Islak Mendil Mi? Zehir Mi?

Çoğumuzun gündelik yaşamında belirli bir yere sahip olan ıslak mendil tehlike saçıyor. Dermatologlar ıslak mendilin hazırlanmasında çeşitli kimyasalların kullanıldığını belirterek bebek bakımı ve makyaj temizlenmesinde sorun yarattığını savunuyor.
Islak Mendil Mi? Zehir Mi?

Tüm insanlar için ıslak mendil önemli bir eşyadır. Özellikle yaz aylarında terlemeden, tozlanmadan kurtulmak için ıslak mendil kullanırız. Hemen hemen bütün bayanların çantasında peçete ve ıslak mendil bulunur. Çeşitli biçimlerde, değişik kokulara sahip olan bu ıslak mendillere talep çok arttı. Bu durum bu işe yönelimi arttırdığı gibi ıslak mendilin hitap ettiği alan da genişledi. Piyasada bebekler için, gençler için, alkollü-alkolsüz, ferahlatıcı vs. bir sürü ıslak mendil var. Vücut hijyeni için etkili olduğu aktarılan bu eşyanın yan etkilerinden bahsedilmiyor. Ancak araştırmalar ıslak mendillerin ağır cilt alerjilerine hatta içeriğindeki kimyasallar sebebiyle kansere bile yol açabileceğini ortaya koydu.

 

 

Islak Mendil Özellikle Bebekler İçin Çok Tehlikeli

Bebeklerin pişik sorunu yaşamasının en belirgin sebebinin yine ıslak mendiller olduğunu belirten dermatologlar, ellerin ıslak mendille silinerek bebeğe dokunmanın bile zararlı olduğunu belirtiyor. Uzmanlar ıslak mendilin sıkıldığında bile gözle görülür kimyasalları sızdırdığına dikkat çekerek, sağlıklı olan hiçbir şeyde kimyasal olmaması gerektiğini savunuyor. Ayrıca uzmanlar bebek cildinin hassas olması onların ıslak mendilden etkilenmesini daha üst boyutlara taşıdığını dile getiriyor. Bebek temizliğinde su ve sabun öneriliyor. 

 

islak-mendille-makyaj-silmeyin.jpg

Cilt Hastalıklarının Sebebi Yüzde 10 Islak Mendil

Dermatologlar, yüzünde cilt problemleri yaşayan kadınların çoğunun makyajını ıslak mendille sildiğini söylüyor. Makyajın bu şekilde temizlenmesinin de sağlıksız olduğuna işaret eden uzmanlar; yanma, kaşıntı ve sivilce gibi cilt sorunların kökeninde ıslak mendilin yattığını ifade ediyor. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan araştırmalar ıslak mendillerin ciltte alerjik sorunlara yol açabileceği yönünde. Cilt hastalıkları yaşayanların yüzde 10’undan fazlası ıslak mendil kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum