Anadolu Yakası’nda Sanat Sevenler İçin 5 Şehir Tiyatrosu

Bütçenizi sarsmadan ailecek tiyatro oyunu izlemek isterseniz eğer içeriğimizde yer alan Anadolu Yakası şehir tiyatrolarını inceleyebilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda Sanat Sevenler İçin 5 Şehir Tiyatrosu

Sanat sevenlerin bütçesini sarsmadan keyifli bir şekilde tiyatro oyunu izlemesini sağlayan şehir tiyatroları, Osmanlı döneminden beri faaliyet gösteriyor. Herkesin tiyatroya rahatça gitmesini hedefleyen şehir tiyatroları, aynı zamanda oyuncu da yetiştiriyor. İstanbul'un kültür yaşamına büyük katkı sağlayan şehir tiyatroları, hem Anadolu Yakası'nda hem de Avrupa Yakası'nda birçok sahneyle faaliyet gösteriyor.

Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz, Anadolu Yakası'nda sanat sevenlerin bütçesini sarsmadan katılabilecekleri şehir tiyatrolarından oluşuyor. Eğer sizde tiyatro seviyor fakat uygun fiyatlarda bilet arıyorsanız listemizde yer alan şehir tiyatrolarını inceleyebilir ve size uygun bir oyuna gidebilirsiniz.

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları Listesi

SıraMekanBölgeneoldu Puanı
1Musahipzade Celâl SahnesiÜsküdar10/10
2Prof. DR. Sevda Şener SahnesiKadıköy10/9.9
3Üsküdar Kerem Yılmazer SahnesiÜsküdar10/9.9
4Ümraniye SahnesiÜmraniye10/9.9
5Bülent Ecevit Kültür MerkeziKartal10/9.8

Anadolu Yakası'nda Yer Alan 5 Şehir Tiyatrosu

İşte Anadolu Yakası'nda bütçenize dost en iyi şehir tiyatroları...

1. Musahipzade Celâl Sahnesi

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları

ARTILAREKSİLER
Konumu
Sahne Dizaynı

Üsküdar’da yer alan iki Şehir Tiyatroları sahnesinden biri olan Musahipzade Celal sahnesi, 334 kişilik kapasitesi ile tiyatro severleri ağırlıyor. 1960 yılından beri faaliyet gösteren bu şehir tiyatrosu, Anadolu yakasında yer alan şehir tiyatroları arasında en iyisi. Ulaşım olarak da oldukça kolay bir nokta da yer alan bu sahne, hemen hemen her gün bir oyuna ev sahipliği yapıyor.

Telefon(0216) 553 03 97
AdresAziz Mahmut Hüdayi, Halk Cd. No:84, 34672 Üsküdar/İstanbul
Kapasite334 Kişilik

Yorumlar

👤 Tiyatro olur da beğenilmez mi ; ) Salonun her tarafından sahne oldukça rahat izlenebiliyor. Bir sonraki oyun için sabırsızlanıyorum.. Güngör Karı

👤 En sevdiğim sahnelerden biri. Üsküdar merkezinde böyle sahnenin yer alması sanatseverler için harika💯❤️ B**** *****

2. Müze Gazhane Prof. DR. Sevda Şener Sahnesi

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları

ARTILAREKSİLER
Ulaşımı
Müzede Yer Alması

Müze Gazhanede yer alan Sevda Şener Sahnesi, 300 kişilik kapasitesiyle tiyatro severleri memnun ediyor. Her yerden rahatça görülebilen ve en arkada bile ses sorunu yaşatmayan sahnesiyle herkesin beğenisini kazanıyor. E5'e olan yakınlığı sayesinde her yerden kolayca ulaşım sağlanan bu sahne, aynı zamanda bir müzenin içinde olduğundan oyun öncesi ve sonrası ücretsiz olarak keyifli dakikalar geçirmenizi sağlıyor.

Telefon(0212) 455 39 00
AdresHasanpaşa, İkbaliye Sk. No:39, 34722 Kadıköy/İstanbul
Kapasite300 Kişilik

Yorumlar

👤 “Hayat der gülümserim” oyunundaydık. Tiyatroların kapatılıp AVM’lere dönüşmesi ve toplumumuzun kadınlara yaklaşımını, tarihten günümüze farklı kadın karakterleri ile ortaya koyan çok güzel bir oyundu. Sahnesi, otoparkı, kafeteryası, müzesi, modern tesisleri ve ulaşım kolaylığı ile Müze Gazhane’yi herkese tavsiye ederim. Levent F****

👤 Gayet güzel bir alan, Gezip keşfetmek için. Biz tiyatroya gitmiştik. Tavsiye ediyorum. İçerde BELTUR un kafeleri de var. 👍 Merve Öztemur

3. Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları

ARTILAREKSİLER
Konumu
Çalışan İlgisi

Üsküdar’ın ikinci Şehir Tiyatrosu Sahnesi olan Kerem Yılmazer Sahnesi, 214 kişilik kapasitesi ile hala faaliyet gösteriyor. Oldukça ferah bir alana sahip olan bu sahne, havalandırma sistemleriyle hem yazın hem de kışın misafirlerinin konforlu olmasına yardımcı oluyor. Ulaşımı da oldukça kolay olan Kerem Yılmazer Sahnesi'ne Üsküdar’a giden otobüsler ile ulaşmak mümkün. Aynı zamanda vapur, motor ve marmarayla da ulaşım yapabilirsiniz.

Telefon(0216) 492 90 84
AdresZeynep Kamil, Dr. Fahri Atabey Cd. No:79, 34664 Üsküdar/İstanbul
Kapasite2370 Kişilik

Yorumlar

👤 Çalışanlar güler yüzlü ve çok ilgililer. Lavabolar çok temiz. “Çın sabahta” oyunu çok güzel çok başarılıydı. Ümmühan Yeniay

👤 Salon gayet güzel ve yeri birçok ulaşıma yakın. Murat Günaydın

4. Ümraniye Sahnesi

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları

ARTILAREKSİLER
Koltuk Düzeni
Ses Sistemi
Ulaşımı

Anadolu Yakası’nda yer alan diğer bir sahne ise Ümraniye Sahnesi. Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nin içinde yer alan Ümraniye Sahnesi, 404 kişilik kapasiteye sahip. Koltuk düzenlemesi çapraz olduğundan dolayı herkes rahatça sahneyi görebildiği gibi ses sistemi sayesinde de duyma problemi yaşatmıyor.

Telefon(0216) 634 26 70
AdresYaman Evler, Haldun Alagaş Cd. Haldun Alagaş Cd, 34768 Ümraniye/İstanbul
Kapasite404 Kişilik

Yorumlar

👤 Çocukluğumdan bu yana gittiğim, bende çok güzel anılar ve izler bırakan, birçok oyunu izleme fırsatı bulduğum, sahne ve koltukların düzenini beğendiğim, ilgili görevlilerin olduğu Şehir Tiyatroları'nın güzide sahnelerinden bir tanesi. Seyircisi bol olsun. Mehmet Hakan Gülşen

👤 Geniş ve ferah bir salon, Koltuklar ara mesafesi ve sahne görüş açıları güzel. Her yerden sahne rahat görülebiliyor. Mustafa Gürbüz

5. Bülent Ecevit Kültür Merkezi

Anadolu Yakası Şehir Tiyatroları

ARTILAREKSİLER
Oturma Düzeni
Ses Sistemi

Kartal'da bulunan Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde yer alan şehir tiyatrosu, ferah alanıyla sanat sevenleri memnun ediyor. Çapraz oturma düzenine sahip olan bu salon, sahnenin her açıdan düzgün görünmesini sağlıyor. Kaliteli ses sistemiyle de çokça beğenilen bu salon, 356 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Telefon(0216) 586 57 40
Saat09:00-17:00 Pazar: Kapalı
AdresKordonboyu, Ankara Cd. No:142, 34860 Kartal/İstanbul
Kapasite356 Kişilik

Yorumlar

👤 Gayet güzel salonu var ücretsiz tiyatro ve konser her hafta oluyor. Ufuk Uygun

👤 Harika bir kültür merkezi. Sanat etkinliklerine bayılıyorum ve sıkı takipçisiyim. Fatma Cakir

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Avrupa Yakası Tiyatro SalonlarıAvrupa Yakası Şehir Tiyatroları
Anadolu Yakası'nın Tiyatro SalonlarıOkunması Gereken Tiyatro Eserleri

Anadolu Yakası'nda yer alan şehir tiyatroları hangisi?

Anadolu Yakası'nda bulunan şehir tiyatrolarını merak ediyorsanız eğer; Musahipzade Celâl Sahnesi, Müze Gazhane Prof. DR. Sevda Şener Sahnesi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Ümraniye Sahnesi ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi Anadolu Yakası'nda tiyatro izlenecek en iyi sahnelerdir.

İBB şehir tiyatroları kaç TL?

Özel tiyatro sahnelerine kıyasla oldukça indirimli olan şehir tiyatrolarında ilk 4 sırada yetişkin ücreti 30 TL, öğrenci ücreti 22 TL'dir. 5. sıra ve sonrası biletler için yetişkin 24 TL, öğrenci 17 TL'dir.

Şehir tiyatroları kimlere indirimli?

Muhtaç, yoksul ve kimsesiz vatandaşlara, 40 biletin üstünde satış yapılanlara ve halk günü olan Perşembe günü herkese indirim uygulanıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.