Doğanın İçinde İstanbul'a Yakın En İyi 15 Kamp Alanı

İstanbul'dan kaçıp rahat bir nefes almak istiyorsanız, bu kamp alanları hem sizi doğa ile baş başa bırakacak hem de ruhunuzu dinlendirecektir.
Doğanın İçinde İstanbul'a Yakın En İyi 15 Kamp Alanı

Kamp yapmak İstanbul'da yaşayan herkes kalabalıktan kaçıp, dinlemek ve şehrin keşmekeşinden kurtulmak ister. İstanbul, trafiği, kalabalığı, havasızlığı ile herkesi yoran bir şehirdir. Kendini İstanbul'un dışına atmak, uzaklaşıp doğa ile baş başa kalmak isteyenlere önerimiz var. Kimi İstanbul'a çok yakın kimi İstanbul'a biraz uzak olan kamp merkezlerini sizler için hazırladık. Okurken gitmek için can atacağınıza şimdiden kefiliz.

İstanbul'a Yakın En İyi Kamp Alanları Listesi

SıraKamp AlanıBölgeneoldu Puanı
1Bolu YedigöllerBolu10/9.9
2Hacıllı ŞelalesiŞile10/9.8
3Gökçetepe Tabiat ParkıEdirne10/9.7
4Sahil KampŞile10/9.8
5İğneada LangozuKırklareli10/9.9
6Acarlar LangozuSakarya10/9.8
7Uçmakdere Kamp AlanıTekirdağ10/9.8
8Ballıkayalar Tabiat ParkıGebze10/9.9
9Pürenli YaylasıBolu10/10
10Seferoğulları CampingŞile10/9.8
11Marmaracık Orman KampıSarıyer10/9.7
12Sülüklü Göl Tabiat ParkıBolu10/9.8
13Çatalca Çilingoz Çatalca10/9.7
14Riva Elmas BurunBeykoz10/9.8
15Yalova Erikli YaylasıYalova10/9.9

İstanbul'a Yakın En İyi 15 Kamp Alanı

Aşağıda yer alan listede İstanbul'a komşu olan illerde bulunan en güzel kamp alanlarını sizler için derledik. Sizler de İstanbul'a en yakın kamp alanlarını listemizden öğrenebilir ve en uygun zamanınızda bu kamp alanlarına giderek güzel vakitler geçirebilirsiniz.

1. Bolu Yedigöller

1-930.webp

ARTILAREKSİLER
Manzara
Sessizlik

Bolu deyince akla ilk gelen yerler arasında yer alan Yedigöller, eşsiz doğa manzarasıyla kamp yapanların ilk tercihleri arasında yer alıyor. İstanbul'a olan yakınlığından dolayı yaz kış kamp yapılan bu yerde, göl kenarında çay içmenin keyfi bir başka.

Telefon(0374) 215 52 81
Saatler24 Saat Açık
AdresMerkez, Yedigöller, 14030 Bağışlar/Merkez/Bolu

Yorumlar

👤 Kamp yapmak için ideal bi yer. Ancak tatillerde ve haftasonları kalabalık bi yer olduğunu direk göreceksiniz. İmkanınız varsa hafta içi gidin, böylece doğa güzelliğinin farkına daha iyi varırsınız. Öteki türlü Belgrad ormanı gibi hissiyat verir. Bolu merkezden yaklaşık 2 saat sürdü yol üstü bi yerde durup temiz havayı bol bol içimize çektik. Sabah erken saatlerinde oraya vardığımız için de inanılmaz keyifli bi yolculuktu. Hakan ***

👤İnanılmaz güzel bir yer fakat sonbahar renkleri ve tonları için artık geç kalınmış durumda. Yolda sık sık kar ve buz ile karşılaşacaksınız dikkat edin. Milli park giriş ücreti 24 tl.
Kamp yapmak isteyenler çadır başı 45 TL ödemek zorunda. 19.00dan sonra mangal yada ateş kovasında ateş yakmak serbest. Odun satışı var. Derin göl ve Nazlı göl kenarında kamp yapılabiliyor. İkisininde de wc var. Derim göl kenarında büfe de var.

2. Hacıllı Şelalesi

2-868.webp

ARTILAREKSİLER
ŞelaleAraçla Gitmiyor

Tamamen doğayla baş başa olacağınız hiçbir işletmenin olmadığı Hacıllı Şelalesi'ne arabayla ulaşmak mümkün değil. Yaya olarak gidilen patika yollardan sonra sizi karşılayan doğa harikası son zamanlarda keşfedildiği için hafta sonları kalabalık olsa da hafta içi oldukça sakin ve sessiz.

AdresHacıllı, 34980 Şile/İstanbul

Yorumlar

👤Kamp piknik doğa yürüyüşü için elverişli olmasıyla beraber insanı en güzel şekilde deşarj eden bir yerdir. Lokasyonu sebebiyle hafta içi sakin hafta sonu kalabalıktır. Ama alan geniş olduğu için kamp ve piknik için hafta sonu dahi olsa kendinize sakin bir dere kenarı bulabilirsiniz. Tuğrul Koç

👤Kamp için 2. gidişimizdi ve yine harika geçit. Umumi tuvalet yok. Yakacak odunları etraftan bulabiliyorsunuz. Geçerken mangal kömürü yapanlardan da satın alabilirsiniz.
Yerde ateş yakmayın! Ateş çanağı kullanın! Doğayı koruyun. Murat Doğan

3. Gökçetepe Tabiat Parkı

3-828.webp

ARTILAREKSİLER
WC Olması
Körfezde Yer Alması

Edirne'nin Keşan ilçesinde yer alan Gökçetepe Tabiat Parkı, kamp severlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Saroz körfezinde yer alması, İstanbul'a yakın olması ve içerisinde tesise ait WC vb. ihtiyaçlar için alanların olması kamp severlerin buraya en çok gelme sebepleri arasında yer alıyor.

Telefon0537 974 06 61
Saatler24 Saat Açık
AdresGökçetepe-Sahil, 22880 Gökçetepe/Keşan/Edirne

Yorumlar

👤Trakya'da gidebileceğiniz en iyi kamp yerlerinden biri. Denizi güzel. Tuvaleti, duşu marketi var. Giriş ücretli, içerde fiyatlar tuzlu. T*** ***

👤Denizi, doğasıyla harika bir yer. Her yer temiz ve kontrollü. Çocuklarla gittik gayet güzel vakit geçirdik :)

4. Sahil Kamp

4-751.webp

ARTILAREKSİLER
Hijyenik
Çalışan İlgisi

İstanbul Şile'de yer alan Sahil Kamp, şehirden fazla uzaklaşmadan doğayla baş başa kalabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. İşletme sahiplerinin sıcak kanlılığı ve denize bakan Bunglovlarıyla kesinlikle denenmesi gereken noktalardan.

Telefon 0530 049 17 90
Saatler24 Saat Açık
AdresSahilköy, Batu Sk. No:1, 34983 Şile/İstanbul

Yorumlar

👤Kamp adına düşünmeden tercih edebilirsiniz. Market var markette kamp malzemeleri dahil her şey mevcut. Otoparkı var arabayla rahat gelebilirsiniz. Tuvalet ve banyo da mevcut ve temiz. Su sıkıntısı çekmezsiniz. Sadece markette satılan odunlar nemli zor yanıyor. Personel güler yüzlü. İlkay Dikici

👤Sadece deniz manzarasını izlemek için bile ziyaret edilebilir. Deniz koza bungalovlarda kaldık. Dalga seslerinin hiç susmadığı güneşin doğuşunu izleyebileceğiniz güzel bir yer ısınma konusunda soru işaretimiz vardı ancak içerinin ısısı gayet iyiydi. İçeride marketin olması da güzel ateş kovası aldık manzaramız daha güzel oldu…. Yolunuz şile yoluna düşerse mutlaka uğramalısınız çok güzel bir yer. Büşra Bölükbaşı

5. İğneada Langozu - Kırklareli

6-618.webp

ARTILAREKSİLER
Sakin
Bozulmamış Doğa

İstanbul’da yakın bir şehir olan Kırklareli’nin Vize ilçesinde İğneada Langozu bulunmaktadır. Ülkemizde eşi benzeri çok fazla bulunmayan İğneada tabiat parkında yeşilliğe doyabilir ve harika bir vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’da kolay bir ulaşım ile bölgeye ulaşım sağlayabilir ve gürültü İstanbul ortamında az da olsa kurtulabilirsiniz.

