İstanbul Köpek Eğitimi ve Otel Hizmeti

İstanbul Köpek Okulu can dostlarımız olan köpeklerimiz için yılların biriktirdiği tecrübeyle onlara için en iyi eğitimi sunmaya devam ediyor.
İstanbul Köpek Eğitimi ve Otel Hizmeti

Dostunuzun Tüm İhtiyaçları İçin İstanbul Köpek Okulu

Köpekler insanların can dostudur. Sahipleri için gözlerini kırpmadan tehlikeye atlayabilirler. Sıkıntılı bir günün ardından sahibine neşe vermek için ellerinden geleni yaparlar. Kişinin en iyi dostu, can yoldaşı haline gelirler. Tüm bunların yanında iyi eğitildikleri takdirde apartman dairesinde bile kolaylıkla yaşayabilirler. Köpek eğitmeni olmayan köpek sahipleri için bunu sağlamak üzere, köpek okulları bulunuyor.

Köpek eğitimi hafife alınacak bir konu değil. Aslında çocuk eğitimi ile eşdeğer bile denilebilir. Doğru yollarla eğitim verilmezse köpek, ileri gitmesi bir yana geri gider. Bu da tuvalet eğitimi gibi basit bir eğitimi bile almamasına, dolayısıyla pet hayvanı olarak bakılamayacak olmasına sebep olur.


Profesyonel Destek Seçeneklerini Düşünün

Köpek eğitim alan bir hayvandır. Aldığı eğitimin doğru olup olmadığını bilmez. Ona doğru eğitimi verecek olan eğitmenidir. Genel algı olarak köpeğin sahibi aynı zamanda eğitmeni olarak görülür. Fakat bu yanlış bir algıdır. Daha önce köpek bakımı yapmamış biri için köpek eğitimi vermek zordan da öte, imkansızdır.

Bu noktada köpek okulları devreye girebiliyor. Kişilerin ihtiyaçlarına uygun olarak, sertifikalı köpek eğitmenleri tarafından köpeklere istenen eğitimler veriliyor. Böylece köpekler doğru kişilerden doğru yöntemlerle doğru eğitimleri almış oluyor.

köpek okulu


Köpek Okulu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru bir köpek aldınız ve bu köpeği eğitemeyeceğinizi fark ettiniz. Zamanınız olmayabilir, yeriniz olmayabilir, sabrınız olmayabilir. Bunlar son derece olağan durumlar. Daha profesyonel bir eğitim vermek de istiyor olabilirsiniz. Nihayetinde dostunuzu bir köpek okuluna göndermeye karar verdiniz. Fakat küçük bir internet araştırmasıyla nereye göndereceğinize karar veremiyorsunuz. Bunun için şu kriterleri baz alabilirsiniz.

  • Okulun bahçe genişliği
  • Okulun konumu (merkezi bir konumda olması tavsiye edilir)
  • Okulun köpek oteli olarak kullanılıp kullanılmadığı (kullanılıyor olması tavsiye edilir)
  • Eğitmenlerin sertifikalı olup olmadıkları
  • Okulu daha önce kullanmış olanların olumlu yorumları
  • Verilmek istenen eğitimin okulda veriliyor olması

Bu altı kriteri aynı anda sağlayan bir okul bulmanız hem sizin hem de köpeğinizin yararına olur. Aynı zamanda köpeğinizin istenilen düzeye ulaşmasını sağlar.


Köpek Eğitimi Türleri

Bir köpek okulu tercih etmeden önce kararlaştırılması gereken bir diğer konu, köpeğinizin hangi eğitimlere ihtiyacının olduğudur. Bunu işin başında veya okuldaki eğitmenle beraber kararlaştırabilirsiniz. Akıldan çıkarılmaması gereken konu, her cins köpeğin eğitim alma süresi ve şeklinin farklı olduğudur. Her köpek her eğitimi de başaramaz. Dolayısıyla seçimi okuldaki eğitmenlerle beraber yapmak, eğitimden maksimum verimin alınmasını kolaylaştırır.

Köpek okullarının genelinde verilen eğitim türleri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Tuvalet Eğitimi

Köpekler her ne kadar eğitim alan canlılar olsalar da, alışkanlık edinmelerini sağlamak zordur. Tuvalet eğitimi, köpeklere alışkanlık kazandırmanın ilk ve en önemli adımıdır. Bunun için köpek okullarında tuvalet eğitimine oldukça fazla önem verilir.

Tuvalet eğitimi sürecinde köpeğin sahibine de büyük iş düşer. Sahibi, köpeğin hal ve hareketlerinden tuvalet ihtiyacını anlamalı ve köpeği, önceden tuvalet olarak belirlenen alana götürmelidir. Köpeğin hal ve hareketlerinden ihtiyacını anlamayıp, köpek istenmeyen bir yere ihtiyacını giderdiğinde kızmak veya ceza vermek hiçbir işe yaramaz. Hatta köpeğin eğitimini geriletebilir.

Tuvalet eğitimi, köpek sahibi için sorumluluğa atılan ilk adımdır denebilir.

  1. Yavru Köpek Eğitimi

Yavru köpek eğitimi, köpeğin doğumuyla beraber başlar. Esas amaç yavrunun sahibi ile ortak dili kullanabilmesidir. Bu eğitimin temeli, yavruya baskıcı bir tutum ile yaklaşmamaktır. Yavrunun olabildiğince sevgi dolu ve huzurlu bir ortamda bulunması gerekir. Hatta yavruya, sevginin ispatlanması gerekir. Ancak bu şekilde yavru bulunduğu ortama ayak uydurur ve sahibini ailesi olarak kabullenir.

Köpek okullarında yavrular, sevgi dolu bir ortamda ve profesyonel şekillerde büyütülür. Amaç, gelecekteki ailesine uyum sağlamasını kolaylaştırmaktır. Bu sebeple sahiplendiğiniz köpeği köpek okuluna bırakmak, devamındaki süreçte kalıplaşan davranış modelleriyle ailenize daha rahat uyum sağlamasını sağlar.

  1. Temel İtaat Eğitimi

Bu eğitim, tasmalı olarak verilir. Eğitmeni ile bağ oluşturmuş olan köpek, tasmalı bir vaziyetteyken verilen komutlara uyum sağlar. Bu noktada köpek ile eğitmeni arasında, köpeğin itaat etmesini sağlayacak kadar bir bağ gelişmiş olmalıdır. Köpekler sıcak kanlı canlılar olsa da, onlara eğitmeni ile bir bağ oluşturması için sebep verilmelidir.

Köpek okulunda köpeklere, köpek sahibinin sonradan vereceği komutlar öğretilir. Böylece köpek evine geri döndüğünde sahibinin tek yapması gereken, köpek ile arasındaki bağı güçlendirmek olur. Bu şekilde köpek, sahibinin verdiği ve önceden öğrenmiş olduğu komutlara zevkle itaat eder.

  1. İleri İtaat Eğitimi

Temel itaat eğitimi almış köpeklere, tasmasız olarak verilen eğitimdir. Bu eğitimde önemli olan, köpeğin sahibi ile arasındaki bağın kuvvetidir. Sahibi tarafından tasma ile kontrol edilmeden dahi komut alması için, köpeğin sahibine sonsuz bir güven duyması ve onu sevmesi gerekir.

Bu eğitim, köpek okullarında 9-12 ay arasındaki köpeklere verilir. Köpek okullarında verilen eğitimler, daha sonradan sahibi tarafından daha rahat komut verilmesini sağlar.

köpek okulu


İstanbul'un En İyi Köpek Otel Merkezi

Hayvan sahiplerinin en büyük sorunu kuşkusuz olası bir iş seyahati, tatil veya seyahat durumlarında köpeğini güvenecek bir yere bırakmak olacaktır. Ebeveynler küçük dostlarını geride bırakmaktan son derece rahatsız olabileceği gibi akılları hep onda kalmaktadır. Evden uzak olması gereken köpek ebeveylerinin artık bu konuda birden fazla seçeneği bulunmaktadır. Türkiye'nin hemen her yerinde hizmet vermekte olan köpek otel ve pansiyon merkezleri bu konuda havyavn sahiplerine yardımcı olurken hangisinin daha güvenilir ve hijyenik olduğu hakkında endişeler uyandırmaktadır.

Köpeğinizin profesyonel ve güvenilir köpek otel merkezinde olduğundan emin olmanızı sağlayacak bazı durumları sıraladık. Tüm bu koşulları sağlayan ve yıllardır sektörde adından söz ettirmeyi başarmış İstanbul'un en iyi köpek otel merkezi Pet Okulu, köpek ebeveynerine tüm seyahatlerinde en iyi hizmeti vermeye devam etmektedir. Köpeğinize adeta yuva sıcaklığını hissettiren lüks odalarıyla dikkat çeken Pet Okulu, birbirinden farklı köpek aktiviteleri ve uzman eğitmen kadrosuyla kuşkusuz İstanbul'un en iyi köpek otel merkezi olarak anılıyor.

1. Tesisi Ziyaret Edin!

Köpeğinizi emanet edeceğiniz tesisi seçmenin en iyi yolu, fiziksel olarak köpek otel merkezini ziyaret etmek olacaktır. Bu durum hijyenik veya profesyonel olmayan köpek otellerini kolayca elemenize olanak sağlamaktadır. Bu yöntemi kullanan evcil hayvan sahipleri, köpeğini emanet edeceği otelin veya pansiyonun güvenli olup olmadığını birkaç dakika içerisinde anlayabilmektedir. 

2. Personel Kalitesine Bakın.

Seçtiğiniz tesisteki personelin uygun şekilde eğitilmiş olması hayati bir önem taşımaktadır. Bu durum yalnızca müşteri hizmetlerinde değil, hayvan davranışlarında ve hayvan bakımında deneyimli personelleri gerektirmektedir. Deneyimli personel, hayvanlarla iyi iletişim kurabilen, davranışları önceden kestirerek potansiyel problemlerle nasıl başa cıkabileceğini bilen kişileri içermektedir. 

3. Temizliğe Dikkat Edin!

Temiz bir pet oteli, köpeğinizin sağlığını ve davranışlarını olumlu yönde etkileyen en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Tüm bu koşullara sahip Pet Okulu Köpek Oteli, sanitasyon prosedürleriyle bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleyen bir takım hijyenik önlem sağlamaktadır. 

4. Özel Hizmetler Hakkında Bilgi İsteyin.

Pet Okulu Köpek Eğitim Merkezi ve Köpek Oteli, köpeğinize yalnızca bir konaklama imkanı değil aynı zamanda bazı özel hizmet fırsatları sunmaktadır. Bu hizmetler arasında farklı oyun etkinlikleri, fiziksel aktiviteler, SPA, nesneleri saklama ve bulma gibi ayrıcalıklar yer almaktadır.

5. Güvenlik Önlemlerinden Haberdar Olun!

Köpeğinizi emanet edeceğiniz köpek otel merkezinin güvenli hakkında net fikirlere sahip olmanız gerekmektedir. Son derece önemli olan bu durum, güvenliksiz otellerde yaşanabilecek köpek kayıplarına ve sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir. İstanbul'un en iyi köpek otel merkezi Pet Okulu, tüm köpek odalarında ve tesis çevresinde yer alan güvenlik kameralarıyla hayvan sahiplerine %100 güven sunmaktadır. Önlemleri yalnızca güvenlik kameralarına bırakmayan Pet Okulu Köpek Oteli, profesyonel personel kadrosuyla gün içerisinde düzenli oda kontrolleri ve tesis kontrolleri gerçekleştirmektedir. Öte yandan köpeğinize zarar verebilecek çit ya da bükülmüş tel gibi durumları tamamen ortadan kaldıran pet okulu köpek otel merkezi, deneyimli eğitmenler eşliğinde köpeğinizin aktivitelere dahil olmasına olanak sağlamaktadır.


İstanbul’un En İyi Köpek Okulu

Köpek eğitim almak ister, önemli olan bu eğitimin ne şekilde verildiği. Yukarıda belirtildiği şekilde, köpek okulları bu eğitimin temel yapı taşlarından biri. Doğal olarak köpek sahipleri İstanbul’un en iyi köpek okulunu bularak dostları ile arasındaki bağı doğru şekilde kuvvetlendirmek istiyor.

  • Köpek Oteli: Köpek sahiplerinin en büyük problemi, köpeklerini iş seyahatleri veya tatiller sırasında yanlarında götürememek. Köpeklerini geçici süreliğine bir tanıdığa bırakmak ise çoğu zaman köpeklerin psikolojik sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor.
  • Pet Taksi: Şehir için veya şehirler arası seyahatlerde, dostunuzun rahat bir yolculuk geçirmesi için okul, pet taksi hizmeti veriyor.
  • Aktörlük Eğitimi: Dostunuzun dizi ve filmlerde oynayabilmesi için gerekli eğitim veriliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum