Uzun Uzadıya Yüzme Keyfi İçin İstanbul'daki 5 Olimpik Havuz

Yüzme öğrenmek veya uzun kulvarda doyasıya yüzmek için olimpik havuz arıyorsanız eğer içeriğimizde yer alan listeye göz atabilirsiniz.
Uzun Uzadıya Yüzme Keyfi İçin İstanbul'daki 5 Olimpik Havuz

Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA: Federation International Natation Amateur) tarafından standartları belirlenen olimpik havuzlar, belli bir büyüklükteki havuzlara verilen isimdir. Belediye ve Spor Bakanlığı tarafından hizmete geçirilen bu olimpik yüzme havuzları, İstanbul'da 5 farklı bölgede yer alıyor. Yüzme yarışlarının düzenlendiği ve birçok yüzücünün antrenman için çalıştığı olimpik havuzlar, İstanbul'da yüzme öğrenmek isteyenlere de ücretsiz hizmet sunuyor. Eğer sizde yüzme öğrenmek veya uzun kulvarda serbest yüzmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz en iyi olimpik havuzları, içeriğimizde yer alan listede bulabilirsiniz.

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları Listesi

SıraHavuzBölgeneoldu Puanı
1Hasan Doğan Spor KompleksiKartal10/9.9
2Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme HavuzuÜsküdar10/9.9
3Tozkoparan Olimpik HavuzuGüngören10/10
4Kurtköy Spor KompleksiPendik10/9.9
5Beylikdüzü Spor KompleksiBeylikdüzü10/9.9

İstanbul'daki En İyi Olimpik Yüzme Havuzları

İşte İstanbul'da uzun kulvarda yüzme keyfini tadacağınız en iyi olimpik havuzlar...

1. İBB Hasan Doğan Spor Kompleksi

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları

ARTILAREKSİLER
Hijyen
Uzman Eğitmenler

2008 yılından İBB tarafından açılan Hasan Doğan Spor Kompleksi, bünyesinde birçok farklı spor alanı barındırıyor. 800 seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzuyla oldukça yoğun ilgi gören bu tesis, kadın, erkek ve çocuk olarak 3 farklı grupta farklı saatlerde hizmet veriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenmek isteyenler için oldukça ideal olan bu havuz, toplam 10 kulvara sahip. 2,55 metreye sahip olan bu havuza akşam iş ve okul çıkışı gitmek isteyenler için ise açılan akşam seansları oldukça makul fiyatlarla aylık ücretlendiriliyor.

Telefon(0216) 586 55 20
Saat06:30-23:00
AdresKarlıktepe Mahallesi İBB Hasan Doğan Spor Kompleksi, 34870 Kartal/İstanbul

Google Yorumları

👤 Olimpik yüzme havuzu. Gayet sakin ve temiz bir ortam. 12 seansı sadece 25 ₺. Millet neden değerlendirmiyor, yararlanmıyor anlamak gerçekten güç 🤔

👤 Yüzme kursu için iki dönemdir oğlumu getiriyorum. Konum zaten harika. Eğitmenler son derece profesyonel ve ilgililer. Çok katkı sağladılar. IBB ye teşekkürlerimizi iletiyorum.

2. Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları

ARTILAREKSİLER
Çocuklara/Engellilere Uygun
Hijyen

Üsküdar Burhan Felek Spor Kompleksi içerisinde yer alan Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına ev sahipliği yapıyor. 25x50 metrelik bir alanda kurulu olan havuz enine 20, boyuna ise 10 kulvardan oluşuyor. Haftanın belirli günleri halka açık olan bu olimpik yüzme havuzu, engelli ve küçük çocuklar içinde uygun dersleriyle kolayca yüzme öğrenmeyi sağlıyor.

Telefon(0216) 651 99 19
Saat08:00-22:00
AdresBarbaros, Nuhkuyusu Cd 14-1, 34662 Üsküdar/İstanbul

Google Yorumları

👤 Oğlumu gönderiyorum çok disiplinli ve çocukların sürekli performansını değerlendiren bir çalışma anlayışları var. Ben çok memnunum. Salon biraz eski ama cocğunuzun ilerlemesi ve başarı olmasını istiyorsanız Galatasaray yüzme kulübünü denemenizi tavsiye ederim.

👤 4 yaşından beri yüzmeye geliyor oğlum. Araya pandemi girdi diye 1 yıl ara verdik ama yeniden başladık. Hocalar çok ilgili ve bilgili. Yüzmeyi sevdiriyorlar çocuklara.

3. Türkiye Yüzme Federasyonu Tozkoparan Olimpik Havuzu

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları

ARTILAREKSİLER
Uzman Eğitmenler
Hijyen
Engelliye Uygun

İstanbul Güngören’deki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Tozkoparan Olimpik Havuzu, 2.20 metre derinliğinde ve 50 metre uzunluğunda 10 kulvardan oluşuyor. 1000’den fazla kişi kapasiteli olan tribünleri de bulunan bu tesiste, 2012 yılından beri sık sık yüzme yarışları düzenleniyor. Ayrıca 500 kişi kapasiteli spor salonuyla da beğeni toplayan bu tesis, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi birçok spor çeşidi sunuyor. Engelliler için uygun olan bu tesiste çocuklara yönelik su balesi etkinlikleri de düzenleniyor.

