İş Hayatında Söylenmemesi Gereken 10 Cümle

İşinizde kendinizi geliştirmek istiyor ve iyi bir itibar amaçlıyorsanız, kullandığınız cümlelere dikkat etmeniz gerekecektir. İşte söylenmemesi gerekenler.
İş Hayatında Söylenmemesi Gereken 10 Cümle

İş hayatınızın sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız, öncelikle çalışma arkadaşlarınızla olan iletişiminize dikkat etmeniz gerekir. Sizleri için iş hayatında söylenmemesi gereken cümleleri bir araya getirdik.

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

İş hayatında "saçma" ve "gereksiz" sözcüklerle kendinizi anlatmayı bırakın. Yaptığınız şeylerle karşınızdaki insan sizi anlayacaktır. Eğer kendinizi süsler ve kendinizdeki olmayan özellikleri anlatmaya çalışırsanız her ne kadar güzel anlatırsanız anlatın bu gereksiz ve içi boş bir konuşma olacaktır.

Bir şeyleri söylemek yerine yapmayı tercih edin. O zaman söyleyeceğiniz sıradan cümleler bile anlam kazanır. İşe yeni başladınız ya da uzun bir süredir çalışıyor ama iletişimde sorunlar yaşıyorsanız söylenilenleri dikkate alın.

Çalışırken söylenmemesi gereken sözler...

1. Bu İşi Para Olarak Görmüyorum

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Evet belki ilk etapta tecrübe olarak görebilirsiniz ancak bu işe girmenizde parayı göz ardı etmeniz düşünülemez. İş hayatı para üzerine kurulmuştur, karşınızdaki işverenin buna inanmasını beklemeyin. Yani “kesinlikle para için bu işe girmiyorum” gibi gereksiz cümlelerden kaçının.

2. İyi Fikre Benziyor, Denemekte Fayda Var

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Eğer bu fikir gerçekten iyi değilse uzatmanın anlamı yoktur. Zaman kaybı yaşanmadan gerçek ve somut bir şekilde düşüncelerinizi ortaya koymalısınız. İş hayatında “iyi niyetli” olmak yerine gerçekçi ve somut fikirleri ortaya koymak daha da faydalı olacaktır.

3. Kararları Ben Veririm

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Kararları ben veririm şeklinde başkaları üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyorsanız aslında bu sizin zayıf olduğunuzu gösterir. Bu gibi hoş olmayan, gereksiz cümlelerden uzak durun. Gerçek güçlülük sözlerle değil, hislerle hissettirilir.

4. Sesli Düşünüyordum

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

İnsanların olduğu bir ortamda sesli düşünmek, kendinize ya da düşüncelerinize olan güvensizliğin göstergesidir. Eğer düşüncelerinizden eminseniz bunu sesli düşünerek değil direkt olarak söylemelisiniz.

5. İyi Gibi Görünüyor

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Bir konuyu geçiştirmek için “iyi gibi görünüyor” demeniz, daha sonrada büyük sorunlara neden olabiliyor. Bunun için hoşunuza gitmeyen şeyleri en başta söyleyin, sonradan bu sorunlarla mücadele etmeyin.

6. Henüz Bir Planım Yok

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

“Henüz” kelimesi bir planının olmadığını ve “Allah bilir ne zaman bir planı olacağı” şeklinde bir algı yaratır ve işlerini iyi yapmamış olarak algılanır, hazırlıklı olmadan gelişigüzel beklediğini gösterir.

7. Bu Kanaldan Satış Yapmamıza Gerek Yok

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Belli başlı işlerin ters gittiği anda kurulan bu cümle ilerleyen zamanlarda bu kanalda satış yapmak için çabalanması çevresindeki insanlara karşı samimiyetini kaybedip ve güvenini sarsılmasına neden olacaktır.

8. Ne Yapabileceğime Bakayım

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Bu cümle samimi bir cümle değildir. Genelde “ne yapabileceğime bakayım” gibi cümleler geçiştirmek için söylenir. Böyle biten bir konuşmadan sonra genelde hiçbir şey yapılmaz, ya da yapılamaz fakat karşı tarafa deneyeceğim gibi bir intiba bırakmaya çalışılır.

9. Samimiyetimle Söylüyorum

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

Samimiyetle söylenilmez, samimiyetle ancak davranılır. Yani birine kendinizin samimiyetle bir şeyleri söylemek istediğinizi inandırmak yerine, onlara bunu davranışla ifade etmelisiniz. Böyle daha inandırıcı olursunuz. Bu gereksiz sözü de kullanmamaya bakın.

10. Hatalı Olabilirim Ama Bence

İş Hayatında Söylenmemesi Gereken Cümleler

İş dünyasında hatalı olarak davranmış bir insan dersine çalışmamış ve işini bilmeyen biri olarak algılanır. Bunun için hatalı olduğunuza vurgu yapmayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Başarılı İnsanların ÖzellikleriZaman Yönetimi Nasıl Olmalı?

İş hayatında hangi cümleler kullanılmamalıdır?

İş hayatında kullanılmaması gereken cümleler, çalışanların diğer çalışanlar veya yöneticilerle iletişimlerinde kullanabilecekleri herhangi bir cümle olabilir. Özellikle saygısız, kaba, önyargılı, ayrımcı, taciz edici veya rahatsızlık verici olabilecek cümleler, iş hayatında kullanılmamalıdır.

İş hayatında kullanılmaması gereken cümleler nelerdir?

İş hayatında kullanılmaması gereken cümleler, örneğin; "Bunu yapamam", "Bu işle uğraşacak vaktim yok", "Benim sorumluluğumda değil", "Sen neden bunu yapmıyorsun?", "Seninle çalışmak zor", "Şirket politikalarına uymak zorunda değilim" gibi cümlelerdir. Bu cümleler, iş arkadaşları veya yöneticiler ile iletişimde gereksiz çatışmalara neden olabilir.

İş arkadaşlarına karşı nasıl bir dil kullanılmalıdır?

İş arkadaşlarına karşı kullanılan dil, saygılı, açık ve net olmalıdır. İletişim, iş arkadaşları arasındaki işbirliği ve takım çalışması için son derece önemlidir. Dolayısıyla, iletişimde anlayışlı, empatik, özenli ve saygılı bir dil kullanmak önemlidir.

İş hayatında cinsiyetçi veya ayrımcı bir dil kullanmak kabul edilebilir mi?

Hayır, kesinlikle kabul edilemez. İş hayatında kullanılan dil, cinsiyetçi veya ayrımcı olmamalıdır. İşyerinde farklı cinsiyet, ırk, etnik köken veya inançlardan insanlar bir arada çalışır ve birbirlerine saygı duymalıdır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.