İstanbul Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı nerede ve nasıl gidilir? Yeni havalimanına yolcuları taşıyacak hatlar hangileridir? İstanbul Havalimanı uçuşları ne zaman başlıyor?
İstanbul Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul 3. havalimanının adı “İstanbul Havalimanı” olarak açıklandı. Açılışı 29 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat gerçekleştirdi.

İstanbul Havalimanı’nın açılışının ardından herkesin en çok merak ettiği konularında başında İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir ve ilk uçuşların ne zaman, nereye yapılacağı soruları geldi. İşte, İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir, yol tarifi, metrobüs ve metro seferleri ilgili tüm merak edilenler…

İstanbul Havalimanı Nerede İnşa Edildi?

İstanbul Havalimanın ilçe ve mevki olarak nerede olduğu herkesin merak konusu… 2014 yılının Haziran ayından temel atma töreni gerçekleştirilen yeni havalimanı İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Karadeniz’e kıyısı olan Arnavutköy’de Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki alana inşa edildi.


İstanbul Havalimanı Raylı Sistem Ulaşımı Nasıl Sağlanacak?

Raylı sistem olarak, Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda sonlanacak. Terminal, raylı sistem aracılığı ile Taksim’e bağlanacak. Bu raylı sistem, bilinen eski demir yolunun bulunduğu hattın üzerinden geçirilecek.

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı metro hattı, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp Sultan ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek.


İstanbul Havalimanına Nasıl Gidilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen İstanbul Yeni Havalimanı’ndan ulaşım farklı vasıtalarla sağlanacak. Bu vasıtalar arasında servis otobüsleri, metrobüs, metro, hızlı tren, taksi ve özel taşıma araçları ile sağlanacak. İşte, İstanbul Havalimanı ile şehir merkezleri arasında taşımacılık sağlayacak ulaşım hatları…

istanbul havalimanı ulaşım güzergahı


İstanbul Havalimanı Otobüs Seferleri

İstanbul Havalimanı ulaşımında arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesi havalimanı otobüs seferleri olacak.

Yeni havalimanına 18 farklı hatta toplamda 150 otobüs ulaşım sağlayacak. Taşıma işlemi İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine ve şehir merkezinden de havalimanı arasında gerçekleştirilecek. Toplu taşıma araçları İstanbul’un her bölgesinden ulaşım sağlayacak. Taksim Merkezi’nden 15 dakikada gidilirken, Mecidiyeköy’den 17 dakika da ulaşım sağlayacak.

İşte, İstanbul Yeni Havalimanı Otobüs Ücretleri

istanbul havalimanı otobüs ücretleri

  • 1.Beylikdüzü Tüyap-52 km-15 dakika-21 TL-15 araç
  • 2.Otogar-38 km-15 dakika-16 TL-12 araç
  • 3.Bakırköy-44 km-10 dakika-18 TL-19 araç
  • 4.Yenikapı-Sirkeci-50 km-11 dakika-18 TL-23 araç
  • 5.Beşiktaş-43 km-20 dakika-18 TL-13 araç
  • 6.Alibeyköy Cep Otogarı-31 km-30 dakika-16 TL-5 araç
  • 7.Kadıköy-64 km-20 dakika-25 TL-11 araç
  • 8.Pendik-93 km-45 dakika-30 TL-5 araç
  • 9.Hacıosman-40 km-30 dakika-16 TL-4 araç
  • 10.Tepeüstü-91 km-30 dakika-25 TL-7 araç
  • 11.Arnavutköy-22 km-40 dakika-12 TL-3 araç
  • 12.Kemerburgaz-21 km-40 dakika-12 TL-3 araç
  • 13.Sarıyer-40 km-30 dakika-16 TL-5 araç
  • 14.Başakşehir-27 km-30 dakika-14 TL-4 araç
  • 15.Bahçeşehir-40 km-40 dakika-16 TL-4 araç
  • 16.Mahmutbey Metro-36 km-45 dakika-15 TL-3 araç
  • 17.Halkalı-40 km-50 dakika-16 TL-4 araç
  • 18.Mecidiyeköy-37 km-15 dakika-16 TL-10 araç

HAVAİST Servisleri Otogar – İstanbul Havalimanı Seferlerine Başladı

İstanbul Havalimanın açılışının ardından en çok merak edilen konuların başında yolcuların yeni havalimanına nasıl taşınacağı geldi. Bilindiği üzere İstanbul Havalimanı yolcu taşımacılığı ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İstanbul Otobüs A.Ş kazanmıştı.