Saatler24 Saat Açık
AdresHamdibey, D565 No:32, 39500 İğneada/Demirköy/Kırklareli

Müşteri Yorumları

👤Karavanımızla 1 gece konakladık. Herhangi bir tesis yok. Doğayla iç içe. Betonla mahfedilmemiş güzel bir yer. Görülmeye değer. Göllerin etrafında sıklıkla yürüyüş parkurları var.

👤Eşsiz bir doğası var. Kamp yapmaya uygun o kadar çok ve güzel alan var ki nereye gideceğimizi şaşırıyoruz. Hiç bitmeyen kuş seslerini dinlemek muhteşem. Doğa adeta konuşuyor.

6. Acarlar Langozu – Sakarya

7-596.webp

ARTILAREKSİLER
Doğal Tabiat

Sakarya’nın turistik semtlerinden bir tanesi olan Karasu’da bulunan Acarlar Langozu, dünya üzerinde yer alan en büyük ikinci langoz olarak tabir edilmektedir. İstanbul’a 2 saatli mesafede bulunan Acarlar Langozu’nda isterseniz kendiniz çadır kurabilir isterseniz de bölgede bulunan yapılarda kalabilirsiniz. İsterseniz tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir kamp alanıdır.

Saatler24 Saat Açık
AdresDenizköy, 54500 Karasu/Sakarya

Müşteri Yorumları

👤 Yürüyüş yolu yenilenmiş, çok güzel bir tesis yapılmakta. Çevre düzenlemesiyle birlikte mükemmel bir mekân olmuş. Tebrik ederim. Erol ***

👤 Görülmesi gereken bir yer, tabiat harikası. A***** A****

7. Uçmakdere Kamp Alanı

8-577.webp

ARTILAREKSİLER
Doğası
İstanbul'a Yakınlığı

Türkiye’nin üzüm yetiştiriciliğinde birinci sırada olan şehri Tekirdağ’da bulunan Uçmakdere kamp alanı, İstanbul’a en yakın kamp alanlarından bir tanesidir. Marmara Bölgesi’nin en batısında yeşilliklerin bol olduğu Şarköy ilçesinde yer almaktadır. Sizler de bir tarafı sarp kayalıklardan oluşan diğer tarafı ise ormanla içe içe olan bu kamp alanında sesten, kirli havadan ve rahatsız edici gürültünden uzak durabilirsiniz.

AdresUçmakdere, 59800 Şarköy/Tekirdağ

Yorumlar

👤Ocak ayında burayı ziyaret ettim. Doğa muhteşemdi, deniz pırıl pırıldı, deniz kenarı ve dere boyunca yer alan çınar ağaçları yapraklarını dökmüş olmalarına rağmen çok hoş bir görüntü veriyordu. Cüneyt Erigüç

👤Ganos'un eteklerinde, huzur ve mutluluk depolayacağınız eşsiz bir yer... Mehmet Yüksel

8. Ballıkayalar Tabiat Parkı

9-544.webp

ARTILAREKSİLER
İstanbul'a Yakın
Sakin

İstanbul en yakın kamp alanlarından bir tanesi de Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi olan Gebze’deki Ballıkayalar Tabiat Parkı’dır. Bu kamp alanı, İstanbul’dan en kolay şekilde gidebileceğiniz bu kamp alanı her mevsim farklı güzellikleri içerisinde barındırmaktadır. Sizler de İstanbul’un keşmekeş hayatında 2-3 günlüğünü kurtulmak isterseniz Gebze’deki Tabiat Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