Telefon(0212) 483 43 87
Saat09:00-21:00
AdresTozkoparan, Tozkoparan Mahallesi, Cevat Açıkalın Cad, Erdemli Sk. No:4, 34173 Güngören/İstanbul

Google Yorumları

👤 Yüzme öğrenmek geliştirmek için uygun.

👤 Profesyonel eğitim ve işini ciddiye alan hocalar eşliğinde yüzmenin tek adresi.

4. İBB Kurtköy Spor Kompleksi

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları

ARTILAREKSİLER
Uzman Eğitmenler
Hijyen
Seyirci Kapasitesi

Hem ücretli hem de ücretsiz yüzme eğitimi imkanı sunan İBB Kurtköy Spor Kompleksi'nde gündüz saatleri ücretsiz olurken akşam saatlerinden ücret alınıyor. 2012 yılında İBB tarafından yapılan bu spor kompleksi, 2000 seyirci kapasitesine sahip olimpik havuzuyla beğeni topluyor. 50 metre boyunda 10 kulvardan oluşan bu havuzda her kulvarla ilgilenen bir hoca bulunduğundan dolayı kısa sürede yüzme öğrenmeyi sağlıyor.

Telefon(0216) 586 57 29
Saat08:00-23:00
AdresHarmandere, Reyhan Cd. No:58, 34912 Pendik/İstanbul

Google Yorumları

👤 Yüzme havuzuna gidiyorum çok memnunum hocalar çok ilgili ve birebir ilgilenmeye çalışıyorlar. Çok güzel tavsiye ederim. Beş yıldızı fazlasıyla hak ediyor.

👤 Gerçekten tam olimpik ve çok güzel bir yüzme havuzu var herkese tavsiye ederim.

5. Beylikdüzü Spor Kompleksi

İstanbul'daki Olimpik Yüzme Havuzları

ARTILAREKSİLER
Hijyen
Otopark Olması
Uzman Eğitmenler

2017 yılında yapılan ve 2,20 metre derinliğe 10 kulvara ve 500 kişilik tribün kapasitesine sahip olan bu havuz, gündüz saatlerinde ücretsiz şekilde yüzme öğrenmek isteyen veya serbest yüzmek isteyenler için hizmet sunuyor. Uzman yüzme eğitmenleriyle kısa sürede sıfırdan yüzme öğreten Beylikdüzü Spor Kompleksi, Gençlik ve spor bakanlığı tarafından işletildiği için hijyen standartlarına dikkat ediyor. Ayrıca bünyesinde yüzme dışında basketboldan tenise birçok farklı spor dalı barındıran bu tesis, otoparkı ve kafeteryasıyla da kolaylık sunuyor.

Telefon(0212) 872 47 21
Saat08:30-22:00
AdresBüyükşehir mahallesi Gonca sokağı, Alp Sk., 34520 Beylikdüzü

Google Yorumları

👤 Kaliteli çok temiz sınırsız hizmet.. teşekkürler.. Özellikle yüzme havuzu için gittiğim kaliteli bir yer

👤 Yeri konumu çok güzel. Çalışanlar ilgili. Yüzme havuzu muhteşem.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Anadolu Yakası'nın HavuzlarıAvrupa Yakası'nın En İyi Havuzları
Bebek Yüzme Okullarıİstanbul'da Kapalı Yüzme Havuzları

Tam olimpik havuzların özellikleri nelerdir?

Tam olimpik havuzların; boyları 50 metre, enleri 25 metre, derinlikleri 5 veya 2,5 metre, kulvar sayıları 10 ve kulvar genişlikleri de 2,5 metre olan özellikleriyle diğer havuz türlerinden ayrılmaktadır.

Olimpik ve yarı olimpik havuzun farkı nedir?

Olimpik havuzlarda kulvar sayısı 10 olurken yarı olimpik havuzlarda kulvar sayısı 5'dir. Olimpik havuzlarda derinlik 5 veya 2,5 metre olurken, yarı olimpik havuzlarda derinlik 2 metredir. Olimpik havuzlarda boy 50 metre olurken, yarı olimpik havuzlarda 25 metredir.

İstanbul'da havuza nereye gidilir?

İstanbul'da yüzmek için havuz arıyorsanız eğer; Marina Aquapark Waterland, Şile Resort Hotel Havuz, Coliseum Sports, The Marmara Pera, Aqua Marine Büyükçekmece, Hyatt Regency İstanbul, Green Park Hotel, Conrad İstanbul Bosphorus, Swissôtel The Bosphorus, CVK Park Bosphorus, Çırağan Palace, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri ve Moda Deniz Kulübü İstanbul'un en iyi havuzlarıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum