İş Yerinde Uyumak Verimi Artırıyor

Uzmanların 18 ile 50 yaş arası çalışanlar üzerinde yaptığı araştırmalar iş yerinde uyuyarak dinlenmenin işçilerin verimine olumlu yansıdığını gösteriyor.
İş Yerinde Uyumak Verimi Artırıyor

İşçilerin veriminin nasıl artırılabileceğine yönelik birçok araştırma yapılmaktadır. Ancak yapılan son araştırmalardan birisi çok ilginç. Uzmanların 40 işçi üzerinde yürüttüğü çalışmalar iş yerinde kısa süreli uyuyarak dinlenmenin başarıya olumlu etkileri olduğunu gözler önüne serdi. 

uyumak-motivasyonu-artiriyor.jpg


'İş Yerinde Uyumak Motivasyonu Artırıyor'

Yapılan araştırmaya gönüllü olarak katılanların bir kısmından öğlen yemeği arasında yemekten sonra uyumaları diğer bir kısmından ise televizyon izlemeleri istenmiştir. Daha sonra söz konusu işçilerin verimliliği ve iş motivasyonları araştırılmıştır. Yaklaşık 1 saat uyuyarak dinlenen işçiler, üzerlerindeki gerginlik, stres gibi olumsuzlukların azaldığı ve çalışma isteklerinin arttığını söylemişlerdir.

Görünen o ki, uyuma gereksinimi hisseden işçiye bu imkan sunulursa onun işyerindeki başarısı azalmıyor aksine daha da artıyor. Bu uyku işçinin daha verimli çalışmasına yol açıyorsa uyuması çalıştığı kurum için de yararlı olacaktır. 


Gandurs Stres Yönetimi ve Uyku

Gandur stres yönetimi programlarının zihinsel yönünün yanında fiziksel yönünün de önemli olduğuna dikkat çekilmektedir. Buna göre uzmanlar “Fiziksel yönüyle iyi bir program stresin yol açtığı fiziksel tepkileri kontrol etmeyi öğretmelidir. Örneğin stresli kişinin kalbi daha hızlı atar, elleri soğur, kasları kasılır. Tüm bunları çeşitli yöntemlerle kontrol etmek mümkündür. Öte yandan stres yönetimi programı yaşam tarzıyla ilgili de bilgi vermeli ve ihiyaca göre zaman yönetimini, uyku düzenlemesini içermelidir. Zaman yönetimi metotlarını öğretmek yetmez. Önemli olan kişiye kendine uygun bir zaman yönetim metodu oluşturmasını öğretmektir.” görüşlerini belirtmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.