AdresTavşanlı, Barış Cd., 41400 Gebze/Kocaeli

Yorumlar

👤İstanbul'la yakın kamp kurmak istiyorsanız gidebileceğiniz doğal ortam ama günü birlik gelen insanımız bıraktığı pisliklerden ve gürültüden uzakta kalmak için iç taraflara gitmeniz gerekir. Özdem Uygun

👤Doğayla iç içe ailece gidilecek çok güzel bir yer. Yasin Narçin

9. Pürenli Yaylası

10-594.webp

ARTILAREKSİLER
Havası

İstanbul’a yakın kamp alanları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan Düzce’nin Pürenli Yaylası, doğanın tüm güzelliklerini içerisinde bulunduran bir yapıya sahiptir. Efteni Gölü ya da Güzeldere Şelalesi yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Pürenli Yaylası, aslında bir yaylalar bütünü olarak biliniyor. Herkes tarafından bilinmese de İstanbul’dan birçok kişi yakın olması sebebiyle kamp yapmaya buraya yönelmektedir.

Telefon(0212) 711 20 58
Saatler24 Saat Açık
AdresOrtaköy, 14800 Mudurnu/Bolu

Yorumlar

👤Yer çok güzel doğayla iç içe bir kaç çeşme var gölet olması da ayrı bir görsel güzellik katıyor iki karavanla birlikte gittik çocuklarla çok eğlendikler koşturup oynadılar kamp ve piknik için havası ve doğasıyla mükemmel 🤩 👍İlker Aydın

👤Kamp için çok uygun. Doğası mükemmel. Hafta sonu dahi kalabalık değil. Son 15 km toprak yol. Yağmurda otomobil çıkamaz. Tabelalar yetersiz. Tesisleşme yok. Su var. Belediye çöp kutularını toplamıyor, anlamadım neden!? Sinekler için sinek kovar almayı unutmayın. Mehmet Akif Kavaklı

10. Seferoğulları Camping

sefer-001.webp

ARTILAREKSİLER
Bulaşıkhane
Çamaşırhane

İstanbul'a yakın tatil denildi mi akla gelen ilk yer elbette Şile oluyor. Hem kamp yapmak hem de denize girmek istiyorsanız Ağva'yı listenizin başına not edebilirsiniz. Doğası ve deniziyle aradığınız ortamı Ağva'da bulabilirsiniz. Ağva'da köy kahvaltısıyla karnınızın doyurduktan sonra kışın, doğa yürüyüşü, yazın denize girebilirsiniz. Özellikle kışın oldukça sakin olan Ağva, misafirlerini yeşillikler içerisinde ağırlamak için beklemekte.  Ağva'ya özel aracınızla gidebildiğiniz gibi Üsküdar ve Ümraniye'den her saat başı kalkan halk otobüsleri bulunmaktadır. Otobüsler, önce Şile'ye oradan da Ağva'ya uğramaktadır. Ağva'da kamp yapmak isteyenleri Ağva'da pek çok kamp alanı beklemektedir. Bu kamp alanlarında çadır, karavan ve Bungalow evleri bulunmaktadır. 

Telefon0537 880 35 00
Saatler09:00-01:00
AdresAğva Merkez, 34990 Şile/İstanbul

Yorumlar

👤Bir kamp alanı için gayet yeterli ve güzel. Ağaçlık alanı bol, denize mesafesi 3-5dk, kumsalı güzel.. işletme yetkilileri güler yüzlü ... Ağva merkeze araçla 5-10 dk. Giriş kişi başı 120 TL ( kendi çadırınızla). Yerde ateş yakılabiliyor. İçeride salaş bir büfesi de var. WC duş ise yine bir kamp alanı için iyi. Sık sık temizleniyor. Her sene en az 2 defa burada kamp atıyorum. Tavsiye ederim. Maviş Akpınar

👤Denize yakın (5 dk), deniz, yeşil, doğa, kamp imkanı ile doğa severler için mükemmel bir yer. Kesinlikle gitmelisiniz. Gidince Hamiyet Hanım'ın kahvesini mutlaka içmelisiniz. Ali İhsan Durak

11. Marmaracık Orman Kampı

12-212.webp

ARTILAREKSİLER
Sahile Yakın
Manzara

Sarıyer ilçe sınırları içerisinde bulunan park, Karadeniz'e kıyısı olan küçük bir koydur. Yaz kış fark etmeksizin, ziyaretçi akınına uğrayan Marmaracık Orman Kampı'nda, sadece kamp değil, balık tutabilir, piknik yapabilir ve alanda bulunun cafe-restoranlarda dinlenebilirsiniz. Bölge hem rahat bir nefes almak hem de fotoğraf tutkunlarının adresi durumundadır. 

Adres34450 Rumelifeneri Köyü/Sarıyer/İstanbul

Yorumlar

👤Sarıyer'de rastgele keşfettiğimiz harika bir yer kamp ve ateş yapmak yasak ama kaçak bir şekilde yapmış olduk jandarma kamp için bir şey söylemiyor galiba ama ateş yakmak yasak orada bulunan bir kaç kişiden duyum aldık. Furkan Kaya

👤Muhteşem bir yer hem doğasıyla hem de aktiviteleriyle. İnsanın içine huzur doluyor ve rahatlıyor. Yiğit Koyuncu

12. Sülüklü Göl Tabiat Parkı Kamp Alanı

13-193.webp

ARTILAREKSİLER
Göl Kenarı
Temizlik

Sakarya il sınırı içerisinde bulunan Sülüklü Göl Tabiat Kamp Alanı, adını bölgedeki gölde eskiden yaşayan sülüklerden almaktadır. Gölde günümüzde alabalıklar yaşamaktadır. Marmara Bölgesi'nin en güzel kamp alanlarının başında gelen Sülük Göl Tabiat Kamp Alanı'nda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. Araçlarınızla ulaşabildiğiniz alanda özellikle kış aylarında profesyonel dağcılar kamp yapmaktadır. Yaz mevsiminde ise yöre halkı yiyecek ve içecek hizmeti vermektedir. 

AdresSülüklü Göl Yolu, 14800 Avdullar/Mudurnu/Bolu

Yorumlar

👤 Son 10 KM yol çok bozuk ama kamp yeri hem temizlik yönünden hem tuvaletler, su ve ateş kaynağı açısından çok verimliydi. Gökmen Deniz

👤Göl harika kamp yapmaya harika orman içi göl kenarı var gidin. Murat Yağmurkaya

13. Çatalca Çilingoz Orman Kampı

14-187.webp

ARTILAREKSİLER
Manzara
Doğası

Çatalca'nın çıkışında kalan ve ziyaretçilerini müthiş bir manzara ile karşılamaktadır. Bölgede hem kamp yapıp hem de denize girebilirsiniz fakat deniz aşırı derecede dalgalı olduğundan iyi derecede yüzme bilmeyenlere önermiyoruz. Çatalca'ya 64km uzaklıkta kalan Çilingöz Orman Kampı'nda aynı zamanda piknik yapabilirsiniz. Bölge sakinliği temizliği ile ruhunuzu dinlendirecek. 

Telefon0534 687 30 60
Saatler24 Saat Açık
AdresAtatürk Mahallesi, 34540 Çatalca/İstanbul

Yorumlar

👤Ailecek kamp yapıp denize girilecek güzel bir alan, giriş ücretliydi 150 tl verdik. Deniz çook güzeldi gerçekten. Mangal yapıcaklar için ayrı bir alan var. Lütfen çevreye çöp atmayın 😊

👤Doğa ile iç içe harika bir kamp alanı denizi ege sahillerini asla aratmıyor doğası muhteşem. Paşa Torunu

14. Riva Elmas Burun Orman Kampı

15-184.webp

ARTILAREKSİLER
Denize Sıfır
WC/Duş Olması

Şile sınırları içerisinde bulunan Elmas Burun Orman Kampı, daha çok yazın ziyaretçilerini ağırlamaktadır. İstanbul'a yakın olmak ve biraz olsun dinlenmek istiyorsanız Elmas Burun Orman Kampı tam aradığınız yer. Yazın plajında denize girebileceğiniz, doğal güzelliklerle çevrelenen bu yerde iyi bir tatil yapacaksınız. Plajın yanı sıra ormanlık alanın içerisinde yer alan Riva Kalesi ise tarih meraklılarının ilgi odağı olmaktadır. Yaz mevsiminden gittiğinizde sizi doğal ürünleri ile bölge halkı karşılamaktadır. Elmas Burun Orman Kampı'nda duş, wc, kır kahvesi, çadır alanları bulunmaktadır. 

AdresRiva, 28, Orkide Sk. Riva Elmas Burnu Orman İçi Dinlenme Tesisleri No:28, 34829 Beykoz/İstanbul

Yorumlar

👤Çok güzel bir manzaraya sahip, oturup piknik yapabilirsiniz isterseniz masalarda oturabilirsiniz. Denizede girebilirsiniz burada. Ramazan Bıyıkçı

👤Huzurlu bir mekan. Tolga Güldalı

15. Yalova Erikli Yaylası

16-137.webp

ARTILAREKSİLER
Şelale
Temiz

Yalova sınırları içerisinde bulunan Erikli Yaylası, 600 metre yükseklikte yer alan bir düzlüktedir. Yaylaya, Çınarcık'ın içinden otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğrayan Erikli Yaylası'nda Milli Parklara bağlı tesisler bulunmaktadır. Denize uzak olmasına rağmen, bölgede yer alan şelalede yüzme imkanınız bulunmaktadır. Güzel dağ havasıyla enerjik bir tatil yapabileceğiniz Erikli Yaylası'ndan sonra ise yakın mesafedeki Delmece Yaylası'na da gidebilirisiniz.

Telefon0544 353 12 29
Saatler24 Saat Açık
AdresKarşıyaka, 77330 Teşvikiye/Çınarcık/Yalova

Yorumlar

👤Bir kamp alanından beklenilecek her şey mevcut kafa dinlenmelik bir ortam. Çadır yerleri var wc banyo mevcut nispeten temiz, telefon çekmiyor. Halit Karaca

👤Tüm gün kuş ve su sesleriyle huzur bulacağınız bir yer. Bu doğada dönmek istemiyor insan. Wi-fi, duş, doğal kaynak su mevcut. Çadır kurmak için çok sayıda platform yapılmış. Olumsuz yönlerinden biri, geliş yolunun biraz zorlu ve engebeli olması. Powerbank ve bahar aylarında battaniye bulundurun mutlaka. Aytaç Güller

Benzer İçerik Tavsiyeleri
İstanbul Kamp Alanları

Kamp için nereye gidilir?

İstanbul'a yakın kamp alanları arıyorsanız eğer; Bolu Yedigöller, Hacıllı Şelalesi, Gökçetepe Tabiat Parkı, Sahil Kamp, İğneada Langozu - Kırklareli, Acarlar Langozu – Sakarya, Uçmakdere Kamp Alanı, Ballıkayalar Tabiat Parkı, Pürenli Yaylası, Seferoğlları Camping, Marmaracık Orman Kampı, Sülüklü Göl Tabiat Parkı Kamp Alanı, Çatalca Çilingoz Orman Kampı, Riva Elmas Burun Orman Kampı, Yalova Erikli Yaylası doğayla baş başa olacağınız kamp alanlarıdır.

İstanbul'da nerede çadır kurulur?

İstanbul'da kamp yapacak yerler neresi diye merak ediyorsanız eğer; hacıllı şelalesi, Sahil Kamp, Seferoğulları Camping, Marmaracık Orman Kampı İstanbul'da doğayla iç içe olacağınız en iyi kamp alanlarıdır.

Her yerde çadır kurulur mu?

Hayır, her yere çadır kurmak yasaktır. Belirlenen alanlarda ve izinli yerlerde sadece çadır kurulabilir onun dışında yasaklı bölgelerde çadır kurmanın cezası vardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.