İşte iOS 11’in Bilinmeyen Gizli Özellikleri

Yeni iPhone 8 ve iPhone X ile tanıtılan bir diğer yeni Apple mucizesi de iOS 11 oldu. Hayatımızı kolaylaştıracak yeni iOS sürümü diğerlerinden farklı olarak birçok yeni özelliğe sahip. İşte iOS 11’in bilinmeyen gizli özellikleri.
İşte iOS 11’in Bilinmeyen Gizli Özellikleri

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone 8 ve iPhone X’i tanıtmıştı. Lansmanda, tanıtılan telefonlardan çok iOS’un yeni sürümü iOS 11 dikkatleri çekti. Gerek özelikleri gerekse telefona kattığı şık grafik tasarımı ile çok beğenildi.

iOS 11 dün akşam Türkiye’ye sunuldu. İlk olarak bu sürümü edinen kullanıcılar sosyal medyadan beğeni mesajları yayınlarken görünmeyen bir sürü yeni özelliğini keşfetmek de kullanıcılarda heyecan uyandırdı. İşte iOS 11 ile yeni gelen, bilinmeyen, gizli özellikleri;

1) SİRİ İLE YAZIŞMA

iphone ios11 siri

Önceki iOS sürümlerinde Siri ile konuşmak zorunda kalıyorduk ancak bu sürümde kişisel asistanımız ile artık yazışabileceğiz. iOS 11 ile Siri’ye yazılı komut verebilme özelliği iPhone’larımıza eklendi. Bunun için “Ayarlar” bölümünde bulunan “Siri” menüsünden “Yazışma ile komut” özelliğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.


2) DENETİM MERKEZİ ARTIK DAHA ÖZEL

iphone ios11 denetim merkezi

Önceki iOS sürümlerinde ekran yukarıya doğru kaydırdığımızda çıkan “Denetim Merkezi” menüsünden sınırlı işlem yapabiliyorduk ancak iOS 11 ile bu değişti. “Ayarlar” bölümünde bulunan “Denetim Merkezi”ne girerek “Denetimi Özelleştir” kısmına basıp bu alana ek olarak (Ekran kaydetme, pil tasarruf modu, mobil internet açma ve kapatma vb…) birçok özellik ekleyebiliriz.


3) DAHA KALİTELİ ANCAK KÜÇÜK BOYUTLU FOTOĞRAFLAR

iphone ios11 fotoğraf filtreleri

iPhone’un belki de en büyük sorunlarından biri telefon kamerasıyla çekilen fotoğraf boyutlarının büyüklüğüydü. Telefonda çok fazla yer kaplayan bu fotoğraflar iOS 11 ile mazi oldu. Artık hem daha kaliteli hem de daha küçük boyutlu fotoğraflara sahip olabileceğiz. Aynı zamanda ten rengi iyileştiren ya da doğanın renklerini keskinleştiren birçok farklı filtre ile fotoğraflarımızı süsleyebileceğiz.


4) BELGELERİMİZİ ARTIK TELEFONDAN TARAYABİLECEĞİZ

iphone ios11 dosya tarama

Daha öncesinde bununla ilgili paralı bir sürü uygulamalar ile uğraşırken Apple bu sorunu kökten çözdü. Artık taramak istediğimiz belgelerimizi Notlar uygulaması üzerinden eğrilikleri girerek tarayabileceğiz. Aynı zamanda Apple Pen kullanıcıları bu belgelere imza bile atabilecek!


5) EKRAN KAYDETME ÖZELLİĞİ

iphone ios11 ekran kaydetme

iPhone’ların en büyük sorunlarından birine daha bu güncelleme ile el atan Apple, iOS 11’de ekran kayıt özelliği geldi. Bu özelliği ise önce Denetim Merkezi’nden aktif etmeniz gerekiyor.


6) ÇİFT EL KLAVYE KULLANMAYA SON!

iphone ios11 klavye

Belki de iOS 11’in en güzel özelliklerinden biri bu olsa gerek. Tek elle klavyedeki harflere erişmek büyük zorluktu ancak Apple bunu da çok mantıklı bir düşünceyle halletmiş. Klavyede bulunan dünya işaretine basını tutarak -klavyeyi hangi elinizle kullanacaksınız o yönde- klavyenizi sağa ya da sola doğru ayarlayabilirsiniz. Böylece zorlanmadan tüm tuşlara erişebileceksiniz.


7) TÜM BİLDİRİMLER TEK EKRANDA

iphone ios11 bildirim ekranı

Önceki sürümlerde bildirim bölümü için kilit ekranını aşağıya doğru kaydırmamız gerekiyordu. Şimdi ise kilit ekranını yukarıya doğru hareket ettirince geçmiş ve o anda gelen tüm bildirimleri görebiliyoruz.


8) YENİ iPHONE SAKLAMA ALANI MENÜSÜ

iphone ios11 saklama alanı

iPhone’larda en büyük sorunlardan biri saklama alanı olarak görülüyor. Tüm kullanıcılar sürekli olarak bu menüyü kullanıyor. Ancak yeni tasarlanan menü sayesinde artık hafıza kontrolümüz çok daha kolay olacak. Üst kısma eklenen bar bize cihazımızın hafızası hakkında detaylı bilgiler verirken yeni özellikler sayesinde telefon kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak kaldıracak. Ancak Bu özelliği “Saklama alanı” menüsünden üzerinden aktif etmeniz gerekiyor.


9) HARİTA İLE KAYBOLMAK YOK

iphone ios11 haritalar

Map uygulaması da iOS 11’den nasibini alanlar arasında. Geliştirilen uygulama artık kapalı alanlarda da yolu gösterecek.


10) ARAÇ KULLANIRKEN DİKKATİMİZ DAĞILMAYACAK

iphone ios11 rahatsız etme

Yeni iOS 11’e getirilen özelliklerden biri de araçlarda araba kullanırken bildirim gelmemesi özelliği.

iphone-001.jpg

Rahatsız Etme özelliği içerisinde bulunan bu özellik kazaların önüne geçilmesi için tasarlanmış.


11) KOYULAŞTIRILMIŞ FONTLAR

iphone ios11 font

Senelerdir aynı olan fontlar sonunda değiştirilmiş. Daha oturaklı ve daha koyulaştırılmış fontlar kullanılan iOS 11 karizmatik bir hal almış sanki.


12) HESAP VE PAROLA EKRANI

iphone ios11 hesap ve parolalar

Yeni hesap ve parola ekranı ile tüm iCloud ve mail hesaplarımıza ulaşabileceğiz.


13) ACİL ARAMA KİLİT TUŞUNDA

iphone ios11 acil arama

Sağlık veya diğer sorunlarda acil arama artık kilit tuşuna taşındı. 5 kez arka arkaya basıldığında acil arama ekranına yönlendiriliyoruz.


14) İPAD İÇİN ÇOKLU TAŞIMA

ipad ios 11 çoklu taşıma

iOS sürümlerinde uygulama taşınırken tek tek uğraşmak zorunda kalıyorduk ancak bu durum şimdilik sadece iPad’ler için değişti. Artık birden fazla uygulamayı da sürükleyerek toplu bir şekilde taşıyabileceğiz.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum