İstanbul'da Mutlaka Yenmesi Gereken En Meşhur 14 Lezzet

İstanbul'a gittiğinizde ''Ne yemeliyim?'' diye merak ediyorsanız eğer, sizin için şehrin en meşhur lezzetlerini derledik. İşte İstanbul'un lezzetleri...
İstanbul'da Mutlaka Yenmesi Gereken En Meşhur 14 Lezzet

Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul, hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok gezdiği yerler arasında bulunuyor. Birçok imparatorluğa başkentlik yapan ve oldukça farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bu rengarenk şehir, sadece tarihi yerleriyle değil lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. İstanbul'a gittiğinizde yemeniz gereken lezzetleri derlediğimiz bu içeriğimiz, başka hiçbir yerde bulamayacağınız tatları barındırıyor.

İşte İstanbul'un meşhur lezzetleri...

Simit

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

İstanbul'un vazgeçilmez sokak lezzetleri arasında yer alan simit, hemen hemen bütün semtlerde kolayca bulunan bir yiyecek. özellikle İstanbul'da bir yerden bir yere koşuştururken yolda kolayca atıştırılabilir olmasından dolayı çok fazla tercih edilen simit, özellikle vapurda yendiği zaman ayrı bir lezzete kavuşuyor.

Eminönü'nde Balık Ekmek

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Eminönü denildiğinde herkesin aklına o nostaljik teknelerde satılan balık ekmek geliyor. Eminönü görselleriyle özleşmiş olan bu balık ekmek tekneleri, İstanbul'a gelen herkesin ilk uğradığı yerler arasında bulunuyor. Izgarada pişen mis gibi balığın yanına birde turşu eklenince tadına doyum olmuyor.

Kanlıca'da Yoğurt

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

İstanbul'un meşhur lezzetleri arasında bulunan Kanlıca Yoğurdu, kişisel tercihe göre üzerine pudra şekeri, bal ve reçel ekleyerek tüketilebiliyor. Boğaz'ın en güzel semtleri arasında bulunan Kanlıca'da gezdikten sonra tadabileceğiniz bu yoğurt, yiyen herkesin hafızalarına kazınıyor.

Vefa'da Boza

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

İstanbul'un soğuk kış günlerinde iç ısıtan Boza, İstanbul'un Vefa semtiyle özleşmiş bir lezzet. İstanbul'un en meşhur lezzetleri arasında bulunan Boza, her ne kadar Vefa semtiyle özleşmiş olsa da Osmanlı'dan kalan bir kültür olarak kış akşamlarında sokaklarda boza diye bağıran satıcılara da rastlamak mümkün.

Sultanahmet'te Köfte

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

İstanbul'un en turistik semtlerinden biri olan Sultanahmet'te acıkan acıkmayan hemen herkes mutlaka o leziz köftelerin tadına bakıyor. Hem yerli hem de yabancıların köfte yemek istediğinde gittiği Sultanahmet, her köşesinde bir köfteci barındırıyor.

Ortaköy'de Kumpir

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Patatesin en güzel hali olan Kumpir, İstanbul'da Ortaköy'le özleşen bir lezzet. Ortaköy'de sıra sıra dizilen kumpircilerden alınan kumpirin Boğaz manzarasına karşı yenmesi ayrı bir keyif veriyor. Tereyağı ve kaşarla harmanlanan patatesin arasına hangi garnitürü koyduracağınız ise tamamen sizin damak zevkinize göre şekilleniyor.

Süleymaniye'de Kuru Fasulye

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

''İstanbul'da ne yenir?'' diye düşünenlere önereceğimiz bir başka lezzet ise kuru fasulye. Her yerde yapılıyor olsa da Süleymaniye'de yenen kuru fasulyenin tadı bir başka oluyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin Süleymaniye'ye gittiğinde doyurucu bir yemek aradıklarında ilk tercih kuru fasulyeden yana oluyor.

Kestane

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Kadıköy, Eminönü, Taksim, Bakırköy ve daha birçok semtte duyduğumuz ''Kestane kebap yemesi sevap'' nidaları, İstanbul'un sesleri arasında bulunuyor. İstanbul'un en lezzetli yiyeceklerinden biri olan kestane, şehrin en kalabalık caddelerinde adım başı el arabasında satılıyor.

