İsmail Filiz Kimdir

Ezel isimli dizide canlandırdığı Ömer karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 23 Mayıs 1980’de Çankırı’da dünyaya geldi.
İsmail Filiz Kimdir

İsmail Filiz Biyografisi

İlkokulu Çankırı, lise ve üniversiteyi ise Ankara’da tamamlayan genç oyuncu, kamera karşısına ilk kez Ezel isimli dizi ile geçti. Kenan İmirzalıoğlu ile olan benzerliği nedeniyle Ezel isimli dizi için teklif aldığını belirtti. 2006’da Evren Filiz ile evlendi. 2011’de ise boşandılar.

2009’da Ezel isimli dizide Ömer karaterini canlandırdı. Dizide, sevdiği kadın ve en yakın arkadaşı tarafından ihanete uğrayan Ömer isimli genç, yıllar sonra intikam almak için geri döner. Dizinin başrollerinde ise Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay ve Sedef Avcı yer aldı. Daha sonra ise Anadolu Kartalları isimli filmde Tunç Sözeri karakterini canlandırdı. Film, pilot olmak isteyen 6 sıkı arkadaşın verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Alper Saldıran, İsmail Filiz, Ekin Türkmen, Çağatay Ulusoy yer aldı.

2014’te ise Ezra isimli dizide Çahangir Hüseyinov karakterini canlandırdı. Dizi, Gazze’den mülteci olarak gelen Ezra isimli genç kızın Türk polisine aşık olmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rüveyda Öksüz,  İsmail Filiz ve Yusuf Çim yer aldı. Daha sonra ise Paşa Gönlüm isimli dizide rol aldı. Dizi, kimsesi olmayan Türkan isimli genç bir kızın İstanbul’a gelmesiyle başından geçenleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Leyla Feray, Tarık Papuççuoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Derya Alabora, İsmail Filiz ve Can Nergis yer aldı.

2015’de ise Milat isimli dizide rol aldı. Yağız Ali karaterini canlandırdığı dizi, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın içinde yaşananları analtıyor. Dizinin başrollerinde ise Ufuk Bayraktar, Mustafa Uğurlu, Demir Karahan, Burcu Kara ve İsmail Hakkı Ürün yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2009 - Ezel (TV Dizisi)
  • 2011 - Anadolu Kartalları (Üsteğmen Tunç Sözeri) (Sinema Filmi)
  • 2014 - Paşa Gönlüm (Melih) (TV Dizisi)
  • 2014 - Ezra (Çahangir Hüseyinov)(TV Dizisi)
  • 2015 - Milat (Yağız Ali) (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.