İşlem Görmüş Saçlar İçin Bakım Yöntemleri

İşlem gören saçlar hem kötü gözükür hem de daha sağlıksız olur. İçeriğimizde işlem görmüş saçlar için etkili bakım yöntemlerini bir araya getirdik.
İşlem Görmüş Saçlar İçin Bakım Yöntemleri

İşlem Gören Saçlar Nasıl Bakılmalıdır?

Güzel ve alımlı görünmek adına saçlar birçok işlemden geçer. Saç boyası, fön, düzleştiriciler, bakım ürünleri vs. saçların güzel görünmesi için kullanılan araçlardır. Ancak bu araçlar, saçların işlem görmesine neden olduğu için bir süre sonra saçlarda ciddi anlamda problemler görünmeye başlar.

Bu yazımızda işlem gören saçlar için bakım yöntemleri hakkında pratik bilgiler vermeye çalışacağız. Daha güzel ve doğal saçlara sahip olmak için uygulayacağınız bu yöntemlerle beklediğiniz güzel saçlara çok daha kolay şekilde ulaşacaksınız. İşte işlem görmüş saçlarınız için kullanabileceğiniz bakım yöntemleri.

1. Saçlarınızı Aşırı Boyaya Maruz Bırakmayın

işlem gören saçlar için bakım

Saç boyama, her kadının yaptığı bir işlemdir. Ancak doğru şekilde yapılmadığında saçların hasar görmesi kaçınılmaz olur. Saç renginin değiştirilebilmesi için amonyak boyalar kullanılır, bu da fazla amonyak içerdiği için boyaların saçlara zarar vermesi ile sonuçlanan durumlara götürür. Bu yüzden saçlarınızı ayda 1 defadan fazla boyamamanız gerekiyor. Mümkünse 1 ay içinde farklı renklere de geçiş yapmayın.

2. Sıcak Su Kullanmayın

işlem gören saçlar için bakım

Saç derisi ve saçlar, belli bir nem oranına ihtiyaç duyar. Sık sıcak su ile yıkanan saçlar, nem oranını yitirdiği için zamanla saç derisinde kuruluk başlar ve saçların yıpranmasına neden olur. Banyo yaparken veya duş alırken saçlarınızı duruladığınızda ılık veya soğuk su kullanmanız daha sağlıklı saçlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır.

3. Saçınızın Tipine Göre Yıkama Sıklığını Belirleyin

işlem gören saçlar için bakım

Saçlar konusunda en çok yanılgıya düşülen konuların başında saçların sık yıkanması sorunu gelmektedir. Saçları sık yıkamak bazı saç tipleri için iyi olsa da çoğu saç tipi için zararlıdır. Mesela saçlarınız yağlı ise her gün yıkamanız gerekir, çünkü saçlardaki yağ oranı arttığında cansız bir görünüm almaya başlar. İşlem görmüş saçların ise daha az sıklıkta yıkanması gerekir. Bu saç tiplerinin sık yıkanması saçların zarar görmesine neden olmaktadır.

4. Saç Düzleştirici ve Fön Makinesinin Kullanımını Azaltın

işlem gören saçlar için bakım

Günlük, belki de günde 2-3 defa kullanılan saç düzleştiriciler ve fön makinesi saçlara ciddi anlamda zarar verirler. Bunları kullanırken ısı ayarını ayarlamak saçlar için hayat kurtarıcıdır. Aşırı ısıya maruz kalmış saçlarda yıpranma başta olmak üzere kırılmalar ve dökülmelerle birlikte kepek sorunu çıkmaya başlar. Bu yüzden ısıl işlem yapan makineleri mümkün mertebe az kullanmaya özen gösterin.

5. İki Şampuanı Bir Arada Kullanın

işlem gören saçlar için bakım

Saç tipleri birden fazla özelliğe sahip olabilir. Mesela hem yağlı hem de kepekli olan saçlar için şampuan seçiminde bulunurken ikisini bir arada yapabilen bir şampuan bulmanız biraz zor olabilir. Bunun için hem kepeğe karşı etkili hem de yağlı saçlar için şampuan alabilirsiniz. Banyo yaparken ikisini sırasıyla kullanmanız saçlarınızda istediğiniz güzelliği elde etmenize yardımcı olacaktır.

6. Keratin Destekli Ürünler Kullanın

işlem gören saçlar için bakım

Saçlar, mevsimler karşısında güçsüz ve çaresiz kalırlar. Hassas yapıya sahip olmaları, yazın güneş ve denizin etkisinde kalmasına, kışın soğuk hava ile sıcak suyun etkisinde yıpranmalarına neden olur.

İlginizi Çekebilir
Keratinli Saç Ürünü Önerileri

7. Sigara ve Düzensiz Beslenmeden Uzak Durun

işlem gören saçlar için bakım

Vücudun en erken yıpranan bölümü saçlardır ve doğru şekilde bakım yapılmadığında ciddi sorunların oluşmasına neden olur. Bununla birlikte düzensiz beslenme de saçlar üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olmaktadır. Saçların güzel görünümünü kaybetmemesi için alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerden uzak durmak gerekir. Bu maddeler saçlara ciddi anlamda zarar vermektedir. Aynı zamanda bunlardan uzak durmanın yanında dengeli beslenme programına uygun beslenmeniz de ciddi anlamda saçlarınızın korunmasına yardımcı olacaktır.

8. Saç Bakım Ürünlerini Seçerken Dikkat Edin

işlem gören saçlar için bakım

Genellikle kadınların en sık düştükleri hatalardan biri de yeni çıkmış bir saç bakım ürününü kullanma isteğidir. Her ne kadar bolca reklamları olan bir üründen bahsetseniz bile kullanıcısına ulaşamadığınız bir üründen kesinlikle uzak durmanız gerekir. Saç bakım ürünü ve şampuan alırken markanın geçmişini değerlendirmek, kullanıcılarına ulaşarak fikirlerini almak çok daha etkili sonuçlara götürecektir.

9. Saç Tipine Uygun Ürünler Kullanın

işlem gören saçlar için bakım

Kullanacağınız ürünün saç tipine uygun olup olmadığına son derece dikkat edilmelidir. Birinin tavsiyesiyle yeni saç kremine, köpüğe veya şampuana başlamadan önce mutlaka senin saç tipine uygun olup olmadığını kontrol et. Saçların yıpranmasını önlemek, kırıkları onarmak ve hacimli göstermek için haftada 3 kere yağ ile kombine edilmiş saç maskeleri kullanabilirsiniz.

10. Banyo Sonrası Saçlarınızı Tarayın

işlem gören saçlar için bakım

Banyo sonrasında saçları iri dişli bir tarakla veya fırçayla taramak son derece etkilidir. Bu işlem hem saçların dökülmesini önler hem de yumuşacık bir hale getirir. Eğer kabarık saç tipine sahipseniz bir saç köpüğü veya bakım yağı kullanarak saçlarını daha kolay bir şekilde tarabilirsin. Bu sayede hem saçlarınız beslenir hem de canlı bir görünüme kavuşur.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Argan Yağı FaydalarıBitkisel Yağlar

İşlem Görmüş Saçlar İçin Ürünler Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Diamond Hair Saç Bakım SetiHacim Kazandırır10/9.9
2BOTANICA COMFORT Keratin Bakım YağıSaçı Parlatır10/9.7
3Okay Keratin SmoothSaçların Kırığını Onarır10/9.8
4Dax SupergroSaçları Uzatır10/9.7
5Herbal Science Boom ButterBakım Yapar10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
İşlem Görmüş
Saçlara Bakım Ürünleri
Aradığın
Fiyatları Gör

İşlem Görmüş Saçlar İçin En İyi Bakım Ürünleri

Yukarıdaki kısımda işlem görmüş saçlar için bakım önerilerini verdik. İçeriğimizin bu kısmında ise bu saçlar için en iyi bakım ürünlerini inceleyeceğiz. İşte işlem görmüş saçlar için en iyi bakım ürünleri.

1. Diamond Hair Saç Bakım Seti

işlem görmüş saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond
Hair Saç Serumu
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizin ilk sırasında formülünde yoğun miktarda vitamin ve mineral bulunduran Diamond Hair markasının saç bakım setiyle başlıyoruz. İçeriğindeki bu vitamin ve mineraller sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerinin onarımını yapan ürün, ilk kullanımdan itibaren saçların daha güzel olmasına yardımcı oluyor. 12 farklı bitki özü içeren şampuanı sayesinde saçın tüm besin ihtiyacını karşılayan bakım seti aynı zamanda saçın nem dengesini sağlıyor. Bu sayede saçlar daha önce olmadığı kadar parlak ve yumuşak bir yapıya sahip oluyor.

2. BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı

işlem görmüş saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Botanica
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Botanica Comfort markasının ne kadar kaliteli bir sabit yağ üreticisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Tamamen saf keratinden oluşan bu yağı sayesinde saçın yıpranan ve kırılan bölgelerini onaran ürün, kısa süre içerisinde daha hacimli saçlara kavuşmamızı sağlıyor. Formülündeki özel bileşenler sayesinde saçı yumuşatarak daha rahat kontrol edilebilmesine yardımcı olan ürün, bu sayede fön makinesi gibi aletlere olan ihtiyacımızı ortadan kaldırıyor. Son olarak saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılayan bakım yağının saça daha canlı bir görünüm kattığını söyleyelim.

3. Okay Keratin Smooth

işlem görmüş saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Saç Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Okay markasının keratinle zenginleştirilmiş saç bakım yağıyla devam ediyoruz. Yıpranmış saçlar için özel olarak geliştirilen ürün, formülündeki keratin sayesinde saçın hasar görmüş bölgelerini onarıyor. Bu sayede saçlar daha sağlıklı ve dolgun bir görünüme kavuşuyor. Saça koruyucu bakım yaparak çevresel etkenlere karşı daha dayanıklı hale getiren maske aynı zamanda saçın nem ihtiyacını karşılıyor. Bu sayede saçlarınız yumuşuyor ve daha kolay şekil alıyor.

4. Dax Supergro

işlem görmüş saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dax Supergro
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisindeki botanik yağlar sayesinde ilk kullanımdan itibaren saç derisini rahatlatan ürün, bu sayede saç derisi problemlerini en düşük seviyeye indiriyor. Zengin besin değerine sahip içeriği sayesinde saçın besin ihtiyacını karşılayan bakım yağı, kırılma ve yıpranma oluşumlarına izin vermiyor. Ayrıca saçın hasar gören bölgelerinin onarımını yapan ürünün hafif yapısı sayesinde saçlarda ağırlık yapmadığını belirtelim.

5. Herbal Science Boom Butter

işlem görmüş saçlar için bakım ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal
Saç Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Herbal Science markasının Boom Butter ürünüyle bitiriyoruz. Saça büyük faydaları olan 7 farklı yağın bir araya getirilmesiyle elde edilen ürün, kısa süre kullanımda bile saçların daha yumuşak ve parlak bir yapıya kavuşmasını destekliyor. Saçın nem dengesini sağlayarak daha kolay kontrol edilebilir olmasını sağlayan bakım yağı, vitamin ve mineral bakımından zengin içeriği sayesinde yıpranan ve kırılan bölgeleri onarıyor. Son olarak saç derisine nüfuz ederek rahatlatan ürünün kepek, egzema ve ölü deri gibi oluşumları engellediğini söyleyelim.

İşlem görmüş saçlar için en iyi ürünler hangisi?

İşlem görmüş olan saçlarınızı en kısa süre içerisinde eski haline getirebilecek güçteki ürünler arasında; Diamond Hair Saç Bakım Seti, BOTANICA COMFORT Keratin Bakım Yağı, Okay Keratin Smooth, Dax Supergro, Herbal Science Boom Butter işlem görmüş saçlar için ürünler olarak biliniyor.

İşlem Görmüş Saçları Nasıl Beslemeyeliyim?

İşlem görmüş ve yıpranmış saçlarınızı beslemenin yollarını arıyorsanız;

Saçlarınızı aşırı boyaya maruz bırakmayın, sıcak su kullanmayın, saçınızın tipine göre yıkama sıklığını belirleyin, saç düzleştirici ve fön makinesinin kullanımını azaltın, iki şampuanı bir arada kullanın, keratin destekli ürünler kullanın, sigara ve düzensiz beslenmeden uzak durun, saç bakım ürünlerini seçerken dikkat edin.

İşlem görmüş saçlara ne iyi gelir?

İşlem görmüş saçlar için sıcak su kullanmamaya özen gösterin, şampuanlarınızı doğru seçin, keratin destekli ürünlere yönelin, fön makinesi kullanmayın, saç tipinize göre yıkama sıklığını değiştirin, düzensiz beslenmeyin.

Aşırı işlem görmüş saçlar için bakım nasıl yapılmalı?

Aşırı şekilde işlem görmüş saçlar için ilk olarak saça oldukça faydası olan yağlar denenebilir. Yağların işlem görmüş saça faydaları saymakla bitmez. Saçı yumuşatır, besler, dökülmesini önler, kırıkları onarır, hacim kazandırır, uzamasını destekler, saç derisini nemlendirir. Daha sonrasında ise saçlarınıza maske kullanabilirsiniz.

İşlem görmüş saçlar nasıl hızlıca onarılır?

İşlem görmüş saçlarınızı hızlıca onarmak istiyorsanız yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemleri denemelisiniz. Saçları eski formuna kavuşturmanın en bilindik yolları krem, şampuan ve yağ seçimini doğru yapmak, düzenli olarak kullanmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.