İrfan Fidan Kimdir? İrfan Fidan Nereli ve Hakkında Bilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanan İrfan Fidan, fazlasıyla merak edilmekte. İşte İrfan Fidan Kimdir? İrfan Fidan Nereli?
İrfan Fidan Kimdir? İrfan Fidan Nereli ve Hakkında Bilgi

Anayasa Mahkemesi’nde üyelik yarışına katılan İrfan Fidan’ın biyografisi sizlerle. Bu yazımızda İrfan Fidan hakkında bilinmeyenleri cevapladık. İşte İrfan Fidan Kimdir? İrfan Fidan Nereli? gibi soruların yanıtı.


İrfan Fidan Kimdir?

İrfan Fidan Kimdir

15 Temmuz 1974 tarihinde İrfan Fidan, Ordu’da dünyaya gelmiştir. Liseye kadar eğitimini Ordu’da tamamladıktan sonra Ankara’ya üniversite için taşındı. 1996 yılında burada Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Mezun olduktan 1 sene sonra Ankara adli yargı hakim adayı olarak ilk görevine başlamış oldu.

Stajını 1999 yılında bitiren İrfan Fidan, 2012 yılına kadar Akkışla, Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığında çalışmıştır. Daha sonra Cumhuriyet Savcısı olarak atanan İrfan Fidan, 2015 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili olduktan 1 sene sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. 27 Kasım 2020 tarihinde Yargıtay üyesi seçilen İrfan Fidan, 1 hafta içerisinde Anayasa Mahkemesi’nde üye belirleme seçimlerine katıldı. Bu durum fazlasıyla tepki topladı. İlerleyen günlerde 23 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanarak Anayasa Mahkemesi üyesi olmuştur.


İrfan Fidan Nereli?

İrfan Fidan Nereli

1974 yılında Ordu’da doğup büyüyen İrfan Fidan, aslen Fatsalıdır. 46 yaşındaki Türk hukukçu İrfan Fidan, bir öğretmen ile evlidir ve iki çocuğu bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde bu çiftin tartışması gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.