İsmail Küçükkaya Kimdir

Akşam Gazetesi’nde çalıştığı dönemlerde Gezi Parkı olaylarındaki tavrı yüzünden görevinden alınan İsmail Küçükkaya, 1972’de Kütahya’da dünyaya geldi.
İsmail Küçükkaya Kimdir

İsmail Küçükkaya Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Gazi Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra mesleğe ilk adımlarını Hürriyet Gazetesi’nde muhabirlik yaparak attı. Ardından çeşitli gazete ve kanallarda yer aldı. Gençlik yıllarında yaptığı evliliğine 2002’de son verdi. İsmail Küçükkaya, İstanbul’da annesi ile birlikte yaşamaktadır.

Gazetecilik mesleğine Hürriyet’te başlayan İsmail Küçükkaya, ardından önce Sabah daha sonra ise Star gazetesinden çalıştı. 2000’de ise Akşam Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. Bu görevinin yanı sıra Sky Türk’ün Ankara temsilciliği görevini üstlendi. Uzun yıllar Akşam gazetesinde çalışan İsmail Küçükkaya, 2008’de gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlendi ve uzun süre bu görevi yerine getirdi. Gezi Parkı olaylarındaki tutumu nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı. Küçükkaya 2008’de Cumhuriyetimize Dair isimli bir kitap çıkardı.

 

ismail-kucukkaya3.jpg

 

2012’de tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte Cumhuriyet’in İlk Yüzyılı isimli kitabını çıkardı. Kitap, İsmail Küçükkaya’nın İlber Ortaylı’ya sorduğu sorular ve cevaplarından oluşuyor. 2013’te ise Fatih Portakal’ın sunduğu Çalar Saat isimli programın sunuculuğunu üstlendi. Günümüzde hala devam eden program döneminin en interaktif haber programlarından birisi oldu. Program haber sunuculuğunun yanı sıra yeni çıkan kitaplardan ve albümlerden de bahsediyor. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.