İstanbul'da Yaz Ayı İçin 4 Yeni Hat

Şehir Hatları, yaz tarifesine dört yeni hat ile 5 Haziran’dan itibaren geçecek.
İstanbul'da Yaz Ayı İçin 4 Yeni Hat

Şehir Hatları, yaz aylarında artışı baz alarak hazırlanan yeni sefer tarifesini, 5 Haziran’dan itibaren hayata geçirecek. Yeni tarifeyle birlikte hatlarda sefer sayıları artışı yapılarak, dört yeni hat açıldı.

Şehir Hatları'ndan yapılan açıklamaya göre, yaz sezonuna göre hazırlanan seferler 5 Haziran-17 Eylül tarihleri arasında uygulanacak. Yaz aylarındaki yolcu artışı göz önüne alınarak düzenlenen vapur hatları yeni seferlerle destekleniyor.

Belirlenen hatlarda sefer artışı yapılırken, dört yeni hat ve yenilenen iskelelerle her iki yakada kıyı boyunca Eminönü-Sarıyer ve Beykoz-Üsküdar, Bostancı-Karaköy ve tarifeli hale getirilen Ortaköy-Üsküdar seferleri başlayacak.

Yeni açılacak hatlardan Bostancı-Karaköy seferleri hafta içi 06.45-19.20 arasında sefer yapacak.

Asya-Avrupa geçişlerini denizden 8 dakikaya indiren İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferleri iki yaka arasında hafta içi ve cumartesi günleri 86, pazar ve tatil günleri karşılıklı 74 seferle yolcularına zaman ve ekonomik fayda sağlamayı hedefliyor.

Sarıyer-Rumeli Kavağı-Anadolu Kavağı seferleri 12 Haziran-27 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'un yazlık bölgelerinden Poyraz'a kadar uzatıldı. Sedef Adası seferleri de her gün Bostancı'dan Büyükada'da ücretsiz aktarmalı olarak 2 gidiş-2 dönüş şeklinde yaz boyunca devam edecek.

Kısa süredir bakım ve onarım çalışmaları kapsamında sefer yapılamayan tarihi Fener ve Balat iskeleleri de 2017 yaz tarifesiyle birlikte Üsküdar-Eyüp hattında hizmet verecek.

İskeleler Yeniden İnşa Edildi

Bekleme salonları, yolcu geçiş platformları, iskele çatısı, dış ve iç cephe sistemleriyle yenilenen tarihi iskeleler aslına sadık kalınarak orijinaline uygun bir şekilde yeniden inşa edildi. Kazıklı sistem üzerinde radye temel donatıları yapılarak beton üzerinde bina edilen her iki iskele 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren Haliç hattındaki seferlerle yolcularına hizmet sunacak.

Yaz tarifesiyle Boğaziçi turlarından "Nostaljik Tur" her gün 10.35 ve 13.35'te, "Kısa Boğaz Turu" 14.30'da Eminönü'nden kalkacak.

Şehir Hatları'nın sürekli hale getirdiği yaz akşamlarının nostaljik keyfi "Mehtap Turları" da 10 Haziran-16 Eylül tarihleri arasında her cumartesi Bostancı'dan Anadolu Kavağı'na uzanan turlarla başlayacak.

Boğaziçi, Adalar, Haliç ve arabalı vapur hatlarındaki Şehir Hatları yaz tarifesi seferleri 17 Eylül tarihine kadar geçerli olacak.

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum