İstanbul'da En İyi ve En Lezzetli 15 İftar Mekanı

Ramazan ayında iftarınızı açabileceğiniz, iftariyelikleri ve lezzetleriyle ön plana çıkan İstanbul'un en iyi iftar mekanlarını sizin için hazırladık.
İstanbul'da En İyi ve En Lezzetli 15 İftar Mekanı

Bereketin, kardeşliğin ve dayanışmanın ayı olarak bilinen on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İstanbul'da hemen hemen bütün restoranlarda tatlı bir telaş oluyor. Sevdikleriyle bir masa etrafında toplanarak oruç açmak isteyenler ise genellikle İstanbul'un en iyi mekanlarını tercih ediyor.

İstanbul'da birçok mekanda iftar sofraları kuruluyor olsa da özenli ve lezzetli restoran bulmak ise oldukça zor oluyor. Bu sebeple hazırladığımız bu içeriğimizde Ramazan ayında zengin bir menüyle iftar açmak isteyenlerin hoşuna gidecek İstanbul'un en iyi iftarını sunan restoranlar yer alıyor.

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları Listesi

SıraMekanBölgeneoldu Puanı
1ŞazeliBakırköy10/9.9
2Konyalı RestaurantFatih10/9.9
3Kuleli Yakamoz RestaurantÜsküdar10/9.9
4İnci BosphorusÜsküdar10/9.9
5Nilhan Sultan KöşküÜsküdar10/9.9
6Zeferan RestaurantFatih10/9.8
7Zennup 1844Zeytinburnu10/9.8
8Galeyan İstanbulFatih10/9.8
9Lokanta NevnihalÜsküdar10/9.8
10The Market At BosphorusBeşiktaş10/9.8
11Yıldız HisarSarıyer10/9.8
12Hacı Abdullah LokantasıBeyoğlu10/9.7
13Ziya Şark SofrasıBakırköy10/9.7
14Seraf RestaurantBağcılar10/9.6
15Gahalia LoungeBeykoz10/9.6

İstanbul'da En İyi İftar Yapılacak 15 Mekan

İşte İstanbul'da sevdiklerinizle lezzetli bir iftar yapacağınız en iyi mekanlar...

1. Şazeli

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Çocuk Oyun Alanları
Bahçesi
Zengin Menü

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında kalabalık bir sofrada sevdiklerinizle buluşacağınız bir mekan arıyorsanız eğer, tercih etmeniz gereken restoran Şazeli. Bahçesiyle oldukça ferah bir ortama sahip olan bu mekan, çocuk oyun alanları sayesinde de ebeveynlerin rahatça yemek yemesini sağlıyor. Ramazan'a özel hazırladığı iftar menüsünün yanı sıra sahur için de bol çeşitli menü hazırlayan bu mekan ilk tercih edilenler arasında yer alıyor.

Telefon(0212) 547 01 01
Saatler08:00-23:30 Cuma: 14:00-23:30
AdresSosyal Tesis Yanı, Şenlikköy mah Halkalı, Florya Cd. D:No:10, 34153 Bakırköy
MutfakSteakhouse
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Çok lezzetli yemekler ve mezeler. Her şey taze yapılıyor. Hizmet hızlı ve kusursuzdu. Tüm ailelere tavsiye edebilirim. 

? Oldukça lezzetli ve nezih bir mekan. Tavsiyedir. ??

2. Konyalı Restaurant

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara

Topkapı Saray'ında yer alan ve İstanbul'un en güzel manzarasına sahip olan Konyalı Restaurant, Osmanlı mutfağından lezzetler sunuluyor. Hazırladıkları enfes Osmanlı şerbetleriyle orucunu açanların içini ferahlatan bu mekan, yıllardan beri değişmeyen lezzetleriyle herkesin beğenisini kazanıyor. Saraya en yakın konumda saray yemekleri yiyerek iftar yapmak isteyenlere Konyalı restoranı öneriyoruz.

Telefon(0212) 513 96 96
Saatler09:00-22:00 Salı: Kapalı
AdresCankurtaran, Topkapı Sarayı Müzesi İçi Bab-I Hümayun Avlusu Tarihi Karakol Binası, 34122 Fatih/İstanbul
MutfakOsmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Cumartesi günü oradaydım bu sene dışarıda yaptığım en süper en mükemmel yerdi. Masadaki iftariyelikler son derece kaliteli yiyecekler çok başarılı idi servisi ise hiç beklemeden almak beni şok etti her yer iftar hizmeti verir ama bu yıl bu kadar başarılısını görmedim tatlı seçimi bile yapmak zorunda kalmadık herkese bütün tatlılardan geldi minik güveç sütlaçlar efsane idi garsonlar çok kibar çok başarılı idi çok teşekkür ederim.

? İftar için bulunmuştuk çok memnun kaldım yemekler lezzetli ilgi ve alakaları gayet iyiydi.

3. Kuleli Yakamoz Restaurant

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Zengin Menü
Manzara
Fasıl Dinletisi

Boğaz'a sıfır konumuyla Alkolsüz mekanlar arasında en çok tercih edilen Kuleli Yakamoz, Ramazan ayında da misafirlerini memnun ediyor. Fasıl eşliğinde sunduğu iftar menüsüyle unutulmaz bir akşam yaşatan bu mekan, şerbetten baklavaya kadar iftar için oldukça zengin bir menüyü kişi başı 750 TL olarak sunuyor.

Telefon(0216) 318 95 05
Saatler09:00-00:00
AdresÇengelköy Mh, Kuleli Cd. No:69, 34684 Üsküdar/İstanbul
MutfakTürk Mutfağı/Deniz Mahsulleri
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Gidilmesi ziyaret edilmesi gereken güzel bir mekan. Uçtan uca her şey mükemmel geçen bir gece oldu teşekkürler. Emeğinize sağlık.

? Ferah ve Nezih bir ortam . Hizmet kalitesi ve yemek lezzeti oldukça güzel ?

4. İnci Bosphorus

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara

15 Temmuz Boğaz Köprüsü'nü tam karşıdan gören ve oldukça nezih bir ortama sahip olan İnci Bosphorus, her çeşit iftariyeliğin yer aldığı zengin menüsüyle beğeniliyor. Deniz kokusu eşliğinde sakince iftar yapmak isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken bu mekan, Çengelköy'de yer alıyor.

Telefon444 7 431
Saatler09:00-01:00
AdresÇengelköy Mahallesi, İskele Gazinosu No:3/1, 34680 Üsküdar/İstanbul
MutfakTürk Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Manzarası itibariyle boğazı Anadolu ve Avrupa yakasını aynı anda görürken Boğaz Köprüsünü ise tam olarak görebileceğiniz, lezzetli yemekleri ve manzarası sebebiyle fiyatının hakkını veren sakin işletme. 

? Güzel bir yalı işletmesi. Restaurant ve kafe hizmeti mevcut. Çalışanları ilgili, nazik. Servis hızlı. Bir miktar pahalı olabilir ama kaliteli bir işletme. Temizliğe de önem veriliyor.

5. Nilhan Sultan Köşkü

1-20230324122058.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Dekorasyon
Çalışan İlgisi

Adından da anlaşılacağı gibi gerçek bir köşkte geleneksel Osmanlı lezzetlerini sunan Nilhan Sultan Köşkü, İftar menüsüyle dikkat çekiyor. Osmanlı Ramazan geleneğini lezzetleriyle sunan bu restoran, zengin iftar menüsüyle beğeni topluyor. Kişi başı 795 TL olan iftar menüsü, her damağa hitap eden seçenekleriyle özel misafirlerinizi ağırlamanız için sizi bekliyor.

Telefon (0216) 310 12 99
Saatler09:00-23:00
AdresKuzguncuk, Paşa Limanı Cd. No: 96, 34674 Üsküdar/İstanbul
MutfakOsmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Daha öne Çengelköy de olana gitmiştik orayı da sevmiştim ama burası daha güzel biz kalabalık bir aile grubu olarak gittik.

? Mekan ve manzarası harika! Köşkün iç tasarımı da çok hoş. Modernleştirilmiş fakat tarihi havasını da kaybetmemiş. Tablolar, hatıralar hepsi çok güzel.

6. Zeferan Restaurant

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Manzara
Lezzet

Selçuklu ve Osmanlı mimarisiyle ilk girdiğiniz andan itibaren sizi büyüleyecek olan Zeferan, genellikle Azeri mutfağından lezzetler sunuyor. Ajwa Hotel'in çatı katında yer alan ve İstanbul manzarasıyla da gelen misafirlerinin memnun ayrılmasını sağlayan bu mekan, iftar menüsüyle de damak çatlatıyor.

Telefon(0212) 638 22 12
Saatler07:30-23:00
AdresEmin Sinan, Piyer Loti Cd. No:30, 34126 Fatih/İstanbul
MutfakAzerbaycan Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Kesinlikle tavsiye ederim. Mükemmel bir yer ve mükemmel personeller.

? Muhteşem manzara eşliğinde chef Ramin Nureyev'in nefis Azerbaycan yemeklerini tatmak ve bir yemek şöleni yaşamak için gidilecek mekan. Hepsi birbirinden lezzetli, ekip harika, saygılı, sevecen ve samimi. Hijyenik ve çok şık bir mekan.

7. Zennup 1844 Fişekhane

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Dekorasyon

Şef Ömür Akkor'un hayata geçirdiği Zennup 1844, Osmanlı lezzetlerini otantik tabaklarla sunuyor. Mekan ferah ortamı ve şık dekorasyonuyla da beğenilirken, iftar menüsünün zenginliği de gelen misafirleri memnun ediyor. Şef eli değen lezzetlerle iftar açan müşteriler mutlu şekilde mekandan ayrılıyor.

Telefon0532 419 16 34
Saatler09:00-20:30 Pzt: Kapalı
AdresNo:52T2 Büyükyalı Doğal Pazar Yeri, Kennedy caddesi, Büyükyalı - Fişekhane, 34020 Zeytinburnu/İstanbul
MutfakOsmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Gerçekten çok keyifli bir akşam yemeğiydi her lezzet beni mest etti şefimizin ellerine sağlık bizim için tek eksi garson arkadaşın gereksiz samimiyet kurma çabasıydı ama yemeklerin lezzetinden görülmeye değer bir ayrıntı değil.

? Fiyatlar yüksek ancak yüksek fiyat ödeyip değer dediğiniz ender mekanlardan. Ortam gerçekten çok güzel dekore edilmiş ve servis hızlı. Yemeklere söylenecek hiçbirşeyim yok hepsi 5 yıldız acayip lezzetli. 

8. Galeyan İstanbul

2-20230324122059.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Zengin Menü

Fatih’in en iyi restoranları arasında bulunan Galeyan restoran, şık dekorasyonuna eşlik eden lezzetleriyle giden herkesi büyülüyor. On bir ayın sultanı Ramazanın gelmesiyle birlikte iftar menüsü çıkartan bu Galeyan Restoran, geleneksel Osmanlı lezzetleriyle damakları şenlendiriyor. Kişi başı 950 TL olan iftar menüsüyle en özel misafirlerinize iftar verebileceğiniz bu mekan, zengin çeşidiyle tıka basa soymanızı sağlıyor.

Telefon(0212) 513 83 90
Saatler09:00-00:00
AdresAlemdar, Ticarethane Sk. No:13/B, 34110 Fatih/İstanbul
MutfakOsmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Konumu itibari ile yalnızca yabancı turistlere hitap eden şişirilmiş bir yerdir diye düşünerek ön yargılı yaklaştığım fakat merak ettiğimden dolayı da dayanamayıp arkadaşlarımla gittiğim fevkalade mekan. 

? Lezzetinden şüphe etmeyerek gittim ve de gerçekten öyle çıktı.
Öyle ki kullanılan malzemelerin kaliteli olduğunu mutlak suretle anlıyorsunuz.

9. Lokanta Nevnihal

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Güler Yüzlü Çalışan

Her şeyin taze ve organik halini müşterilerine sunan ve bu doğrultuda her zaman lezzetli yemekler çıkartan Lokanta Nevnihal, zengin iftar menüsüyle Üsküdar'da en çok tercih edilen mekanlar arasında oluyor. Rezervasyon yaptırmadan gitmemeniz gereken bu mekan, Osmanlı şerbetinden çiğ köfteye, etli ekmekten hünkar beğendiye kadar oldukça geniş bir lezzet şöleni sunuyor.

Telefon0532 732 13 64
Saatler08:00-00:00
AdresKüçüksu, Mustafa Düzgünman Cd. No:4, 34684 Üsküdar/İstanbul
MutfakTürk Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Temiz nezih ismi gibi ferahlatan bir atmosferi var. Çalışanlar güler yüzlü kibar çok sevdik çokta memnun kaldık. Fiyatlarda gayet uygun satır pide ve fesleğenli ayranı mükemmel...

? Yemekler çok lezzetli. Personel çok ilgili ve güler yüzlüydü. İftar programı çok kalabalık olmasına rağmen servis hiç aksamadan yapıldı. Tüm personele teşekkür ederiz.

10. The Market At Bosphorus

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara

Boğaz'ın en iyi ve alkolsüz steakhouse restoranları arasında yer alan The Market At Bosphorus, iftarda bile eti tam istediğiniz tarza ve kıvamda pişiriyor. Eşsiz manzarası ve lezzetleriyle herkesin beğenisini kazanan bu mekan, Ramazan ayında da yoğun ilgi görüyor.

Telefon(0212) 257 41 11
Saatler09:30-02:00
AdresKuruçeşme Mahallesi, Kuruçeşme Arena No:56, 34345 Beşiktaş/İstanbul
MutfakSteakhouse
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Yemekleri ve özellikle Dökümde Çikolatalı Sıcak Brownisi çok lezzetliydi ?? Servisi de aynı şekilde. Özellikle Agit beye, bizimle çok güzel ilgilendiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. ? B**** ***

? İlgi alaka süperdi yemekler lezzetliydi manzara harika daha ne olsun ayrıca bizimle ilgilenen Agit beyde çok kibar ve güleryüzlü idi Teşekkür ederiz.. Songül Canbolat

11. Yıldız Hisar

3-20230324122059.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara

Genellikle en mutlu günlerin adresi olarak bilinen Yıldız Hisar Restoran, Ramazan ayı boyunca boğaz manzarasına karşı iftar yapma imkanı sunuyor. Kişi başı 640 TL ile iftar yapma imkanı sunan Yıldız Hisar, rezervasyon ile misafir kabul ediyor. Eğer sizde sevdiklerinizle eşsiz boğaz manzarasına karşı iftar sofrasında buluşmak istiyorsanız Yıldız Hisar tam size göre.

Telefon(0212) 287 70 45
Saatler12:00-23:00 Pzt: Kapalı
AdresRumeli Hisarı, Salih Bey Sk. No:21, 34470 Sarıyer/İstanbul
MutfakTürk Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? İstanbul'da en iyi manzaraya sahip mekanlardan birisi, kendi otoparkı var.

? Çok güzel bir manzaraya sahip. Çoğu bütçeye  de uyacak şık bir mekan.

12. Hacı Abdullah Lokantası

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Dekorasyon

Ahilik Teşkilatı'nın devamı olan Hacı Abdullah Lokantası, II. Abdülhamit Han'ın imzasıyla açılmış. O zamandan beri lezzetinden ve lokantacılık anlayışından birşey kaybetmeyen bu mekan, hazırladığı iftar menüsüyle de Ramazan'da ilgi görüyor. Osmanlı şerbetleri ve güllacıyla iftara tat katan bu mekan, dekorasyonuyla da geçmişe götürüyor.

Telefon(0212) 293 85 61
Saatler11:00-23:00
AdresHüseyinağa, Atif Yilmaz Sok. No:9/A, 34435 Beyoğlu/İstanbul
MutfakOsmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Akşam yemeği için uğramıştık, yedikçe yeme isteği oluşturuyor lezzeti ve sunumu güzel bir mekan. Yemekleri de kompostosu da tatlısı da güzeldi. Tadı damağımda kalsın diye 2-3 çeşit yedim :) hizmeti de gayet iyi. Özellikle iç pilavını ve ayva tatlısını çok sevdik.

? 2022 Ramazan ayında teravihe Taksim Cami'nde kılmaya niyet edip, iftarı da Hacı Abdullah 'da yapalım dedik. Bir tabakta üç farklı yemek sipariş ettim azar azar. Çorba, tatlı yemedim; sadece iftariyelik, ana mönü ve komposto; acı, ekşi tat ve mide sorunu hiç olmadı. Leziz, keyifli ve kaliteli idi. Çocuklu ailelere uygun değil. Bence İstiklal'de en iyi mekan burası. Alkol de yok elhamdülillah.

13. Ziya Şark Sofrası

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Çocuk Oyun Alanı
Lezzet

Alkolsüz kebap restoranı denildiğinde akla ilk gelen Ziya Şark Sofrası, Ramazan atına özel hazırladığı iftar programlarıyla da misafirlerinden takdir topluyor. Sadece iftar için değil sahur içinde serpme kahvaltı hizmeti veren bu mekan, zengin menüsüyle önce göz sonra karın doyuruyor. Çocuk oyun alanlarının olmasından dolayı ebeveynlerin rahat ettiği bu mekan açık alanıyla da yaz sıcaklarında ferah ortam sunuyor.

Telefon(0212) 663 88 40
Saatler07:00-23:30
AdresŞenlikköy, Yeşilköy Halkalı Cd. No:8 D:8, 34153 Bakırköy/İstanbul
MutfakKebap
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Kaliteli ve mükemmel sunumlarıyla iftar programımızın çok güzel geçmesine vesile oldu. Ürünlerin tadı harika gerçekten bu işi bilen aşçılar ustalar burada. 

? Gerçekten harika bir yer tavsiye ediyorum, biraz pahalı ama değer ???

14. Seraf Restaurant

İstanbul'un En İyi İftar Mekanları

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Doğal Ürün Kullanması

Osmanlı da yemek yeme anlamına gelen ''serf'' kelimesinden türetilerek isimlendirilen Seraf Restaurant, Anadolu lezzetleriyle damak çatlatıyor. Ferah ortamı ve kaliteli hizmet anlayışıyla özellikle Ramazan ayında boş yer bulmanın imkansız olduğu bu mekan, yemeklerini doğal ürünlerle hazırladığından dolayı takdir görüyor. Yemeklerin doğal ürünlerle hazırlanmasından dolayı iftar sonrası ağırlık oluşmuyor. Bu durumda herkesi mekana çekiyor.

Telefon(0212) 445 55 05
Saatler12:00-22:30 Cuma-Cmt:10:00-22:30
AdresMahmutbey, Peyami Safa Cd. 38/D, 34218 Bağcılar/İstanbul
MutfakAnadolu/Osmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Bence İstanbul’un en iyi restoranlarından biri. Hatta ilk 3e girer. Ortam ferah temiz. Hayatımda yediğim en pahalı ve en iyi lahmacundu?❤️ sac tavasını da tavsiye ederim.

? Muazzam menü tertemiz ve sakin ortam mutlaka deneyimleyiniz ? favorim Seraf usulü içli köfte ?

15. Gahalia Lounge

4-20230324122059.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Manzara

Beykoz Göksu nehrinin yanında bulunan Ghalia Lounge, Boğaz'a sıfır konumu ve şık dekorasyonuyla son zamanlarda adından sıkça söz ettiren mekanlar arasında bulunuyor. Menüsüyle her damak zevkine hitap eden bu restoran, Ramazan boyunca da Osmanlı mutfağından lezzetler sunuyor.

Telefon444 8 082
Saatler09:00-00:00
AdresGöksu, Küçüksu Cd. No:8/1, 34815 Beykoz/İstanbul
MutfakDünya/Osmanlı Mutfağı
MekanAlkolsüz

Müşteri Yorumları

? Harika bir mekan hem iç mekan hem de dış mekan mevcut lezzet çok iyiydi fiyatları tabi biraz fazla fakat böyle bir mekana gidiyor iseniz gözden çıkarmanız gerek tavsiye ederim.

? Çok güzel bir manzara eşliğinde ilk iftarımızı burada yaptık. Her lezzet ayrı güzeldi ama ben daha çok manzaraya ve dekorasyona bayıldım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Avrupa Yakası İftar MekanlarıAnadolu Yakası İftar Mekanları
İstanbul'un Sahur MekanlarıGüllaç Yenilecek Mekanlar

İstanbul'da iftarda nereye gidilir?

İftar yapmak için İstanbul'da kaliteli mekan arıyorsanız eğer; Şazeli, Konyali Restaurant, Kuleli Yakamoz Restaurant, İnci Bosphorus, Zeferan Restaurant, Zennup 1844 Fişekhane, Lokanta Nevnihal, The Market At Bosphorus, Hacı Abdullah Lokantası, Ziya Şark Sofrası, Nilhansultan Köşkü, Galeyan İstanbul, Yıldız Hisar, Gahalia Lounge ve Seraf Restaurant İftar menüleriyle ön plana çıkan en iyi restoranlardır.

Avrupa Yakası'nda iftar nerede yapılır?

Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak mekanlar arasında; Şazeli, Konyali Restaurant, Zeferan Restaurant, Zennup 1844, The Market At Bosphorus, Hacı Abdullah Lokantası, Ziya Şark Sofrası ve Seraf Restaurant Avrupa Yakası'nın en iyi iftar mekanlarıdır.

Anadolu Yakası'nda iftara nereye gidilir?

Anadolu Yakası'nda iftara gidebileceğiniz mekanlar arasında; Kuleli Yakamoz Restaurant, İnci Bosphorus, Lokanta Nevnihal ve Hacıbaşar iftar menüsü zengin Anadolu Yakası restoranlarıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.