İstanbul'da Ramazan Etkinlikleri Nerede Yapılacak?

Maltepe, Yenikapı etkinlik alanları, Sultanahmet, Beyazıt meydanları ve Feshane'de "Ramazan İstanbul Etkinlikleri" düzenlenecek. Etkinliklerin içeriklerini gelin birlikte inceleyelim..
İstanbul'da Ramazan Etkinlikleri Nerede Yapılacak?

İstanbul Belediyesine göre Ramazan coşkusu bu yıl Maltepe ve Yenikapı sahil alanlarının parklarında yaşanacak. İstanbullular için herşey düşünülmüş bu etkinlikler de iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih namazı sonrası tasavvuf müziğinden mehteran konserlerine ve şiir dinletilerine onlarca etkinlik ile İstanbullular Ramazan coşkusunu en güzel şekilde yaşayacaklar.

maltepede-ramazan etkinlikleri

Anadolu yakasında Maltepe sahiline kurulan Avrupa' nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi olarak gösterilen alan Ramazan etkinliklerinin merkezi olarak gösteriliyor. İftardan önce çocuklar için sahne gösterileri ile başlayan etkinlikler, iftardan sonra mehteran konserleri, sahne gösterileri, Hacivat- Karagöz gösterileri ile İstanbul'lulara unutamayacakları bir Ramazan coşkusu yaşatmaya hazır.

yenikapida-ramazan

Avrupa yakasında ise Yenikapı sahilinin şehir parkında kutlanacak Ramazan coşkusu ve etkinlikleri. Yine İftar öncesinde çocuklara yönelik sahne gösterileri ve tasavvuf müziği dinletileri ile başlayacak etkinliklere start verilecek. İftardan sonra ise mehteran konserleri, saray tiyatral gösterileri ve yazlık sinema gösterimleri ile çok güzel bir Ramazan gecesi sizleri beklemekte.

İster iftarınızı bu alanlarda yapın ailenizle beraber, ister iftardan sonra keyifli bir dinletiyle yaşayın sevdiklerinizle Ramazan coşkusunu. İstanbullular için herşey düşünülmüş bu alana kurulacak çarşılarda ise, sıcak yemekten tatlılara, simitten Osmanlı Şerbeti'ne kadar geleneksel tatların yanı sıra el sanatları ürünlerinden giyime, kitaptan hediyelik eşyaya kadar herşeyi bulmak mümkün olacak.

sultanahmet-meydani

Ramazanın Kalbi Sultanahmet Meydanında Atacak

Ramazan ayında büyük ilgi gören Sultanahmet Meydanın da bu yıl Ramazan her zamankinden daha güzel olacak. İstanbul'un nefis tatları, unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımı, Sanatlaar çarşısı ile Sultanahmet her yıl olduğundan daha fazla hazırlanmış Ramazana. Feshane etkinlikleri yine her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'luları beklemekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.