İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir müze. Müzede göreceğiniz birçok oyuncak sizlere farklı hisler yaşatabilir. Çocuğunuzla birlikte mükemmel bir gün geçirebilirsiniz.
İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi, ünlü yazar ve şair Sunay Akın, tarafından 2005 yılında kurulmuştur. Müze de, geçmişten günümüze tarihin en popüler oyuncakları sergilenmektedir. Oyuncakların sergilendiği müze, Sunay Akın’ın ailesine ait olan bir köşktür.

 

istanbul-oyuncak-muzesi.jpg

 

Bu müzeyi, 40 dan fazla ülke gezerek, 20 yılda antikacılardan satın almıştır. Hatta zaman zaman açık arttırmalara katılarak, oyuncakların sahibi olmuştur. Dünya tarihini öğrenmede akılda kalıcı ve eğlenceli hale getirerek ziyaretçilere sergilemektedir.

 

istanbul-oyuncak-muzesi-001.jpg

 

İstanbul Oyuncak Müzesi, Türkiye’ de ve dünya da büyük öneme sahiptir. Dünyada ilk kez 2012 yılında TOYCO- 2012 İstanbul buluşması ilk kez Türkiye’ de düzenlenmiştir. Bu sebeple, dünya da çocuk ve oyuncak müzeleri kurulmasında yardımcı ve öncü olmuştur. Daha sonrasın da İstanbul, oyuncak müzelerinin başkenti olarak tarihe geçmiştir. Türkiye’de Antalya ve Gaziantep illerin de oyuncak müzelerinin ziyarete açılmasın da etkili olmuştur.

 

istanbul-oyuncak-muzesi-003.jpg

 

İstanbul Oyuncak Müzesi, çocuk ve yetişkin herkesin kendinden bir şeyler bulacağı bir mekan. Bu müzeye, çocuğunuzu götürüp keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. 1700’lü yıllardan günümüze kadar gelen oyuncakları görme imkanı bulabilirsiniz. Oyuncaklar hakkında bilgi sahibi olup, hikayelerini öğrenebilirsiniz. İstanbul Oyuncak Müzesi, çocuklara birçok etkinlik düzenlemektedir.

 

istanbul-oyuncak-muzesi-004.jpg

 

Dilerseniz bu etkinliklere çocuğunuzun katılabilir. Hafta sonunu mükemmel bir müzede geçirme imkanı yaratabilirsiniz. Ayrıca müze de doğum günü yapma imkanı da bulunmaktadır. Çocuğunuza unutlmaz bir doğum günü partisi yapma istiyorsanız, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni tercih etmelisiniz.

 

istanbul-oyuncak-muzesi-005.jpg

Adres: Dr. Zeki Zeren Sok. No:17 Göztepe / Kadıköy

Telefon: (0216) 359 4550

 

Şeyma TOKUR / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.