Sarıyer'de Börek

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Sabah kahvaltıları başta olmak üzere her öğünde severek tüketilen börek, İstanbul'un her yerinde kolayca bulunan bir lezzet olsa da Sarıyer'de yenilenin tadı bir başka oluyor. Kıymalı, patatesli, peynirli hatta üzümlüsün bile bulabileceğiniz Sarıyer, özellikle pazar kahvaltısında lezzetli börek yemek isteyenlerin uğradığı bir semt oluyor.

Sütlüce'de Uykuluk

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Sakatat sevenlerin İstanbul'da uykuluk yemek için uğradığı Sütlüce, sadece gurmeler tarafından biliniyor. Gerçek lezzet avcılarının uğradığı semtler arasında bulunan Sütlüce'de uykuluk yiyenler başka hiçbir yerde uykuluk yiyemiyor.

Midye Dolma

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Yiyenlerin kova kova yediği, başlayınca durmak bilmediği lezzetler arasında bulunan midye dolma, hem sokak satıcılarında hem de dükkanlarda kolayca bulunan bir lezzet. Özellikle boğaz kenarlarında sıkça rastladığımız midyenin İstanbul'a olan bağı ise Osmanlı zamanlarına dayanıyor. O dönemlerde Rum meyhanelerin vazgeçilmezi olan midye dolma, şimdilerde Midyeci Ahmet gibi sadece midyenin satıldığı birçok mekanda yeniyor.

Mısır

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

İstanbul'da büyük küçük herkesin severek yediği süt mısır, şehrin simgesi haline gelen bir başka lezzeti. İstanbul'un en işlek caddelerinde, sahilde ve turistik mekanlarında rastladığımız süt mısır, hem közlenmiş hem de haşlanmış olarak iki farklı haliyle de çok seviliyor.

Pierre Loti'de Kahve

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Haliç manzarasına karşı İstanbul'un en meşhur tepeleri arasında olan Pierre Loti'de kahve içmenin verdiği mutluluk tarif edilemez. ''İstanbul'da nerede ne içmeliyim?'' diye merak edenlere önerebileceğimiz Pierre Loti kahve sevenlerin kesinlikle tercih etmesi gereken noktalar arasında bulunuyor.

Nohut Pilav

İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

Her ne kadar evde sürekli yense de İstanbullular için karşı konulamaz lezzetler arasında bulunan nohut pilav, geçmişten beri seyyar arabalarda satılıyor. Özellikle akşam saatlerinde köşe başlarında bulunan bu lezzet, uzun uzun demlenmiş ve tane tane olmasıyla evde yapılanlardan ayrışıyor. Üstüne isteğe bağlı tavuk da konulan nohut pilav, açık ayranla birlikte yendiği zaman lezzet patlaması yaşatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'un En Güzel Restoranlarıİstanbul'da Yemek Yenecek Yerler

İstanbul'da en meşhur yemek hangisi?

İstanbul'un en meşhur yemekleri arasında; Simit, Eminönü Balık Ekmek, Sultanahmet Köftesi, Ortaköy Kumpiri, Süleymaniye Kuru Fasulyesi, Sarıyer Börek, Sütlüce Uykuluk ve Nohut Pilav İstanbul'da yenmesi gereken yemeklerdir.

İstanbul'da hangi semtte ne yenir?

İstanbul'un lezzetleriyle özleşen semtleri arasında; Eminönü-balık ekmek, Ortaköy-kumpir, Sultanahmet-köfte, Süleymaniye-kuru fasulye, Sarıyer-börek, Unkapanı-nohut pilav, Sütlüce-uykuluk, Kanlıca-yoğurt, Beyoğlu-çikolata ve Vefa-boza İstanbul'da bu semtlerde yiyebileceğiniz lezzetlerdir.

İstanbul sokak lezzetleri hangisidir?

İstanbul sokak lezzetlerini merak ediyorsanız eğer; kumpir, simit, midye dolma, balık ekmek, mısır, kestane, ıslak burger ve nohut pilav İstanbul'un vazgeçilmez yiyecekleridir.

İstanbul'un en büyük özelliği nedir?

İstanbul'un en büyük özelliği İmparatorluklara başkentlik yapmasıdır. Ayasofya ve Topkapı Sarayı gibi oldukça önemli eserlere sahip olan İstanbul, Türkiye'nin en kalabalık şehridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum