İsmail Şafi Kimdir? & Hakkında Bilgi

1968 Yılında Rize de doğan İsmail Şafi'nin biyografisi ve hayatı hakkında bilgileri bu içeriğimizde bulabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.
İsmail Şafi Kimdir? & Hakkında Bilgi

İsmail Safi Biyografisi

Ak Parti 24. Dönem İstanbul milletvekilidir. Ayrıca KEİPA başkanlığı da yapmaktadır.

İsmail Safi Biyografisi


İsmail Safi Doğum Yeri ve Tarihi

İsmail Şafi, 1968 senesinde Rize’de, Yunus ve Rukiye çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

İsmail Safi Doğum Yeri ve Tarihi


İsmail Safi Eğitim ve İş Hayatı

Lisans eğitimini Ankara Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde görmüştür. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde master ve doktora eğitimi görmüş olup Milli Güvenlik Akademisi’nden mezun olmuştur. TOBB, Gazi, Avrasya ve İstinye gibi üniversitelerde akademisyen olarak yer almış, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler konusunda dersler vermiştir. Ayrıca, hem Avrasya ve Türk dünyasına dair yaptığı araştırmalar sebebiyle Azerbaycan Uluslararası Bilimler Akademisi tarafından kendisini ‘’Fahri Profesör’’ unvanı, Rusya, Gagauzya ve Moldova gibi ülkeler tarafından da ‘’Devlet Nişanı’’ madalyonu verilmiştir. Uluslararası Karadeniz-Hazar İşbirliği Vakfı yani BSCSIF başkanlığını yapmıştır. Ayrıca, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Dernek Başkanı ve Uluslararası Barış ve Kalkınma Vakfı yani IFSPD’de başkan vekili görevini aktif olarak sürdürmektedir.

İsmail Safi Eğitim ve İş Hayatı


İsmail Safi Siyasi Hayatı

Siyasete Ak Parti ile birlikte giren İsmail Şafi, aynı zamanda partinin kurucular üyesi listesinde de yer almaktadır. Adalet Kalkınma Partisi Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı, Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, Genel Sekreter Yardımcılığı ve Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyon Üyesi, NATOPA ve KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamanter Asamblesi) Türk Grubu Başkanlığı görevlerini de yerine getirmiştir. TBMM’nin Rusya dostluk grubuna ve İtalya, Hollanda’nın yanı sıra Kazakistan gibi ülkelerin dostluk gurubunun başkan yardımcılıklarını da yapmıştır. Şuan aktif olarak çalışmakta olup İsitinye Üniversitesi’nin SBK bölüm başkanı olarak devam etmektedir. Ayrıca GÜVSAM’ ında hem kurucusu hem de genel başkanıdır. İki çocuk babası olan Şafi, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

İsmail Safi Siyasi Hayatı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.