aston Martin’in en değerli aracı sınırlı sayıda üretilen DBR-1.

Bu araç geçtiğimiz Cuma günü Monterey Araç Haftası’nda tam 22.5 milyona alıcı bularak İngiliz yapımı araçlarda en öne geçmişti. 

1959’da ilk kez düzenlenen 24 saatlik Le Mans yarışlarını kazanan DBR-1 aynı zamanda Nurburgring 1000 kilometer yarışını da kazanarak bir ilke imza atmıştır. Talep üzerine ise 1962 yılında günlük kullanıma uygun binek araç lisansını almıştır.

aston-martin-dbr-1-004.jpg

Aston Martin DBR-1’ler yarışmaya başladığı 1956 yılından 1959 yılına kadar sıralı 6 silindir motoru ile 2,992cc ve 268 beygir gücüne ulaştı. Binek araç lisansından sonra araç motorunda değiştirilmeler yapıldı ve 301 beygire kadar geliştirildi.

Aston Martin DBR-1

Analist Jonathan Klinger’ın raporlarına göre DBR-1, 20 milyon Dolarlık tahmini satışın üzerine çıkarak klasik araç pazarında üst seviyeye ulaştı. Bu başarıdan sonra 1995 yılında McLaren F1 tarihinin en pahalı aracını satmıştır. Bunu 1970 yılında Porsche 917K takip etti.

İşte aracın görselleri; 

Aston Martin DBR-1

Aston Martin DBR-1

Aston Martin DBR-1

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.