Kovanızı Dolduracak İstanbul'un En İyi 10 Balık Tutma Yeri

Kovanızı ağzına kadar doldurmanızı sağlayacak, İstanbul'un en meşhur balık tutmak yerlerini sizler için bir araya getirdik.
Kovanızı Dolduracak İstanbul'un En İyi 10 Balık Tutma Yeri

Deniz kokusu ve sesi eşliğinde haftanın tüm yorgunluğunu atmaya yardımcı olan balık avcılığı, İstanbul'da yaşayanlar için en iyi terapiler arasında yer alıyor. Kimi zaman boş kovalarla eve gidilse de vazgeçilmez bir tutku olan balık tutma, çoğu kişi için kar yağmur demeden tercih edilen bir av türü. Balık sezonunun açılmasını dört gözle bekleyenlerin oltalarını alarak gittiği belli başlı balık tutma yerleri bulunuyor. Bu sebeple hazırladığımız içeriğimiz, ister amatör ister profesyonel olun kovanız dolu gideceğiniz İstanbul'un en iyi balık tutma yerlerinden oluşuyor. Haydi o zaman “Vira Bismillah.”

İstanbul'da Balık Tutulan Yerler Listesi

SıraMekanBölge
1Galata KöprüsüBeyoğlu
2Bebek Akıntı BurnuBeşiktaş
3SarayburnuFatih
4Dragos SahilMaltepe
5KuleliÜsküdar
6Anadolu KavağıBeykoz
7Tuzla Güzelyalı SahilPendik
8Tarabya SahilSarıyer
9Üsküdar Meydan SahilÜsküdar
10Avcılar SahilAvcılar

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi 10 Yer

İşte İstanbul'da eve dolu kovalarla dönmenizi sağlayacak en iyi balık tutma yerleri...

1. Galata Köprüsü

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Çoğu İstanbullunun mutlaka bir kez de olsun doya doya izlediği, hatta burada balık tutanların fotoğraflarının çektiği İstanbul'da balık tutma denildiğinde akla ilk gelen yerdir Galata Köprüsü. Resimlere, romanlara, şiirlere konu olan bu tarihi ve mistik yer insana huzur veriyor. Tabi bu güzellikleri tatmak istiyorsanız sabahın ilk ışıklarında burada olmanız gerekiyor çünkü oldukça talep edilen bu yerde sonradan yer bulmanız zor olabildiği gibi hemen hemen her balıkçının kendisine özel yeri bulunuyor. Özellikle Marmara tarafına bakan kısmın daha verimli olduğu söylenen Galata Köprüsü'nde Temmuz- Ağustos ayları dışında çinekop, kefal ve istavrit bolca olduğundan balıkçıların yüzünü güldürüyor. Ayrıca tecrübenize göre 10’lu veya 12’li çapari kullanımı en çok tercih edilen yöntemdir.

AdresKemankeş Karamustafa Paşa, Galata Köprüsü, 34425 Beyoğlu/İstanbul

2. Bebek Akıntı Burnu

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

İstanbul Boğazı’nın tam dönüş noktasında yer alan Akıntı Burnu, Beşiktaş ilçesinin en ünlü semti olan Arnavutköy’de denize doğru uzanan bir çıkıntıdır. Boğaz'dan geçen birçok balığın dönüş noktası olduğu için oldukça bereketli olan Akıntı Burnu; Eylül ayında korça ve istavrit, Kasım aylarında lüfer ve çinekop, yaz aylarında ise zargana balıklarıyla balıkçıların eve elleri dolu gitmesini sağlıyor. Geniş bir alana sahip olan Bebek Akıntı Burnu sizlere huzur veren manzarasıyla sadece balık tutanların değil yürüyüşüz yapıp dinlenmek isteyenler tarafından da çok fazla tercih ediliyor.

AdresArnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd, Beşiktaş

3. Sarayburnu

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

İstanbul’un kuzeybatı köşesinde; Haliç Yalısını Marmara Denizi’nden ayıran burundur. İstanbul’da arkanızı Topkapı’ya verip Kız Kulesi ‘ne karşı balık tutmak istiyorsanız eğer Sarayburnu tam size göre. Muhteşem bir manzarası hem de bol balığı bulunan bu yer balıkçılar tarafından çok fazla tercih edilen noktalar arasında bulunuyor. Birçok balık türünü avlama fırsatı veren Sarayburnu’nda den çok bulunan balık türü ise çinekop ve lüfer oluyor. Ruhunuzu dinlendirmek, maviliğe dalmak istiyorsanız oltanızı alıp Sarayburnu'nun huzur veren maviliklerine doğru yol alın.

AdresCankurtaran, Kennedy Cd., 34122 Fatih/İstanbul

4. Dragos Sahil

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Kartal ve Maltepe arasında kalan Dragos sahili, Adalar manzarası eşliğinde keyifle balık tutmayı sağlıyor. En çok avlanan balıklar arasında istavrit bulunurken mezgit, kefal ve isporoz balıkları da bölgede oldukça fazla yer alıyor. Diğer balık tutulan sahillere nazaran daha sakin olan Dragos Sahil, ailenizle giderek bir taraftan piknik yapıp bir taraftan da balık tutacağınız oldukça keyifli bir yerdir.

AdresYalı, 34844 Maltepe/İstanbul

5. Kuleli

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

İstanbul boğazını içinize çekebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi olan Kuleli sahil, Anadolu Yakası'nda balıkçılar tarafından en çok tercih edilen yerler arasında geliyor. 12 ay boyunca istavrit, iskorpit, Ekim-Nisan aylarında çinekopun rahatça avlanabildiği bu sahilde balıkçıların tercih ettiği olta bedenleri ise 25 ve 50'lik olta oluyor.

AdresKuleli, 34684 Üsküdar/İstanbul

6. Anadolu Kavağı

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

İstanbul'un en huzur veren yerleri arasında bulunan Anadolu Kavağı, istavrit ve kefal tutmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Arkasında yer alan yemyeşil ormanları ve sakin sahiliyle insanı İstanbul dışında gibi hissettiren Anadolu Kavağı, yaz kış demeden balıkçılar tarafından dolup taşıyor. Ayrıca oturup piknik yapmak içinde masalar bulunduğundan buraya gelen balıkçılar kendi yiyeceklerini hazırlayıp hep birlikte kalabalık bir sofra kuruyor.

AdresAnadolu Kavağı, 34825 Beykoz/İstanbul

7. Tuzla Güzelyalı Sahil

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Tuzla ve yakınlarında balık tutmayı sevenlerin ilk adreslerinden biri olan Tuzla Güzelyalı Sahil, akıntı fazla olmadığından dolayı palamut ve lüfer gibi balıkların avlanmasına çok müsait. Ayrıca sakin ve huzurlu bir şekilde balık tutmak isteyenlerin tercih edeceği Güzelyalı, tertemiz deniziyle kokusunu içine çekeceğiniz ender yerler arasında bulunuyor.

AdresGüzelyalı Kamp, Güzelyalı, Deniz Sk. No:30, 34903 Pendik/İstanbul

8. Tarabya Sahil

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Çapari veya kurşun arkası rapala ile avlanabileceğiniz Tarabya Sahil, iztavrit avlamak için oldukça uygun. Tarabya Otel civarından geçerken sıra sıra dizilen balıkçıların bulunduğu bu sahilde olta ile palamut avı yapmak da mümkün. Ayrıca kolay ulaşıma sahip olduğundan dolayı da elinizdeki av malzemeleriyle bile rahatça gidebileceğiniz bu sahil, İstanbul'da Boğazı'nda balık tutma keyfini hissedeceğiniz en iyi noktalar arasında yer alıyor.

AdresTarabya, Yeniköy Tarabya Cd. Sarıyer/İstanbul

9. Üsküdar Meydan Sahil

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Üsküdar sahil şeridine geldiğiniz zaman balık tutanları görmeyeniniz yoktur. Özellikle Şemsi Paşa Sahili’nde yani Şemsi Paşa Cami’nin ön tarafında balık tutmak için bir alan bile bulunuyor. Sabah akşam demeden sürekli burada balık tutan kişilerin yer aldığı Üsküdar, hemen hemen her balıkçının eve kovaları boş dönmediği ender noktalar arasındadır.

AdresMimar Sinan, 34672 Üsküdar/İstanbul

10. Avcılar Sahil

İstanbul'da Balık Tutulacak En İyi Yerler

Hem olta balıkçılığı hem de tekne balıkçılığı için ideal olan Avcılar Sahil, balık tutarken huzura doyacağınız yerler arasında bulunuyor. Olta balıkçılığında istavrit ve kefal gibi balıkların tutulmasına imkan tanıyan bu sahil, tekneyle açılanlara ise daha çok çeşit sunuyor. Ayrıca Avcılar sahile oldukça yakın olan Ambarlı sahilde en az burası kadar balık tutanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

AdresAmbarlı, İskele Cd, 34315 Avcılar/İstanbul
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Balık Avlarken Dikkat Edilmesi GerekenlerEn İyi Olta Takımı

İstanbul'da en çok balık nerede tutulur?

İstanbul'da balık tutmak için nereye gideceğinize karar veremediyseniz eğer; Galata Köprüsü, Bebek Akıntı Burnu, Sarayburnu, Dragos Sahil, Kuleli, Anadolu Kavağı, Tuzla Güzelyalı Sahil, Tarabya Sahil, Üsküdar Meydan Sahil ve Avcılar Sahil İstanbul'da balık tutmak için ideal en iyi yerlerdir.

İstanbul'da hangi balık çıkar?

İstanbul denizi oldukça bereketli olduğundan dolayı burada istavrit, lüfer, palamut, hamsi ve sardalya gibi balıkları avlayabilmeniz mümkündür.

Balığa çıkmadan önce alınacak malzemeler nelerdir?

Balık tutmak için sadece bir olta değil yanında da ek malzemeler gerekiyor. İşte balığa çıkmadan önce yanınızda bulundurmanız gereken başlıca malzemeler:

İyi bir olta. Olta alırken suyun akıntısını ve tutmak istediğiniz balığın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak tercihinizi yapınız. Eğer küçük bir oltayla deniz akıntısının fazla olduğu bir yerde balık tutmaya çalışırsanız sonu hüsran olacaktır. Bunun için her şeye karşın iyi bir oltanız olması lazım.

Balık yemi. Balığın gelmesi için oltanın uç kısmına yerleştirmeniz gerekiyor.

Kova ve katlanır tabure. Balığı koyacağınız kova ve oturabileceğiniz katlanabilir oturağı yanınızda bulundurmanız iyi olacaktır. Balık tutmanız uzun sürebilir ve ayakta kalmanız sizin için iyi olmayacaktır.

En önemlisi de uzun kalacaksanız yanınıza yiyecek bir şeyler almanız gerekiyor. Açık hava insanın iştahını açar ve kısa sürede acıktırır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.