HAVAİST yolcu servisleri ilk etapta kentin 4 noktasında İstanbul Havalimanı'ndan seferlerine başlamıştı. Bu noktalar arasında TÜYAP-Beylikdüzü, Taksim, Yenikapı, Kozyatağı Metro ve Kadıköy iskele bulunuyordu. 8 Kasım 2018 tarihinde ise 6. güzergah olarak 15 Temmuz Demokrasi Otogarı-Alibeyköy Cep Otogarı-İstanbul Havalimanı seferleri başladı.

Yeni açılan İstanbul Havalimanı – Otogar seferlerinde  2018 yılının Kasım ve Aralık aylarında ulaşım %50 indirimli olacak.


İstanbul Havalimanı Metro ile Ulaşım

İstanbul Havalimanına metro ile ulaşım sağlanacağı açıklandıktan sonra, hangi metro merkezlerinin sefer düzenleyeceği merak edilmeye başlandı. Resmi kurumlardan yapılan açıklamalara göre Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı 2020 yılı içerisinde hizmete açılacak. İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayacak bu hat toplamda 6 istasyondan oluşacak ve 27 km uzunluğa sahip olacak.

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Metro Güzergahı

  1. Gayrettepe
  2. Kağıthane
  3. Hasdal
  4. Kemerburgaz
  5. Göktürk
  6. İhsaniye
  7. İstanbul Havalimanı 1
  8. İstanbul Havalimanı 2
  9. İstanbul Havalimanı 3

İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayacak bir başka metro seferi ise Halkalı – İstanbul Havalimanı olacak. Bu metro istasyonu ise 2020 yılının sonunda hizmete girecek.


İstanbul Havalimanı Taksi İle Ulaşım

İstanbul Havalimanı’na ulaşım sağlayacak bir diğer vasıta ise Taksiler olacak. İstanbul 34 No’lu taksiciler Kooperatifi, ilk etapta toplamda 660 tane taksinin hizmet vereceğini açıkladı. Her geçe zaman artan talebe göre taksi sayısı azaltılacak.


İstanbul Havalimanı Özel Araçla Nasıl Gidilir?

İstanbul Havalimanı’na özel aracıyla gidecek olan kişiler en kısa yolu merak ediyor. Aşağıda ye yer alan harita sayesinde akıllı telefonlarınızda navigasyonu açabilir en kısa yoldan gidebilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa 3. köprü (Yavuz Sultan Selim) yolu üzerinden gidip tabelaları takip edebilirsiniz.


İstanbul Havalimanı Otopark Kapasitesi Ne Kadar?

Dünyanın en büyük havalimanları arasında gösterilen ve Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesi olan İstanbul Havalimanı’nın otopark kapasitesi kapalı ve açık olmak üzere toplamda 40 bin…

Yeni Havalimanı'na özel araçları ile gelen yolcular, iki ay süreyle (30 Aralık 2018’e kadar) havalimanı otoparkından ücretsiz olarak faydalanabilecek.


İstanbul Havalimanı Otel Hizmeti

Ana terminal binası içinde, giden yolcu katında, pasaport kontrol alanı yanında yer alacak havalimanı otelinin işletmesini Londra merkezli otel grubu YOTEL üstlendi. Toplamda 451 odasıyla Avrupa’nın en büyük havalimanı oteli olacak otel transit yolculara da hizmet edecek şekilde Hava Tarafı – Kara Tarafı şeklinde, aynı çatı altında iki farklı otel operasyonuna sahip olacaktır. Londra, Paris, Amsterdam gibi Avrupa’nın en büyük havalimanlarında otelcilik deneyimi olan uluslararası otel markası YOTEL tarafından işletilecek olan otel; modern tasarımı, fonksiyonel odaları ve yenilikçi işletme anlayışı ile tüm misafirlerine yeni bir konaklama deneyimi yaşatacaktır.

İstanbul Havalimanın Teknik Özellikleri Nelerdir?

İstanbul’da inşa edilen ve dünyanın en büyük havalimanı konumuna gelen “İstanbul Havalimanı” içerisinde birçok teknik özellik yer alıyor. Teknolojinin devreye girmesiyle Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş havalimanları arasında bulunan İstanbul Havalimanı stratejik konumunu daha da güçlendirecek. Peki, İstanbul’un yeni havalimanın hayatımıza katacağı yenilikler neler? İşte, İstanbul Havalimanı ile ilgili bilinmesi gerekenler her şey…

1. 55 Bin kişiye Eş Zamanlı İnternet

İstanbul Yeni Havalimanın tamamı son model teknolojik alt yapı ile yolcuların pasaport, gümrük noktaları ile check-in kontuarlarında bekleme süreleri en aza indirecek. Aynı zamanda 55 bin kişiye eş zamanlı olarak internet erişim imkanı sunacak.

2. Havalimanın Her Bölgesi Güvenlik Kameraları ile İzlenecek

İstanbul Havalimanı’nda toplamda 3 adet veri merkezi yani data center olacak. 102 adet entegre sistemin yanı sıra 467 adet sunucu, 780 telekomünikasyon odası, 3257 adet kartlı geçiş noktası, 3267 uçuş bilgi monitörü, 4549 destek verilen bilgisayar ve 9000 adet güvenlik kamerası olacak.

3. 1700 KM Fiber Kablo

Dünyanın en modern havaalanları arasında boy gösterecek olan İstanbul Havalimanı içerisinde 1700 km eşit fiber kablo döşendi. Bu kablonun uzunluğu İstanbul-Berlin arasındaki 1700’ye eşit durumda.

4. İstanbul Havalimanı ve Milli Sistemler

Ülkelerin en güvenli yerleri arasında gösterilen havalimanları, İstanbul Havalimanı ile çok ayrı bir seviyeye yükseliyor. Toplamda 780 kişilik bir ekip ile dünyanın en büyük havalimanın altyapı, güvenlik, havacılık, iş uygulamaları ve yazılım geliştirme gibi 5 ana sisteminden sorumlu olacak. Aynı zamanda havalimanı içerisinde genel olarak milli sistemler kullanılacak.

5. İstanbul Havalimanı ile İlk Kez Kullanılacaklar

29 Ekim 2018 tarihinde açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı içerisinde yolcuların daha kaliteli ve hızlı işlemlerini halledebilmesi için hızlı geçiş sistemleri, ücretsiz internet, dinamik bekleme süreleri bildirimleri, akıllı otopark sistemleri, yeni nesil sadakat yönetimi sistemleri, kayıp eşya yazılımı, apron kartı başvuru portalı gibi uygulamalar ilk kez kullanılacak.

6. İstanbul Havalimanı Yolcu Kapasitesi

İstanbul Havalimanı’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de yolcu kapasitesinin 150 Milyon seviyesine ulaşması… Talebin artması durumunda ise bu sayı havalimanın ekleme projesine bağlı olarak 200 Milyon kişi sayısına kadar yükselebilecek.

7. Saatte 19 İniş-Kalkış İmkanı

İstanbul Havalimanı projesinin tamamı bittiğinde her piste saat başı 19 iniş-kalkış hareketi gerçekleştirilebilecek.

8. Havalimanı Uçak Kapasitesi

İstanbul Havalimanın içerisinde barına bilecek uçak sayısı toplamda 500’e kadar çıkabilecek.

9. 2 Bölgeden Metro Ulaşımı Sağlanacak

İstanbul Havalimanı için en önemli vasıtalar arasında yer alan metrolar 2020 yılında devreye girecek. 2020 yılında Gayrettepe – İstanbul Havalimanı ve Halkalı – İstanbul Havalimanı metrosu devreye girecek.

10. Sürücüsüz Yolcu Taşıma: IGABÜS

İstanbul Havalimanı içerisinde yolcuları taşıyacak sürücüsüz otobüsler yer alacak. Bu araçlar yolcuları otoparktan dahi alabilecek.

11. Robotik Teknoloji Kullanılacak

İstanbul Yeni Havalimanı içerisinde 3 adet farklı tipte robot ekibi bulundurulacak. Bu robotlar, hizmet, güvenlik ve temizlik alanında faaliyet gösterecek.

12. Dünyanın En Büyük Yakıt İkmal Sistemi İstanbul Havalimanı'nda

Dünya havacılık sektöründe oldukça önemli bir yerde bulunan ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) denetlenmesi sağlanan yakıt sistemine onay verildi. İstanbul Havalimanı içerisinde toplamda 300 bin metre küp depolama kapasitesine sahip tank sahası bulunurken aynı zamanda 05 kilometre boru hattı, 512 uçak ikmal noktası, 73 ikmal aracı yer almaktadır. İstanbul Havalimanı bu özellikleri sayesinde dünyanın en büyük depolama hidrant sistemine sahip konumundadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum