İsmet Su Kimdir

25. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olan İsmet Su, 1959 yılında Artvin’de doğmuştur.
İsmet Su Kimdir

İsmet Su’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra uzun yıllar avukatlık görevini sürdürdü.  Sivil toplum kuruluşlarında çalıştı.

 

İsmet Su’nun Siyasi Hayatı

1994 yılında Refah Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi Adaylığı ile siyasete adım attı. Daha sonra Fazilet Partisi Bursa Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Bursa’nın Mudanya- Güzel yalı Belediye Başkan Adayı oldu.AK Parti’nin  kuruluşundan itibaren Bursa il yönetiminde görev yaptı. Parti kuruluşundan bu yana AK Parti Bursa İl Teşkilatı içinde;  Parti İçi Demokrasi Hakem Heyeti Başkanlığı, Yönetim Kurulu Üyeliği, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkan Vekilliği Hukuki İşler gibi görevler üstlendi.TBMM 24. Dönem Bursa Milletvekili olarak seçildi. AK Parti meclis grubunca “AK Parti Grup Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı” ve “Anayasa Komisyonu Sözcüsü” olarak görevlendirildi.

25. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olarak yeniden  meclise giren İsmet Su, 26. Dönem seçimlerinde meclise girememiştir. 

Su, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.