İstanbul'daki 4 Olimpik Yüzme Havuzu

Olimpik havuz, büyüklüğü nedeniyle insanlara yüzme özgürlüğünü tattırıyor. Bu olimpik havuzlarda yüzme öğrenebilirsiniz, kendinizi iyi bir derecede geliştirebilirsiniz. İşte, İstanbul'da gidebileceğiniz başlıca olimpik havuzlar...
Olimpik Havuz Nedir?
Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA: Federation International Natation Amateur) tarafından standartları belirlenen olimpik havuzlar, belli bir büyüklükteki havuzlara verilen isimdir.
Dünyada ilk kapalı yüzme havuzu 1862 yılında İngiltere’de inşa edilmiştir. Olimpiyat yarışları olimpik yüzme havuzlarında gerçekleşmektedir. Olimpik ve yarı olimpik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu iki olimpik havuz arasındaki farklar nelerdir? Boyları ve ebatlarının arasındaki farklılıklara göre ikiye ayrılıyor.
Peki, İstanbul'daki Olimpik Yüzme havuzları nerededir? Hangi ilçede hangi olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır? İşte, sizler için derinlemesine incelediğimiz İstanbul Olimpik Yüzme Havuzları...
Tam Olimpik Havuzun Özellikleri
Boy: 50 Metre
En : 25 metre
Derinlik: 5 metre
Kulvar sayısı: 10
Kulvar genişliği: 2,5 metre
Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Özellikleri
Boy: 25 metre
Derinlik: 2 metre
Kulvar sayısı: 5
Havuzların özellikleri yukarıda belirttiğimiz gibidir. Dünya standartlarına uygun olarak belirlenmiştir. Olimpik havuzlar bugün her şehirde vardır. Yüzmeyi bilenlerin özgürce, uzun yüzüşler yapabildiği devasa yüzme havuzlarıdır. Şimdi sizlere İstanbul’da gidebileceğiniz 4 olimpik havuz hakkında bilgiler vereceğiz.
Su Topu Federasyonu Olimpik Yüzme Havuzu
Su Topu Federasyonu’na ait olan Ataköy’deki olimpik yüzme havuzunda, 2,5 metre derinliğinde ve 5 metre uzunluğunda bir havuz ile 5 metre derinliğinde ve 25 metre uzunluğunda bir havuz yer alıyor.
Bu tesiste fitness salonu, soyunma odaları, kafeterya, sağlık merkezi ve spor malzemelerinin satıldığı bir mağaza mevcuttur. Havuzun üst kısmı kışın kapatılırken, yaz ayında ise açılıyor. Ders almak için aylık ve yıllık kayıtlar alınıyor. Her yaş grubu için eğitim verilen bu tesiste günübirlik yüzmek için de gidebilirsiniz. Belli dönemlerde yapılan yarışları da izleyebilirsiniz. Bu arada bu havuza giderken yanınızda kredi kartı ya da paramatik olması gerekiyor çünkü bu işletme ödemede nakit para kabul edilmiyor.
Adres: 4. Kısım Ataköy/ İstanbul Tel(0212) 661 45 99
Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu
İstanbul Güngören’dki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait kapalı tesiste 2.20 metre derinliğinde ve 50 metre uzunluğunda 10 kulvarlı bir havuz bulunuyor. 1000’den fazla kişi kapasiteli olan tribünleri de bulunmaktadır. 2012’de faaliyete giren bu yüzme havuzunda sık sık yüzme yarışları düzenleniyor. Ayrıca bu tesisin içinde 500 kişi kapasiteli bir de spor salonu bulunmaktadır. Basketbol, voleybol, masa tenisi gibi sporlar içinde oldukça ideal bir yer. Engelliler için uygun olan bu tesis, üyelik, yüzme kursu gibi imkanlardan yararlanmak mümkündür.
Adres: Tozkoparan Mah. Cevat Açıkalın Cad. Erdemli Sokak No:4 Güngören İstanbul
Tel: (0212) 483 4387 – (0212) 481 27 85
Galatasaray Ergun Gürsoy Olimpik Yüzme Havuzu
Üsküdar Burhan Felak Spor Kompleksi içerisinde yer alan kapalı havuz, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına ev sahibi yapıyor. 25x50 metrelik bir alanda kurulu olan havuz enine 20, boyuna ise 10 kulvardan oluşuyor. Haftanın belirli günleri halka açık olan bu olimpik yüzme havuzu, engelli ve küçük çocuklar içinde uygundur.
Adres: Barbaros Mahallesi, Alaattin Yavaşça Sokak, No: 20 Üsküdar İstanbul.
Tel: (0216) 651 99 19-20
İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu
İTÜ Beden Eğitimi Bölümü’ne ait olan bu tesiste, olimpik standartlara uygun büyük ve küçük havuz bulunuyor. 2007 yılından beri hizmet veriyor. Bütün yüzme havuzlarında olduğu gibi bu havuza da maya, bikini, şort tipi kıyafetler dışında girmek yasak. Ayrıca havlu ve bone de olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Pazartesi günleri temizlik nedeniyle kapalı olan bu kompleks, ücretlendirmeler banka ve internet üzerinden yapılıyor. Detaylı bilgileri arayarak öğrenebilirsiniz.
Adres: İstanbul Teknik Ünv. Ayazağa Kampüsü Maslak İstanbul.
Tel: (0 212) 285 71 18
- Yorumlar 1